Wczorajszy dzionek był bardzo męczący. Wracaliśmy z Cukierniczą po urlopie w którym to odwiedziliśmy 36 browarów w Polsce, Węgrzech, Słowenii, Słowacji, Austrii i w Czechach. Jest co wspominać
Jak minął dzień?
Collapse
X
-
-
Dziś nad New Jersey przeszła 15 minutowa ulewa.
W życiu nie widziałem takiej ilości wody, która w tak krótkim czasie spada na ziemie.
Efekt: samochody zatopione po dach na drogach szybkiego ruchu w miejscach gdzie były tylko niewielkie zagłębienia. Sam zdążyłem przejechać przez miejsce gdzie woda sięgała polowy kola i za chwile musiałem stanąć w korku a na auta za mną spłynęła woda z okolicznych wzgórz i wlała sie im do środka. Apokalipsa.
Niestety autostrady to betonowe rynny, które nie są w stanie odprowadzić tej ilości wody, a każde zagłębienie terenu to pułapka.
Zamiast 10 minut wracałem do domu 1,5 godziny co chwile natykając sie na zatopione samochody.
Najważniejsze, ze nikt nie zginął a samochód to tylko samochód.
No i dzięki temu dowiedziałem sie gdzie są newralgiczne (wrażliwe na ulewy) miejsca w mojej okolicy.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Trzeba było dwóch osób groźnych spojrzeń i się szafa poskładała. Jako, że sama zapełnić się już nie miała sił to sam ją zapełniłemBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziTrzeba było dwóch osób groźnych spojrzeń i się szafa poskładała. Jako, że sama zapełnić się już nie miała sił to sam ją zapełniłemBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Wcześnie zaczyna mijać dzień - coś spać nie mogęBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziA zapomniałbym - szafa agresywną się okazała i próbowała uszkodzić niżej podpisanego co w niewielkim stopniu jej się udało
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Choroba, jeszcze w domu nie zdążyłam posprzątać po malowaniu, a tu w pracy farba z wałkiem się na mnie czają
Jestem po 3 godzinach wynoszenia segregatorów i mam dość
Na dodatek nawet piwa się człek nie może napić bo antybiotyk mi zadali. A by to chudy byk... Już mi lżej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziPoczytaj ulotkę z tego antybiotyku, albo zapytaj lekarza. Z moich doświadczeń wynika, że wbrew obiegowej opinii przy większości z antybiotyków jedno piwko dziennie nie zaszkodzi
Wasze zdrowie "Czarem" z Czarnkowa
P.S. Na ulotce nie ma przeciw wskazań co do piwa.
Comment
-
-
Dzisiejszy caly dzien przespalem.
Wczorajszy podowjny egzamin dyplomowy wymagal porzadnego opicia
Iron- mozesz znowu zaczac sie obawiac: skacze przez ploty, jestem elektrykiem, nastepny krok wiesz jaki jest
No toPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziDzisiejszy caly dzien przespalem.
Wczorajszy podowjny egzamin dyplomowy wymagal porzadnego opicia
Iron- mozesz znowu zaczac sie obawiac: skacze przez ploty, jestem elektrykiem, nastepny krok wiesz jaki jest
No toŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Do końca dnia jeszcze trochę zostało ale ja już dzisiaj nic nie robię , więc właściwie to dzień już dla mnie minął.
Wcześniej korzystając z wolnego pozałatwiałem sprawy bankowo-urzędowe, potem korzystając z sprzyjających okoliczności przyrody wybrałem się do Zabrza i uderzyłem do tamtejszego browaru. Etykiet nie załatwiłem ponieważ osoby zajmującej się kolekcjonerami nie było. Za to rozmawiałem w sprawie zwiedzania (chciałem załatwić takowe przed giełdą w Tychach). Niestety na chwilę obecną ze względu na prowadzone prace inwestycyjne na zwiedzanie nie można liczyć za to mam się przypomnieć na wiosnę, więc temat będę jeszcze drążyć.
Przy okazji zaobserwowałem iż znika ze starych budynków elewacja wykonana z metalowych segmentów i będzie im przywracany pierwotny wygląd.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Oczywiście nie "im", tylko jej tzn elewacji.
Do tego robią wrażenie rzędy tankofermentatorów. Widać że można jednak inwestować w browar leżący w centrum miasta.
Choć mnie osobiście żal tego charakterystycznego posmaku którym wyróżniało się zabrzańskie piwo jeszcze jakiś czas temu.Last edited by adam16; 2007-09-18, 12:50.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Eeeee.....jeszcze 7 godzin i do domkuLast edited by kot_z_cheshire; 2007-09-20, 08:21.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment