Lwowek w Szwecji

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

No właśnie, tak to jest. Na szczęście koledzy nie znięchęcili się do prób i poprosili abym im przynosił piwa z małych browarów. Pierwszy krok uczyniony.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23929

Dagma napisał(a)
      to skoro takie beznadziejne to piwo, to dziwne, ze wzieli je Szwedzi ze Lwowka a nie od jakiejs doskonalej fabryki piwa.Moze wy lubicie piwo z rybimi pecherzami itp(bo jest to skladnik enzymow przyspieszaczy w fabrycznych piwach) ale ja nie i pewnie inni, ktorzy sie na lwoweckim piwie poznali, tez nie. A to ze piwo Ksiazece i inne robione jest praktycznie"Hand made" to moze sie zdarzyc, ze smak jest czasem zachwiany. Ciasto domowe tez nie za kazdym razem smakuje identycznie. Mysle, ze trzeba czasu aby polscy piwosze zrozumieli, to co na zachodzie jest doceniane od dawna, ze produkty BIO, to jest cos. A zwlaszcza, ze glowa nie peka po tym piwie na drugi dzien, jezeli wypilo sie o jedno za duzo! W porownaniu z chemią fabryczną...
      z tego co ja (wielki miłośnik piw fabrycznych ) wiem, to:
      - wspomniany składnik ewentualnie stosowany jest do klarowania piwa i jest usuwany przy filtracji
      - mnie każde domowe ciasto bardzo smakuje (nawet z zakalcem ) pomimo że jest nierówne smakowo
      - po lwóweckim piwie czasem boli mnie głowa, więc to zależy tak od piwa jak i od organizmu osoby spożywającej to piwo
      - pomimo czasowo występujących zastrzeżeń Książęce uważam za ciekawe piwo
      - aha, wspomniałem już o tym niejednokrotnie, że Browar Śląski 1209 z Lwówka Śląskiego może wykupić sobie płatną reklamę w naszym serwisie jeśli życzy sobie przekonywać nas o wyższości swoich produktów nad produktami innych browarów
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Simon
        † 1964-2008 Piwosz w Raju
        • 2001.02
        • 993

Gratulacje dla Lwówka za uzyskanie bardzo wysokich not. Nie jest tak łatwo dostać się na listę SYSTEMBOLAGET dopuszczającej piwo na rynek szwedzki.
        BRAWO !
        Simon

Comment

• crizz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.02
          • 1255

Oprócz King Beard z Lwówka, sklepy System Bolaget oferują także Brok Sambor z browaru Brok-Strzelec oraz Black Boss Porter z Witnicy! Sprawdźcie sobie ceny...

Comment

• breslauer
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 2690

Jak ktoś chce zobaczyć, jak wygląda etykieta Lwówka King Beard, to niech kliknie tutaj.

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Nie wiesz Breslauer, jak tam z kapslem, nowy wzór, czy standardowy 12,5 a może bez nadruku?

Comment

• breslauer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 2690

robox napisał(a)
                Nie wiesz Breslauer, jak tam z kapslem, nowy wzór, czy standardowy 12,5 a może bez nadruku?
                Nie wiem ... Dostałem tylko etykietkę. O szczegóły dotyczące kapsla musiałbyś chyba pytać Dagmę.

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

breslauer napisał(a)
                  O szczegóły dotyczące kapsla musiałbyś chyba pytać Dagmę.
                  Mam nadzieję, że Dagma zajrzy jeszcze do tego tematu i się wypowie w kwestii kapsla.

Comment

• breslauer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 2690

robox napisał(a)
                    Mam nadzieję, że Dagma zajrzy jeszcze do tego tematu i się wypowie w kwestii kapsla.
                    Spróbuj zapytać na PW ...

Comment

Przetwarzanie...
                    X