Zrób coś dla Świętego Mikołaja [i inne gry]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • concerto
    Wrocław, Św. Mikołaja 8, Doctors' Bar
    concerto
    Wpisuję z kronikarskiego obowiązku. Przechodziłem w sylwestra i rzucił mi się w oczy. Nie wchodziłem, ale mają koło 10 kranów, bo deska z rozpiską była na zewnątrz. Nie patrzyłem czy tylko swoje piwa Doktorów, czy coś więcej.
    2020-01-07, 19:39
  • Shedao
    Wrocław, św. Mikołaja 56, Tawerna pod kilem
    Shedao
    Lokal działa, jak na Wrocław, już bardzo długo, bo od bodajże 2004 roku. Klimaty morsko-marynistyczne, jak sugeruje już nazwa. Na kranie - Bosman za 6 zł. W butelkach oferta Stu Mostów oraz Nepomucena. Przyjemne, przytulne miejsce; nieco spelunkowate (te toalety...), myślę że niejeden forumowicz...
    2018-12-12, 13:22
  • Shedao
    Wrocław, Świętego Antoniego 2/4, Rumbar
    Shedao
    Lokal znajduje się w Pasażu Pokoyhof, zaraz obok Dojutra.

W lokalu panuje klimat piracko-morski (wystrój itd). Całkiem przyjemny. Gorzej z cenami - te też pirackie burgery bliżej 30 zł, choć trzeba przyznać, że z egzotycznymi dodatkami (krewetki, ośmorniczki, jakieś ryby)....
    2018-12-12, 13:06
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...