Dzień minął pracowicie. Rano forum, potem przelanie młodego piwa do beczki, mycie butelek, warzenie kolejnego pszeniczniaka na giełdę i takie tam ...
Jak minął dzień?
Collapse
X
-
U mnie pół dnia straconego.
Z racji wieku i braku karty mobilizacyjnej przeniesiono mnie do Obrony Cywilnej. No i się zaczęło. Od 8.00 do 12.30 przesiedziałem na bzdetach bez sensu. Były oficer WP wciskał nam kit na temat celu działania OC i zapowiedział następne zajęcia za dwa i cztery tygodnie, a było tak fajnie. Po południu już przyjemniej. Przyszli goście na dziesiąte urodziny mojego młodszego syna, trochę się pogadało i wspólnie obejrzało skoki. Do tego w sąsiednim bloku otwarto jakąś knajpkę, trzeba będzie jutro sprawdzić jakie piwko tam leją."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Dzisiejszy dzień jeszcze nie minął a mnie już tyle miłych rzeczy spotkało, jak nigdy Rano, skoro świt po 11 przyniósł facet z poczty paczuszkę z pokalem Żywca z Wrocławia, a pięć minut później kolejny pokal tym razem z Poznania. Są to moje pierwsze okazy, otrzymane od piwnych braci z Forum I bardzo się z tego cieszę. Potem ja zrobiłam paczuszki zwrotne(mam nadzieję, że wytrzymają transport). Zrobiłam również zakupy walentynkowe (kto to wymyślił?), dla wiadomo kogo. W ogóle mam dzisiaj świetny nastrój i humorek. Byle tak już zostało do 24 przynajmniej.
Comment
-
-
U mnie ostatniu większosc dni jest do D! Niech się wreszcie skończy ta zima!!!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Jak minie - nie wiadomo - 13-go PIĄTEK. Zwykle taki dzień mija mi niezauważony. Dziś z samego rana przypomniano mi w radio bym był przesądny...
Comment
-
-
A u nas dziś w robocie wszelkie możliwe plagi się objawiły. Nie to, żebym to wiązał z trzynastkami i piątkami, ale do udanych, to ten dzionek na razie nie należy. Po południu może mu troszkę pomogę i po jakimś zrobi się milej.Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Niestety dziś w pracy miałem prawdziwy piątek 13. Dzisiejszej nocy odbywał się w porcie załadunek statku. I cały czas się coś chrzaniło, a to kontener za ciężki a to nie ta łądownia + cheef pijany Turek który ni w ząb po Angielsku. Wyszedłem z pracy lekko zmordowany. Dobrze że już weekend. A dziś wieczorem spotkano sekcji 3miasto!
Comment
-
-
....+ cheef pijany Turek który ni w ząb po Angielsku.
Chodziło mi oczywiście o chief. Sorry
Comment
-
-
U mnie póki co jest różnie. Najpierw spóźnił mi się autobus, przez co spóźniłam się na tramwaj (jechałam od rodziców z przesiadką), potem tramwaj, którym jechałam skręcił nie tam, gdzie myślałam, po za tym wpadło mi coś do oka i męczyło pół godziny. Ale potem jakby nastąpił odwrót sytuacji i np. pani w cukierni, do której weszłam wychodząć z założenia, że trzeba sobie jakoś ten podejrzany piątek osłodzić, do torciku wiśniowego zakupionego przeze mnie za 4,5 zł dorzuciła mi w prezencie piankę wiśniową (cena: 6 zł )
Potem załatwiłam dwie prywatne sprawy na telefon pozytywnie i bez problemu, natomiast słuzbowych dziś ni cholery nie mogę
Zobaczymy, co będzie dalej
Comment
-
-
U mnie fatalnie. Z jednej strony mam odtro rewolucyjny nastrój, coby skopać kilka prezesowo-dyrektorskich dup, a z drugiej pisząc w każdym wyrazie popełniam błąd. Jestem taki niezborny i otępiały. Do tego zjadłem taki sobie obiad za duże pieniądze - chciałem sobie raz w miesiącu w pracy pozwolić na coś dobrego - a okazało się .....
Na razie dzień na minus ale po 16.00 zobaczę moją Miłkę i to się zmieniTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
do torciku wiśniowego zakupionego przeze mnie za 4,5 zł dorzuciła mi w prezencie piankę wiśniową (cena: 6 zł )
A nie była ta pianka przeterminowana?
Ja chyba dziś przespałem wszelkie problemy - bo zbudziłem się dopiero tuż przed dziewiątą - a pracuję niby od 8:00 (z tym, że zawsze staram się dojść koło 9:00)...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment