Ikarus jest na Wiejskiej. Właśnie wczoraj wypiwałem tam zdrowie forumowiczów. Duchem byłem z Wami. Wiosną ruszy ogródek letni i rzeczywiście można by niejedno spotkanko zaaranżować ... Jest parę stolików z parasolami, dla lubiących nastrój świece, można wypożyczyć szachy i karty, jest huśtawka dla dzieci ale gdyby ktoś z dorosłych chciał to nie widzę przeciwwskazań. Latem część ogródka jest obrośnięta winogronem, tworzy taką altanę z bardzo przyjemnym chłodkiem nawet w duże upały. A w kibelku jest papier i ręczniczki papierzane .... Stali bywalcy lokalu tworzą swoisty folklor. Bywam tam od lat. A kiedyś była to kotłownia i skład opału....
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chmielowych!
Dołączyłem do szacownego grona dopiero przed chwilą
i proszę o wybaczenie ewentualnych potknięć na starcie.
Pozdrawiam!
Kolczyk96.
Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Comment