Mieliśmy już modę na EB , Coolera , Redsa obecnie dogasa gwiazda Gingers. Ciekawe czym zaskoczą nas smakosze w sezonie 2004,osobiście stawiam na Cherry Beer z BK
Modne piwa
Collapse
X
-
myślę, że Forum Browaru.biz jest coraz ważniejszym "ciałem" opiniotwórczym dla wielbicieli piwa i cenną wskazówką dla marketerów browarów - tych nieglobalnych oczywiście. Naszym wspólnym celem jest bowiem utrzymanie bogactwa smaków piwa i "demakdonaldyzacja" oferty w polskich sklepach. Z nadzieją na "wykreowanie" mody właśnie na nieglobalne myślenie o (i przy !) Wielkich Piwach Małych Browarów!Simon
-
-
Hmm ja bym chciał aby nieprzemijającą modą cieszyły się piwa przygotowywane według tradycyjnych receptur i technologii (przede wszystkim otwarta fermentacja, dojrzewanie minimum 30 dni, szyszki chmielowe a nie ekstrakt), aby modna była różnorodność piwna a nie reklamowa masówka. Jeżeli tobyłoby modne to nawet bym się do mody przekonałLast edited by zythum; 2003-11-25, 09:24.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Wzrastające zainteresowanie ludzi piwami troszkę bardziej oryginalnymi niż wyroby wielkich koncernów można ostatnio zaobserwować w Trójmieście. Dzieje się tak za sprawą browaru Amber i jego Koźlaka. Większość moich znajomych, którzy wcześniej nie przywiązywali zbytniej wagi do tego jakie piwo wybierają, zna Koźlaka albo chociaż dopyuje się co to za jeden, gdzie, za ile i czy warto próbować jak taki drogi. Nie wiem czy można w tym wypadku mówić o lokalnej modzie ale samo to, że ludzie chcą spróbować czegoś innego niż reklamowana masówka już chyba wróży dobrze.Tres Piwowares
Comment
-
Comment