Mieliśmy już modę na EB , Coolera , Redsa obecnie dogasa gwiazda Gingers. Ciekawe czym zaskoczą nas smakosze w sezonie 2004,osobiście stawiam na Cherry Beer z BK
myślę, że Forum Browaru.biz jest coraz ważniejszym "ciałem" opiniotwórczym dla wielbicieli piwa i cenną wskazówką dla marketerów browarów - tych nieglobalnych oczywiście. Naszym wspólnym celem jest bowiem utrzymanie bogactwa smaków piwa i "demakdonaldyzacja" oferty w polskich sklepach. Z nadzieją na "wykreowanie" mody właśnie na nieglobalne myślenie o (i przy !) Wielkich Piwach Małych Browarów!
Hmm ja bym chciał aby nieprzemijającą modą cieszyły się piwa przygotowywane według tradycyjnych receptur i technologii (przede wszystkim otwarta fermentacja, dojrzewanie minimum 30 dni, szyszki chmielowe a nie ekstrakt), aby modna była różnorodność piwna a nie reklamowa masówka. Jeżeli tobyłoby modne to nawet bym się do mody przekonał
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2003-11-25, 09:24.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wzrastające zainteresowanie ludzi piwami troszkę bardziej oryginalnymi niż wyroby wielkich koncernów można ostatnio zaobserwować w Trójmieście. Dzieje się tak za sprawą browaru Amber i jego Koźlaka. Większość moich znajomych, którzy wcześniej nie przywiązywali zbytniej wagi do tego jakie piwo wybierają, zna Koźlaka albo chociaż dopyuje się co to za jeden, gdzie, za ile i czy warto próbować jak taki drogi. Nie wiem czy można w tym wypadku mówić o lokalnej modzie ale samo to, że ludzie chcą spróbować czegoś innego niż reklamowana masówka już chyba wróży dobrze.
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Na północ od miasta Litvinov, w pięknej scenerii Krušných hor od 2019 roku działa hotel i browar restauracyjny Emeran.
Mikrus zlokalizowany jest we wsi Klíny, 8 km od Litvinova, przy samym ośrodku rekreacyjno-narciarskim.
Dojechać tu można autobusem 523 z Litvinova (przystanek...
Browar restauracyjny otwarty w 2017 roku znajduje się z dala od centrum Słowackiej stolicy w dzielnicy Rača, która dawno temu była osobnym miastem.
Lokal mieści się w dużym pawilonie między domami mieszkalnymi.
Dojazd z centrum Bratysławy zapewnia tramwaj linii 3, lub pociąg osobowy...
Comment