2 godzny snu po nocce,wyjazd do Rabki,zwiedzanie tejże "miejscowości".zwiedzanie parowozów w Chabówce,powtrót do domu jakies piwko.Uff padłem jak mucha przed telewizorem.
A dzisiaj jade do Namysłowa.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dość często sobie powtarzam, że nie zbieram szkła i że to nic, że brakuje mi już miejsca na wystawce na te 60 sztuk. No i poczłapałam na giełdę staroci dziś rano... => 5 kufli i 8 szklanek To już zakrawa na chorobę! A poza tym upał i degustacje piw domowych Qbolanda.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Sobota, wianki nad Wislą do 1 w nocy, niedziela łóżko, odpoczynek i relaks po wiankach
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dni Namysłowa i kultury czeskiej zaliczone.Lany Namysłów jak zawsze dobry i do tego tani.Hlucinski kapuśniak tez bardzo dobry.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Długi to był dzień. Przesuwaliśny z teściem płot. To znaczy wylewliśmy podmurówkę pod nowy i wywalaliśmy stary. Najfajniejsze to było wykuwanie z betonu starych słupków. Bo teściu jak coś zamuruje to robi to porządnie. Zaczęliśmy o 5.00, skończyli o 21,15. Wypiłem przy tym ok. 4 litrów rozmaitych płynów.
Koniec dnia będzie po północy, jak wyjdę z pracy..jak przestanę siedzieć w magazynie, jak przestanę liczyć jakieś pierdoły i się zastanawiać, skąd ja to znam (albo dlaczego nie). I jak zaczną mi się pier*** oznaczenia towarów. Po dzisiejszym dniu zreszta to już mi się....
Piwa chcę. Idę szukac kogoś, kto chce sobie też życie uprzyjemnić
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Dzisiejsza refleksja: wieczory panieńskie wykańczają . Refleksja nr 2: SEN to poważna sprawa. R. nr 3: koniec z examinami ... ogólnie jest dobrze i będzie jeszcze lepiej (jak się wyśpię ).
O matko Monne..Masz perspektywę: ja przez najblizszy tydzień się nie wyśpię I znowu Ci zazdroszczę hehehe...ale już nie balkonu: mam swój:"rzygowniczek"
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Oj KoCie żebyś wiedziała, że mam i tym razem choćby się waliło, paliło, ktoś w coś stukał czy znowu skrzeczała ta durna sroka to będę SPAłA!!! NIC ani NIKT tego NIE zmieni!!!!
P.S.
Gratuluję "rzygowniczka" - bardzo praktyczna sprawa
No więc tak sobie na tej inwenturze, teraz chwilka spokoju...Wiedziałam, że niejedno mnie zaskoczy Mam nadzieję, że padnie nagle hasło:'Kto chce i co do jedzenia", bo mnie skręca. Na piwo chętnego nie znalazłam. A szkoda, bo pyszny pszeniczniaczek w szufladzie leży
Jakiś opętany kot miauczał potępieńczo wczorajszej nocy za oknem i nie dawał zasnąć. Dziś już zaczyna koncert od nowa. Coś się mu chyba pomyliło bo to przecież nie marzec.
PS
To by się chyba raczej nadawało do tematu „Jak minęła noc”...
PS 2
Nie ma kto wiatrówki do pożyczenia?
Comment