Jak minął dzień?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kot_z_cheshire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.11
    • 2201

Szczerze mówiąc wyjątkowo mleniwie mi ten dzionek zleciał....A zakończył się wielką fanfarą chamstwa, zapartego tchu itp: na seansie South Park byłam....
    Młode koty mają adhd, niestety.
    Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
    Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
    Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• strzelczyk76
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.11
      • 823

...dla mnie może nie dzień, ale ostatnie 2 dni - minęły bardzo pracowicie - zabutelkowałem ok. 100 piw - a jeszcze na cichej czeka ponad 20 litrów...

za to piwniczka teraz wygląda całkiem przyzwoicie
      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

Ja ostatnio tylko spotkania w pracy, potem zrobić notatkę, przygotować proces i znowu od nowa. Dobrze, że dzisiaj napiję się piwa.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Zeżarłem - bo trudno to nazwać po prostu jedzeniem – porcję (dla dwóch osób) kaszy gryczanej z gulaszem. Do tego piwo Wojak 660ml, co nie jest dla mnie normalne przed 13-tą. I jeszcze głodny jestem. To może objaw wiosny? Mam nadzieję, bo jeśli mi tak zostanie, to zbankrutuję.
          Z tą porą obiadu to ja się chyba przestawiłem z czasem letnim przed czasem
          Last edited by adam16; 2006-03-25, 13:05.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Mając juz dość zimowej przerwy wyruszylismy na kolejną zameczkową wycieczkę, tym razem Płock,gdzie wreszcie miałem możliwość zwiedzenia kaplicy z grobami Bolesława Krzywoustego i Władysława Hermana, dalej Dobrzyń nad Wisłą z grodziskiem (przepiękne miejsce), następnie Szpetal Górny z dworem obronnym, potem Włocławek i pałac biskupów wybudowany w miejscu zamku, mury obronne Brześcia Kujawskiego (zamek zostawiony na inny raz) i na koniec Gostynin gdzie jak się okazało odbudowa zamku ruszyłaz kopyta.
            Zdjęcia oczywiście będą
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

Niby fajnie, ale pechowo...

Pech - odsłona pierwsza
              Z rana - wsiadamy my do samochodu, a on Ci jakiś nie nasz - OBCY. Warczy, rzęzi, stęka, wyje wręcz, a późno już - powinniśmy przechodzić właśnie kontrolę weterynaryjną na wystawie. Decyzja zatem może być tylko jedna - trudno, jedziemy....
              Dojechaliśmy, aż tak źle nie było

Pech - odsłona druga:
              W czasie gdy my na wystawie siedzieliśmy, Rodzicielka moja kota swego kastrować miała.
              No, właśnie miała - zabrakło prądu....
              (w końcu z poślizgiem do zabiegu doszło, ale ... )

Pech - odsłona trzecia (i póki co, ostatnia):
              Nasza gorsza (w typie) koleżanka - Fantasia miała dziś jedną, a jutro będzie miała dwie przeciwniczki. Natomiast Elzunia, księżniczka BIGB-owa, wzbudzająca zachwyt Sędziów, nie ma konkurentek.....

Były i plusy, a co:
              - samochód z nami na miejce powrócił (choć jutro na wystawę na wszelki wypadek pojedziemy taksówką);
              - koty zdobyły na wystawie oceny zgodne z oczekiwanymi (Fantasia Ex2, Elza Ex1 i certyfikat na CAC);
              - gdy do domu wróciłam z 37,8 C, chłop zrobił mi grzane piwo....

Jutro będzie jeszcze lepiej!

Comment

• kiszot
                🍼🍼
                • 2001.08
                • 8108

W zasadzie wczoraj mój potomek skończył 3 lata.Impreza była ale ja po imprezie jestem nie do życia.Moja żona sie śmiała,że skrzeczę jak żaba.Coś mi się wydaje,że mnie rozłoży na cały tydzień.
                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                So von Natur, Natur in alter Weise,
                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Ahumba
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.05
                  • 9056

Rano jako jeden z trzech udziałowców browaru TRZECH NESTORÓW zadałem drożdży do naszego pierwszego "dziecka".
                  Popołudnie to lodowisko i godzinka szaleństwa na nim.
                  Wieczór to popijanie Jagiełły.
                  znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Trochę śmiesznie minął ten dzień. Kobieta z Urzędu Miasta roznosiła dziś Decyzje w sprawie ustalenia podatku od nieruchomości. Najpierw się okazało że nie jest zaadresowane do mnie czyli do właściciela tylko do osoby już tu nie mieszkającej i nie mającej już nic wspólnego z nieruchomością. Potem wywnioskowała, że jestem zapewne synem tejże (byłoby to trudne bo jestem starszy o dwa lata od tej osoby), a potem jeszcze się upewniała czy jestem pełnoletni. W moim wieku to chyba komplement
                    Co śmieszniejsze – w zeszłym roku miała miejsce procedura, która uczyniła mnie jednym właścicielem i w urzędzie wszystko było w papierach zmienione.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                      • 2001.02
                      • 9865

Znów muszę ponarzekać sobie w tym temacie. Już niedługo nie będę miał nocnych zmian w pracy. I teoretycznie wolne weekendy. Niestety przełoży się to na moją jeszcze mniejszą dyspozycyjność towarzyską bo będzie więcej dyżurów telefonicznych i wyjazdów do awarii w czasie niby wolnym od pracy. No chyba że spełnią się najczarniejsze wizje bo nie jest prawdopodobnie zredukowanie liczby zatrudnionych w dziale. Swoją drogą jestem ciekaw jak będzie wyglądała praca w jeszcze bardziej osobowo okrojonym dziale, skoro już są łamane podstawowe przepisy BHP.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                        ...No chyba że spełnią się najczarniejsze wizje bo nie jest prawdopodobnie zredukowanie liczby zatrudnionych w dziale...
                        Zapętliłem się przez zdenerwowanie
                        Miało być: No chyba, że spełnią się najczarniejsze wizje bo jest prawdopodobne zredukowanie liczby zatrudnionych w dziale.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Comment

• fteo
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 1139

Wczoraj miałam koszmarny dzień w pracy. Musiałam być bardzo asertywna.
                          Na szczęście wieczorem - w domu - było już dużo lepiej
                          http://lotnictwo.net.pl/
                          http://www.flightradar24.com/
                          http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

Wczoraj praca to był pikuś. Moje Kochanie miało nockę i spadł na mnie zaszczyt domowych porządków. Ok. 21 skończyłem i w ramach relaksu "przekładałem papierki", jak to żoneczka określa me kolekcjonerskie zabiegi.

Comment

• mwa
                              • 2003.01
                              • 5071

A u mnie zapinkalanie przed Świętami. Do tego jeszcze ta pogoda i d... blada
                              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• monne
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.02
                                • 914

... a ja za momencik wychodzę na bellydance, więc to już wystarczy, żeby mieć siłę na cały kolejny tydzień ...
                                .

Comment

Przetwarzanie...
                                X