Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Jak minął dzień?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTja.... miałam dziś jechać ze wsi do Wrocka, ale z powodu licznych karamboli na autostradzie włącznie z katastrofą helikoptera medycznego nieopodal mojej miejscowości darowałam sobie wypad. Obecnie ciemno jak w d... i śnieg napier.... zatem jutro pewnie też domino na autostradzie będzie. A najgorsze jest to, że Slavoy jest obecnie w drodze samochodem z Warszawy do domubigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziSpoko, mam tyle filiżanek niewyszczerbionych
Nawet nieźle się jechało jak na taką pogodę. 1,5h z dojazdem do miejsca przeznaczenia spod firmy.
Jutro jadę do Kłodzka :/MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziA co kolega robił przy tej pile tarczowej?
Nowe hobby?
Wystarczą stare deski, meble, tarczówka, trochę gazet i zapałki.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
W zasadzie minął mi na fotelu w salonie tatuażu.Dobrze,że już po wszystkim.Ale rysunek fajnyLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi...............Ale rysunek fajnyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziStawiam na logo heńka
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Jesteście blisko.To będzie uśmiechnięty herb Górnika trzymający w rękach puszki Heńka. I nie pytajcie mnie dlaczego herb ma ręce bo nie wiem.Zresztą w Zabrzu różne cuda sie dzieją.Last edited by kiszot; 2009-03-14, 09:16.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Dzień minął wycieczkowo. Wybrałem się na rowerze do Broumova, sprawdzić, co się tam dzieje. A oto efekty:
1. sfotografowałem browary w Jedlince, Głuszycy, Broumovie i Unisławiu, rynek i klasztor w Broumovie oraz stację w Jedlinie Dolnej ( http://picasaweb.google.pl/calykrzysiu ).
2. Stwierdziłem, że do browaru Olivetin przez Głuszycę i Janovicky mam z domu tylko 35 km, za to przez Mezimesti, Unisław i Głuszycę jakieś 60 km.
3. Stwierdziłem, że Czesi też obchodzą drugi dzień Świąt, ale nie latają z wiadrami, tylko noszą patyki zakończone pękiem wstążek. I to tylko mężczyźni. W Broumovie czynne były tylko klasztor i restauracja w hotelu Praha, a miasteczko było po prostu jak wymarłe, szwendały się tylko grupki Cyganów.
4. Po drodze w wioskach wszystko zamknięte na głucho, ludzi nie uświadczysz, tylko z daleka w ogódkach i daczach widać, jak biesiadują. Dopiero w Mezimesti koło 15.00 trafiłem dwie otwarte knajpy.
5. Stwierdziłem, że wśród polskich k ierowców jest rażąco większy odsetek debili, niż wśród kierowców czeskich. Zazwyczaj nie boję się jeździć nawet po ruchliwych drogach, ale wracając już w Polsce, miejscami miałem stracha.
Comment
-
-
Nie wiem, jak to opisać i czy tu sie nadaje?
Otóż, z samiuteńkiego ranka przed pójściem do pracy zrobiłam pranie, rozwiesiłam je szybciutko w łazience, a do pralki włożyłam kolejne sztuki - żeby mieć mniej roboty, jak wrócę do domu - tylko włączyć, pstryk, i już...
Siedzę ja sobie w moim pięknym miejscu pracy, widzę, że słoneczko grzeje, zatem za telefon i do Zbysia z prośbą, aby rozwiesił owo pranie na balkonie, bo szybciej wyschnie, itp.
Wróciłam niedawno, weszłam najpierw do łazienki, żeby umyć ręce, a tam u sufitu pranie jak wisiało, tak wisi! To męskie plemię leniwe! - pomyślałam i pytam, poczemu???
I słyszę : jak to? przecież rozwiesiłem!!!
Zatem ja w te pędy na balkon, a tam rzeczywiście wiszą różne elementy naszej i dzieciaków garderoby od bielizny po brudne skarpetki z piaskownicy...
Zbyś się dziwił, że rzeczy wyjęte z pralki są suche i brudne, ale : "...myślałem, że ona tak dobrze wiruje, a ubrania się nie doprały..."
umieram ze śmiechu od kilku chwil...
ps Zbyś pozwolił mi o tym napisać. Hi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, jak to opisać i czy tu sie nadaje?
Otóż, z samiuteńkiego ranka przed pójściem do pracy zrobiłam pranie, rozwiesiłam je szybciutko w łazience, a do pralki włożyłam kolejne sztuki - żeby mieć mniej roboty, jak wrócę do domu - tylko włączyć, pstryk, i już...
Siedzę ja sobie w moim pięknym miejscu pracy, widzę, że słoneczko grzeje, zatem za telefon i do Zbysia z prośbą, aby rozwiesił owo pranie na balkonie, bo szybciej wyschnie, itp.
Wróciłam niedawno, weszłam najpierw do łazienki, żeby umyć ręce, a tam u sufitu pranie jak wisiało, tak wisi! To męskie plemię leniwe! - pomyślałam i pytam, poczemu???
I słyszę : jak to? przecież rozwiesiłem!!!
Zatem ja w te pędy na balkon, a tam rzeczywiście wiszą różne elementy naszej i dzieciaków garderoby od bielizny po brudne skarpetki z piaskownicy...
Zbyś się dziwił, że rzeczy wyjęte z pralki są suche i brudne, ale : "...myślałem, że ona tak dobrze wiruje, a ubrania się nie doprały..."
umieram ze śmiechu od kilku chwil...
ps Zbyś pozwolił mi o tym napisać. Hi.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziZdrowie Zbysia.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment