Jak minął dzień?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Wczorajszy dzionek był bardzo męczący. Wracaliśmy z Cukierniczą po urlopie w którym to odwiedziliśmy 36 browarów w Polsce, Węgrzech, Słowenii, Słowacji, Austrii i w Czechach. Jest co wspominać
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5030

Dziś nad New Jersey przeszła 15 minutowa ulewa.
      W życiu nie widziałem takiej ilości wody, która w tak krótkim czasie spada na ziemie.

Efekt: samochody zatopione po dach na drogach szybkiego ruchu w miejscach gdzie były tylko niewielkie zagłębienia. Sam zdążyłem przejechać przez miejsce gdzie woda sięgała polowy kola i za chwile musiałem stanąć w korku a na auta za mną spłynęła woda z okolicznych wzgórz i wlała sie im do środka. Apokalipsa.
      Niestety autostrady to betonowe rynny, które nie są w stanie odprowadzić tej ilości wody, a każde zagłębienie terenu to pułapka.
      Zamiast 10 minut wracałem do domu 1,5 godziny co chwile natykając sie na zatopione samochody.
      Najważniejsze, ze nikt nie zginął a samochód to tylko samochód.
      No i dzięki temu dowiedziałem sie gdzie są newralgiczne (wrażliwe na ulewy) miejsca w mojej okolicy.
      5450 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Trzeba było dwóch osób groźnych spojrzeń i się szafa poskładała. Jako, że sama zapełnić się już nie miała sił to sam ją zapełniłem
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
          Trzeba było dwóch osób groźnych spojrzeń i się szafa poskładała. Jako, że sama zapełnić się już nie miała sił to sam ją zapełniłem
          A zapomniałbym - szafa agresywną się okazała i próbowała uszkodzić niżej podpisanego co w niewielkim stopniu jej się udało
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
            • 2001.02
            • 9865

Wcześnie zaczyna mijać dzień - coś spać nie mogę
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz

Comment

• kot_z_cheshire
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.11
              • 2201

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
              A zapomniałbym - szafa agresywną się okazała i próbowała uszkodzić niżej podpisanego co w niewielkim stopniu jej się udało
              Przywlokłeś zarazę wściekłych ławek do siebie do domu.....Jak nic.
              Młode koty mają adhd, niestety.
              Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
              Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
              Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• JAQBA
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.08
                • 1352

Choroba, jeszcze w domu nie zdążyłam posprzątać po malowaniu, a tu w pracy farba z wałkiem się na mnie czają
                Jestem po 3 godzinach wynoszenia segregatorów i mam dość
                Na dodatek nawet piwa się człek nie może napić bo antybiotyk mi zadali. A by to chudy byk... Już mi lżej

Comment

• alnus
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.07
                  • 459

Poczytaj ulotkę z tego antybiotyku, albo zapytaj lekarza. Z moich doświadczeń wynika, że wbrew obiegowej opinii przy większości z antybiotyków jedno piwko dziennie nie zaszkodzi

Comment

• arcy
                    • 2002.07
                    • 7538

Nie ma się nad czym zastanawiać. Jedno piwo dziennie nie zaszkodzi nawet umarłemu.

Comment

• JAQBA
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.08
                      • 1352

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzi
                      Poczytaj ulotkę z tego antybiotyku, albo zapytaj lekarza. Z moich doświadczeń wynika, że wbrew obiegowej opinii przy większości z antybiotyków jedno piwko dziennie nie zaszkodzi
                      Też tak słyszałam jak bym miała tyle czasu nie pić to bym chyba wyschła na wiór
                      Wasze zdrowie "Czarem" z Czarnkowa
                      P.S. Na ulotce nie ma przeciw wskazań co do piwa.

Comment

• naczelnik
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 1884

Dzisiejszy caly dzien przespalem.
                        Wczorajszy podowjny egzamin dyplomowy wymagal porzadnego opicia

Iron- mozesz znowu zaczac sie obawiac: skacze przez ploty, jestem elektrykiem, nastepny krok wiesz jaki jest

No to
                        Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                        Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzisiejszy caly dzien przespalem.
                          Wczorajszy podowjny egzamin dyplomowy wymagal porzadnego opicia

Iron- mozesz znowu zaczac sie obawiac: skacze przez ploty, jestem elektrykiem, nastepny krok wiesz jaki jest

No to
                          No to gratulacje panie magazynierze
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Do końca dnia jeszcze trochę zostało ale ja już dzisiaj nic nie robię , więc właściwie to dzień już dla mnie minął.
                            Wcześniej korzystając z wolnego pozałatwiałem sprawy bankowo-urzędowe, potem korzystając z sprzyjających okoliczności przyrody wybrałem się do Zabrza i uderzyłem do tamtejszego browaru. Etykiet nie załatwiłem ponieważ osoby zajmującej się kolekcjonerami nie było. Za to rozmawiałem w sprawie zwiedzania (chciałem załatwić takowe przed giełdą w Tychach). Niestety na chwilę obecną ze względu na prowadzone prace inwestycyjne na zwiedzanie nie można liczyć za to mam się przypomnieć na wiosnę, więc temat będę jeszcze drążyć.
                            Przy okazji zaobserwowałem iż znika ze starych budynków elewacja wykonana z metalowych segmentów i będzie im przywracany pierwotny wygląd.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• adam16
                              • 2001.02
                              • 9865

Oczywiście nie "im", tylko jej tzn elewacji.
                              Do tego robią wrażenie rzędy tankofermentatorów. Widać że można jednak inwestować w browar leżący w centrum miasta.
                              Choć mnie osobiście żal tego charakterystycznego posmaku którym wyróżniało się zabrzańskie piwo jeszcze jakiś czas temu.
                              Last edited by adam16; 2007-09-18, 12:50.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz

Comment

• kot_z_cheshire
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.11
                                • 2201

Eeeee.....jeszcze 7 godzin i do domku
                                Last edited by kot_z_cheshire; 2007-09-20, 08:21.
                                Młode koty mają adhd, niestety.
                                Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                                Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                                Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

Przetwarzanie...
                                X