Jak minął dzień?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chris
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.05
    • 812

U mnie czas leci cholernie szybko.Sezon wędkarski rozpoczęty,a ryb za dużo nie ma!Chyba wszystkie karpiowate okazy wyruszyły na późne w tym roku tarło.Pogoń za szczupakiem dalej trwa...było już bardzo blisko do uzyskania pierwszej sztuki w tym roku,ale zębaty spiął sie.Tak łatwo nie popuszcze
    chickkiller :)

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Korzystając z ostatków ładnej pogody wyskoczyłem na kolejny patrol browarowo - kolejowy. Tym razem odwiedziłem zaległy od wielu, wielu lat browar w Bagieńcu (6 km od Świdnicy) oraz pozostałości stacji w Bolesławicach (ta sama odległość), a potem zrobiłem sobie czasówkę około 15 km. Przy powrocie złapał mnie deszczyk. Właśnie udało mi się odzyskać siły i podnieść z pozycji horyzontalnej do siedzącej.
      Last edited by Krzysiu; 2005-05-03, 17:05.

Comment

• Hannibal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1426

A ja właśnie wróciłem z działki, gdzie przez 3 dni porządkowaliśmy z ojcem (karczowanie, piłowanie gałęzi, etc.) jeden z sadów. Nie próżnowałem również z piciem piwa - średnio wyszło na jeden dzień 5 litrów tego płynu (przede wszystkim własnej roboty i 4 kupne portery).
        "All the good things for those who wait"

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

U mnie weekend majowy był wypełniony prawie, że codzień (oprócz dzisiejszego dnia, który był kwintesencją zasłuzonego lenistwa). W sumie ponad 1000 km łącznie, pierwszego dnia, w sobotę kolejna trasa zamkowa: Krupe, Orłów Murowany, Szczebrzeszyn, Zamość, Rachanie, Kryłów, Uchanie, Sielec, Chełm-Bieławin, Stołpie: niedziela to grill na świeżym powietrzu, poniedziałek to VIII turniej rycerski na zamku w Iłży. Zabawa i widowisko pierwsza klasa.
          Jutro niestety już szara rzeczywistość....
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Dziś wyjazd na pół dnia do Loecknitz ,zaliczyliśmy wszystkie sklepy z piwem i nie tylko,potem podjechaliśmy nad jeziorko w tejże miejscowości i po schłodzeniu piwek mogłem zacząć je w siebie pomału wlewać . Żeby nie głód pewnie zostalibyśmy do wieczora,a tak z 30 piwkami ,kilkoma winkami ,mocniejszymi trunkami ,oraz chemią i spożywczką trzeba było powrócić do domu .Miły dzionek

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

Dzionek minął na wypadzie do Ostravy i Hlucina z miłościwie nam panującym 16.
              Spacerek po Ostravie.Potem małe zakupy w jednym hiper a na koniec zimny Avar w Hlucinskim mini browarze.Niestety na miejscu nie było tmavego.Pani powiedziała,że warzą tylko do końca kwietnia,dziwne.Za to był zimniutki jasny Avar.I cudowny zapach ważącego się piwa.W drodze powrotnej było takie oberwanie chmury,że troszke zgubiłem drogę.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                Dzionek minął na wypadzie do Ostravy i Hlucina z miłościwie nam panującym 16.
                Spacerek po Ostravie.Potem małe zakupy w jednym hiper a na koniec zimny Avar w Hlucinskim mini browarze.Niestety na miejscu nie było tmavego.Pani powiedziała,że warzą tylko do końca kwietnia,dziwne.Za to był zimniutki jasny Avar.I cudowny zapach ważącego się piwa.W drodze powrotnej było takie oberwanie chmury,że troszke zgubiłem drogę.
                Avar przedni, wycieczka zacna. Ogólnie mówiąc: Mniam
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• peter007
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.06
                  • 2820

Wczoraj byłem na komunii i krótko mówiąć dzisiaj jest mi ciężko
                  Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Cordel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.09
                    • 1087

"Mam powody
                    Powstrzymywać się od wody.
                    Od wody mnie w brzuchu kole:
                    Pijam tylko alkohole."
                    Jan Lemański

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
                      Wczoraj byłem na komunii i krótko mówiąć dzisiaj jest mi ciężko
                      Wiara ci zaszkodziła?

Comment

• dzidek1960
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1548

Ja w tym tygodniu mam nocną zmianę, zacząłem już od soboty , ale i tak jestem zadowolony. Nie wyobrażacie sobie jaka to przyjemność pracować bez nadzoru, robić spokojnie to co zaplanowane i nie słyszeć co pół godziny "przerwij to i załóż gdzieś z boku to i to bo pilne" A co najważniejsze cały tydzień nie widzę KIEROWNIKA
                        Przespałem się do 13 potem wstałem i ugotowałem obiad. A że była ładna pogoda i Cielakowi obiecałem dobre piwko to wsiadłem na rowerek ( rometowski składak ) i puściłem się do Ediego koło Wschowy. Ode mnie jakieś 30km. w jedną stronę. Dostałem oba gatunki, chociaż oficjalnie jest w sprzedaży tylko plus. Wróciłem do domu. weszłem na chwilkę na neta i za chwilę wychodzę do pracy.
                        "Ma jednak kraj polski napój warzony
                        z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                        piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                        do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                        mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                        wybornym smakiem"
                        Jan Długosz, Historie Piwne
                        Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

I ja mam nocki, ale niestety, najprawdopodobniej jedne z moich ostatnich . Trzeba będzie oglądać mordkę szefa na bierząco
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• peter007
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.06
                            • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                            Wiara ci zaszkodziła?
                            Raczej bogactwo trunków dostępnych na tej imprezie

Comment

• peter007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.06
                              • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
                              ...weszłem...
                              Chociaż raz ja się wykażę.
                              FCJP wszedłem
                              A co do końcówki Twojej wypowiedzi to o jakie gatunki dokładnie chodzi, bo chyba tylko Ty i Cielak dokładnie wiecie o co chodzi.

Comment

• Ahumba
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9056

Peter007! Oj Ty się nie znasz!
                                Gdy jest blisko to weszłem jak daleko to wszedłem
                                Last edited by Ahumba; 2005-05-16, 21:03.
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X