Potwierdza się że...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Neulich, Original
    darekd
    Malutki browarek z własnym lokalem w berlińskiej dzielnicy Neukölln.

Summer Ale
    4,9% alk.
    20 IBU

Chmiele: Monroe (DE) i Comet (US)

https://neulich.de/bier/original/

Choć gdzie indziej podają, że dodatkowo jest jeszcze chmiel Magnum...
    2024-12-14, 01:43
  • AaLeX
    Braniewo, Złoty Dukat
    AaLeX
    Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
    2024-06-25, 16:50
  • dadek
    Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
    dadek
    Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
    2023-12-08, 01:06
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 00:56
  • ART
    Ljubljana, Poljanska cesta 22c, San Francisco
    ART
    Polecane miejsce w kontekście kraftów, ale mnie nie przekonało. Zdawało mi się że panuje tu dziwna polityka cenowa. Chciałem napisać że ceny wyższe niż gdzie indziej, ale się jakoś na tym zafiksowałem w pamięci - po ponownym spojrzeniu na menu jednak mozna tam było wypić piwo w normalnych...
    2023-09-17, 10:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...