No.Ale już naprawiłem Do nastepnego razu.Ale i tak sporo zaoszczędziłem.
A potem nawet na meczu byłem.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dzis byl bardzo cieply, sloneczny dzien. Miejscowi nazywaja taki okres indianskim latem, to czas gdy w listopadzie w nocy sa przymrozki a w dzien jest upalnie.
Wykorzystalem ten dzien na wizyte w Veronie, tej amerykanskiej niedaleko Nowego Jorku, widzialem tam najcienszy budynek na swiecie, chyba stalowy ale z wrazenia nie pamietam bo odwiedzilem miejscowy sklep z alkoholami i odkrylem 10 nowych kapsli na piwach.
Niektore sa przeterminowane nawet 3 lata, ale to niewazne, czekaly przeciez na mnie
Oto one:
Dzień minął strasznie. Miałem kontrolę z ministerstwa, trzepali wszystko
Na szczęście dobrze się skończyło. Ale z tego stresu kupię dziś chyba dużo taniego i mocnego piwa i zapomnę o wszystkim.
A ja po ciężkiej zmianie w pracy, przespałem prawie cały dzisiejszy dzień.
To prawie jak ja,ale wcześniej polazłem na WKU-znowu mnie ścigają do rezerwy i oczywiście lepiej wiedzą jak powinieniem spędzać swój wolny czas
Popełniłem piwko ,pooglądałem co się dzieje na browarze i lulu.Teraz czuję się jakby czołg przeze mnie przejechał
Zaraz szykuję się do pisania jak oni to zwą prośby,dla mnie jest to odwołanie.O nic nie będę ich prosił.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
To prawie jak ja,ale wcześniej polazłem na WKU-znowu mnie ścigają do rezerwy i oczywiście lepiej wiedzą jak powinieniem spędzać swój wolny czas
Popełniłem piwko ,pooglądałem co się dzieje na browarze i lulu.Teraz czuję się jakby czołg przeze mnie przejechał
Zaraz szykuję się do pisania jak oni to zwą prośby,dla mnie jest to odwołanie.O nic nie będę ich prosił.
Ładnie to tak uciekać przed obywatelskim obowiązkiem?
Ładnie to tak uciekać przed obywatelskim obowiązkiem?
Jak widzę kogoś w mundurze wojskowym ,to reaguje alergicznie ,a poza tym dbam o wszystkim podatników i nie chcę by wydawano nasze(w tym i moje ) pieniążki na to ,że będę ściemniał ileś tam czasu na poliganie nie robiąc kompletnie nic ,dostając za to kasę i jedzonko i z nudów wiadomo co robił
Dlatego ja, jako trep rezerwy, zadbam o to, by szwejki rezerwy się nie obijały ...
Pożytek z tego niewielki. Natomiast uważam, że WSZYSCY (bez różnicy na stan zdrowia) powinni mieć obowiązek służenia w Obronie Cywilnej, czyli coś na kształt Ochotniczych Straży Pożarnych, lub po amerykaśnku - Gwardia Cywilna. Więcej - powiien to być tzw. "obywatelski obowiązek".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
...,a poza tym dbam o wszystkim podatników i nie chcę by wydawano nasze(w tym i moje ) pieniążki na to ,że będę ściemniał ileś tam czasu na poliganie nie robiąc kompletnie nic ,dostając za to kasę i jedzonko i z nudów wiadomo co robił
Zawsze mógłbyś wylądować np. w Korpusie Wojsk Inżynieryjnych. Czasu na nudę tam niewiele i jak raz wyjedziesz z patrolem saperskim, to będziesz wiedział na co idą pieniążki z podatków.
Comment