Modne piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopernik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.11
    • 204

    Modne piwa

    Mieliśmy już modę na EB , Coolera , Redsa obecnie dogasa gwiazda Gingers. Ciekawe czym zaskoczą nas smakosze w sezonie 2004,osobiście stawiam na Cherry Beer z BK
  • Simon
    † 1964-2008 Piwosz w Raju
    • 2001.02
    • 993

    #2
    myślę, że Forum Browaru.biz jest coraz ważniejszym "ciałem" opiniotwórczym dla wielbicieli piwa i cenną wskazówką dla marketerów browarów - tych nieglobalnych oczywiście. Naszym wspólnym celem jest bowiem utrzymanie bogactwa smaków piwa i "demakdonaldyzacja" oferty w polskich sklepach. Z nadzieją na "wykreowanie" mody właśnie na nieglobalne myślenie o (i przy !) Wielkich Piwach Małych Browarów!
    Simon

    Comment

    • zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

      #3
      Hmm ja bym chciał aby nieprzemijającą modą cieszyły się piwa przygotowywane według tradycyjnych receptur i technologii (przede wszystkim otwarta fermentacja, dojrzewanie minimum 30 dni, szyszki chmielowe a nie ekstrakt), aby modna była różnorodność piwna a nie reklamowa masówka. Jeżeli tobyłoby modne to nawet bym się do mody przekonał
      Last edited by zythum; 2003-11-25, 09:24.
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

      Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

      Comment

      • sponsor
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.10
        • 132

        #4
        Wzrastające zainteresowanie ludzi piwami troszkę bardziej oryginalnymi niż wyroby wielkich koncernów można ostatnio zaobserwować w Trójmieście. Dzieje się tak za sprawą browaru Amber i jego Koźlaka. Większość moich znajomych, którzy wcześniej nie przywiązywali zbytniej wagi do tego jakie piwo wybierają, zna Koźlaka albo chociaż dopyuje się co to za jeden, gdzie, za ile i czy warto próbować jak taki drogi. Nie wiem czy można w tym wypadku mówić o lokalnej modzie ale samo to, że ludzie chcą spróbować czegoś innego niż reklamowana masówka już chyba wróży dobrze.
        Tres Piwowares

        Comment

        Przetwarzanie...
        X