Jak minął dzień?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

aha, i jeszcze dziękuję Forumowiczowi 5 za śnieżno-schizoidalne dywagacje na temat świata
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• may
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.01
      • 1508

... jeszcze nie minął. Czeka mnie ostre odśnieżanie

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Wybrałem się na wycieczkę Janowice Wielkie - Miedzianka - Ciechanowice - Marciszów. Dojeżdżając na miejsce startu obserwowałem agonię PKP. Początek niezły - zimno i wietrznie, trochę świeżego śniegu. W Miedziance trochę pogrzebałem w starych hałdach i zrobiłem parę zdjęć tego, co zostało z browaru. Gdy schodziłem do Ciechanowic, zaczęło się - wichura i śnieżyca, i to takiego ciapowatego, mokrego śniegu. Gdy dotarłem do słodowni, byłem już mokry na wylot. Zrobiłem jedna zdjęcie spod kościoła, zszedłem na dół - i wymiękłem - z mostu na Bobrze nie było widać słodowni !!! (a jest to jakieś pięćdziesiąt metrów). Zrezygnowałem z dalszych działań, wymarzłem jeszcze na zdewastowanej stacji i wsiadłem do pierwszego pociągu do domu.

Mam pecha do Ciechanowic - to jest czwarty raz, gdy tam jestem i z jakiegoś powodu nie mogę zrobić zdjęć.

Comment

• biermann
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 2552

Wczorajszy wyjątkowo dobrze. Po pierwsze popmyślnie przeszedłem testy medyczne i moge zostac przetransferowany do nowej pracy a po drugie po długich i mało do tej pory owocnych poszukiwaniach trafiłem na cóś piwnego (juz drugi raz zdarza mi sie przegladać teren wydawałoby się przeryty przez konkurencje i cos znaleźć) tym razem niestety tylko jedna sztuka i to nie etykietka ani pin ale zaprawde ciekawe - kapselek, który uprzedzając wszystkie pytania kapslarzy wyladuje na allegro.
          Dzisiejszy też zaczął sie dobrze - zgubiłem portfel, ale na szczęście sie znalazł leżał dobre 10 minut na ulicy przy samochodzie. Chyba trzeba to
          Last edited by biermann; 2005-01-21, 09:55.
          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Klosterkeller
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2002.02
            • 119

Musze się przyznać, że mam naturę wazeliniarza i psa łańcuchowego, a może nawet pokojowego. Staram się donieść albo przynajmniej uniżenie usłużyć jeśli to tylko możliwe. Kiedyś, pamiętam te czasy, było mi lepiej, bo obiekt moich zabiegów był prezesem i pisałem popierające go posty niszcząc konkurencję, szczególnie zajadle gdy ta konkurencja miała rację.
            Teraz co prawda dalej jestem lizusem, ale nie budzę ,ku mojemu zmartwieniu, takiej odrazy jak onegdaj. Wpadłem jednak na pomysł. Otóż SuperMemerSeniorze, Krzysiu... czy mógłbym opracować Internetową Historię w Locie Polskiego Browarnictwa wg Krzysia ? (IHLPBK) - to tytuł roboczy : niniejszym ogłaszam konkurs na tytuł. Potrzebuję do tego twych wiekopomnych postów w których dzielisz się z nami swoją przepastną wiedzą i pasją oraz zdjęć. Tu zwracam się do ARTa.
            piwo jest lepsze

Comment

• cyborg_marcel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 3467

dzień mija... jest spokojnie, trochę muzyki, trochę pracy, trochę telefonów po kraju, trochę szczerych rozmów... a teraz dobra herbata (przepraszam, ale po wczorajszych eksperymentach, poczekam, aż będę mijać jakiś inny sklep z )
              a teraz po wymianie egzystencjalnej z Krzysiem, wchodzę na forum, a tu Krzysiu mający być uwieczniony dla potomnych przez Klosterkellera (mojego, jakby nie było, Ojca Chrzestnego)
              ciekawie jest!

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Wczorajszy dzień minął pozytywnie i myślę, że przyniosł choć odrobinkę czegoś pozytywnego.
                Za do dziś dzień pełen zaskakujących, szokujących wręcz odkryć.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• cyborg_marcel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 3467

niektórym dzień mija w pracy (wiem, wiem, co chcecie powiedzieć!) na bardzo technicznych dywagacjach i dziennych Polaków rozmowach... za chwilę prasówka z całego tygodnia, coby oczy od monitora odpoczęły, a potem wielkie szykowanie (a co! raz się żyje!) na oby huczne pożegnanie Cyborga oj, będzie się działo!

Comment

• Maremali
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1955

Wczoraj wracając ze stolicy do domciu samochodem 40km od domu podczas tankowania na stacji stwierdziłem brak jakichkolwiek dokumentów i karty bankomatowej. Wszystko prawdopodobnie zostało na stancji w Wa-wie, na dodatek padła żarówka od światełek drogowych. Fuks, że nie było patroli na trasie, bo bym do domciu pieszo wracał.
                    http://maremali.web-album.org/

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Nieznane są wyroki...No bardzo udany dzionek.Kangurek złapał mnie w drodze ze sklepu na telefonie i spytał ,czy nie pojadę do Niemiec.No jak nie jak tak Czas operacyjny był krótki ,ale nic to. Po powrocie stałem się posiadaczem 18 piwek i dwóch winek.Jedyny minus to zamknięta hurtownia(zmienili godziny only do 12:00)i brak Franciszka w skrzynce.Potem pojechałem na zakupy w centrum,kilka miłych telefonów,rozmów na GG,teraz degustacja piwka-jest oki Dzięki Kangurku.Twoje zdrówko
                      P.S.Dzwonił Abernacki-jest dobrze na ich spotkanku
                      Last edited by Pogoniarz; 2005-01-22, 21:27.

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• solfernus
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.08
                        • 1025

Dzisiejszy dzień był całkiem udany. Od rana gościłam moje rodzeństwo, więc nawet ugotowałam obiad (zazwyczaj tą przyjemność odbiera mi teściowa). Gorzej będzie z jutrem i ze zbliżającym się tygodniem, gdyż muszę przymusowo wyjechać na szkolenie do Krakowa.
                        Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• belle-vue
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.01
                          • 15

Małe sprostowanie.
                          Ta wiadomość była od belle-vue, a nie od solfernusa.
                          Czas kupić drugi komputer

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Ponieważ zapowiada się, że zima jednak nadejdzie i dziś rano po raz pierwszy ulice zrobiły się leciutko przyprószone szybko topniejącym śniegiem, postanowiłem w końcu założyć do samochodu koła z zimowymi oponami. Ludzie, mamy prawie koniec stycznia - TO JEST JAKAŚ ANOMALIA!

Po obiedzie pojechałem sobie na meczyk koszykówki (niestety tylko jako kibic - starość nie radość, nie mogę już biegać), a wieczorem, niejako dla równowagi psychicznej, poszedłem na siłownię posportować się samodzielnie.

A teraz ciemniaczek z Namysłowa...
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Klosterkeller napisał(a)
                              ... czy mógłbym opracować Internetową Historię w Locie Polskiego Browarnictwa wg Krzysia ? (IHLPBK) ...
                              Wyrażam zgodę.

A mógłbyś sprecyzować, o co dokładnie chodzi?

Comment

• peter007
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.06
                                • 2820

Prawie calutki dzionek spędziłem na oglądaniu filmów. Już dawno się tak nie byczyłem
                                Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

Przetwarzanie...
                                X