Jak minął dzień?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Sagi rodzicielskiej ciąg dalszy.

W tym tygodniu siedzę cały czas z małą no i wczoraj było apogeum - oprócz standardu siusiu-kupka-jeść-uśpić-zabawić odkurzyłem mieszkanie oraz zrobiłem kilkadziesiąt pierogów, a gdy sprzątnąłem blat po wszystkim (ok. 23:00), odczułem z tego powodu zadowolenie. Nagle coś mnie tknęło, zajrzałem w majtki, a tam już dobry centymetr mniej!

Natychmiast wszedłem na otomoto, żeby sprawdzić ceny czerwonych Ferrari, ale na szczęście dzisiaj Dominika powiedziała, że pierogi wyszły mi takie "męskie"...

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
      A potem (odpukac) padnie lat albo lew i bedziesz tyle tanie ojro widzial, co swinia niebo.
      Mineło pół roku i.... euro jest na rynku forex wyceniane na 3,9884zł.
      Niemcy są jeszcze dla nas bliżej, dzięki tej sytuacji na rynku.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        Sagi rodzicielskiej ciąg dalszy.

W tym tygodniu siedzę cały czas z małą no i wczoraj było apogeum - oprócz standardu siusiu-kupka-jeść-uśpić-zabawić odkurzyłem mieszkanie oraz zrobiłem kilkadziesiąt pierogów, a gdy sprzątnąłem blat po wszystkim (ok. 23:00), odczułem z tego powodu zadowolenie. Nagle coś mnie tknęło, zajrzałem w majtki, a tam już dobry centymetr mniej!

Natychmiast wszedłem na otomoto, żeby sprawdzić ceny czerwonych Ferrari, ale na szczęście dzisiaj Dominika powiedziała, że pierogi wyszły mi takie "męskie"...
        U nas standard , to jeszcze piciu, tulić, masiu masiu , puścić lalala(Brzydula), ciuciu, mniam mniam.W majtkach to ja już nic nie mam i nie mam nawet czasu mieć

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• garfunkel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.04
          • 1068

Najpierw uśmiech do moich dwóch przedmówców tatusiów .

A teraz zwierzenia: córka moja jest na feriach u dziadków, Zbyś mój jest w podróży, a ja mam w domu małego śpiącego już dawno synka i jestem sobie sama. Czytam, piszę, Boże "ja latam!", może bestsellera odkurzę? Już tak od poniedziałku mam, ale kilka dni zajęło mi prócz obowiązków przyjście do siebie .
          Ach, czytam sobie odkurzonego z półki Woodego Allena ( polecam jakby co "Wyrównać rachunki", bo to naprawdę cudownie absurdalnie śmieszne jest), oglądam różnorakie filmy...

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Dawaj, dawaj, atakuj "Twórczość" w każdym wątku, bo zastój ostatnio!

Dziś dla odprężenia postanowiłem poskakać po kanałach, ale tylko ciśnienia dostałem, bo co przełączę, to od razu np. coś takiego:

Nigdy nie myślałam, że tacy jak my możemy coś takiego mieć.

Wróciłem więc pospamować forum.

Comment

• zgroza
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2008.03
              • 3605

Złożyłem aplikację do Carlsberga (http://carlsbergbreweries.easycruit....83/5130?iso=gb) i w liście motywacyjnym użyłem słów "probably the best beer in the world".
              Praca sama z siebie jest naprawdę ciekawe... szanse jakieś są.
              Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

To chyba w wątku z samokrytyką powinno się znaleźć

Dzisiaj mój Epson znowu mnie wk..., gdy wymieniłem tusz niebieski, a przestał rozpoznawać czarny, choć jest w połowie pełny. Jeśli włożyć nieoryginalny tusz, interfejs nie pokazuje jego poziomu, a do tego przy każdym drukowaniu wywala ostrzeżenia, że tusz jest nieoryginalny i z drukarką mogą się stać rzeczy straszne, a w ogóle to czy nie chciałbym kupić oryginalnego (i przycisk z linkiem do sklepu z cenami z kosmosu). Udało mi się to w końcu wyłączyć, ale co się nagrzebałem, to moje.

Zacząłem kupować zamienniki, bo drukarka żłopała jak smok, a komplet oryginalnych kartridży kosztuje sto kilkadziesiąt złotych. Dopiero później przypadkiem wyczytałem w sieci, że po prostu nie należy jej wyłączać, bo przeczyszczane są wtedy dysze, na co idzie w cholerę tuszu. W instrukcji oczywiście o tym ani słowa!

W życiu nie miałem bardziej upierdliwego sprzętu. Jutro rozpieprzę ten szajs rytualnie w śmietniku i kupię jakiegoś Canona, może będzie bardziej do rzeczy.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Kup sobie rylec i tabliczki gliniane
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Właściwie czemu nie, dobre na nerwy by to było. Ostatnio jestem taki podminowany, że chyba encyklopedię bym w tydzień wykuł.

Comment

• becik
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Dzisiaj mój Epson znowu mnie wk..., gdy wymieniłem tusz niebieski, a przestał rozpoznawać czarny, choć jest w połowie pełny. Jeśli włożyć nieoryginalny tusz, interfejs nie pokazuje jego poziomu, a do tego przy każdym drukowaniu wywala ostrzeżenia, że tusz jest nieoryginalny i z drukarką mogą się stać rzeczy straszne, a w ogóle to czy nie chciałbym kupić oryginalnego (i przycisk z linkiem do sklepu z cenami z kosmosu). Udało mi się to w końcu wyłączyć, ale co się nagrzebałem, to moje.
                      A nie pomyślałeś, żeby napełniać ponownie zużyte, oryginalne cartridge? I taniej i bezpieczniej
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                        A nie pomyślałeś, żeby napełniać ponownie zużyte, oryginalne cartridge? I taniej i bezpieczniej
                        Nie wiem jak inne ale moje od HP nidyrydy. Poza tym mają czipa gdzie jest zakodowana data produkcji i jak mija termin ważności drukarka się wyłącza
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...) Poza tym mają czipa gdzie jest zakodowana data produkcji i jak mija termin ważności drukarka się wyłącza
                          To juz takie cudaki wymyślają?

Też niedawno miałem HP i przez dwa lata nie kupiłem ani jednego nowego cartridge tylko napełniałem zużyte naokoło i drukowało. Bez żadnych problemów.
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie wiem jak inne ale moje od HP nidyrydy. Poza tym mają czipa gdzie jest zakodowana data produkcji i jak mija termin ważności drukarka się wyłącza
                            ART mi mówi, że Ci od napełniania zmieniają też chipy.
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                              ART mi mówi, że Ci od napełniania zmieniają też chipy.

Niektóre da radę wyciągnąć inne nie. Znalazłem tanie zamienniki i jest git. Najgorzej jak kupuje się oryginał i juz przeterminowany. Ze dwa razy się tak w Media Markt naciąłem.

Wtedy trzeba cofnąć datę w kompie
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• genea
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.02
                                • 1515

kupię jakiegoś Canona, może będzie bardziej do rzeczy.
                                Canon, przynajmniej moim zdaniem jest najlepszym wyborem. Mało "pali" a i zamienniki są tanie (licząc stosunek ceny zamiennika do oryginału). Natomiast z doświadczenia nie polecam Lexmarków, te to dopiero żłopią... Jak terenówka pod górkę
                                Last edited by genea; 2010-03-02, 12:38.
                                Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                                Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                                Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

Przetwarzanie...
                                X