na stronach interii też można o tym przeczytać:
Piwo ma zdrożeć!!! - Ratunku!!!
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
A ja przed chwilą na Interii Przeczytałem najnowszą informację. Akcyza na piwo po 1 maja drastycznie spada. Mało tego istnieje możliwość jej płacenia dopiero gdy piwo trafi do sprzedaży a nie gdy tylko zostanie wyprodukowane. To wszystko dzięki naszemu Sejmowi. Mam nadzieję, że nie jest to kolejny bubel legislacyjny i ustawa trafi do Dziennika Ustaw. Myślę że tym razem można wypić zdrowie posłów"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
jerzy napisał(a)
Uwierzyłeś brukowcowi szukającemu sensacji, w którym pracują dziennikarze nie znający się na matematyce na poziomie 2 klasy szkoły podstawowej.
Comment
-
-
Sory.
Nie zauważyłem że Czapayew już o tym napisał"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
jerzy napisał(a)
Uwierzyłeś brukowcowi szukającemu sensacji
Comment
-
-
mwa napisał(a)
Własnie wróciłem od znajomych, którzy powiedzieli mi, że piwo ma zdrożeć o 65 gr na butelczynie. Jeśli to okazało by się prawdą uznam to za ogromną przesadę.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Simon napisał(a)
Na razie podatek akcyzowy na alkohol, zwłaszcza piwo, jest niższy w wielu krajach, ale nie we wszystkich ( Szwecja ). My raczej dostosowujemy się do europejskich tendencji ( w podwyższaniu podatków ).
Dodam, że obecnie zgodnie z naszym polskim prawem jako mieszkaniec strefy przygranicznej mogę sobie przywieźć dwa razy w miesiącu po butelce
I tu jest największe zagrożenie dla browarów (Polmos szczeciński już niemal padł - czyżby czas na okocimskiego Bosmana?)
Comment
-
-
Ograniczę się do spożycia litra tygodniowo - chyba że znajdę sponsora na picie piwa w większej ilości. Tak mi dopomóż... ten no... jak mu tam... - losie. O właśnie - LOSIE, to chciałem powiedzieć.
Comment
-
-
[QUOTE]djot napisał(a)
Dodam, że obecnie zgodnie z naszym polskim prawem jako mieszkaniec strefy przygranicznej mogę sobie przywieźć dwa razy w miesiącu po butelce
Chodzi oczywiście tu o alkohol z konkretną zawartością alkoholu.To jest kolejna ustawa debilków z Wiejskiej.To działanie miało na celu uderzenie w "mrówki".Myslę,że nie muszę tłumaczyć efekt ich obrony Polmosów ,ale pewnie premie sobie przyznali.
Podzielili Polaków-ta banda spod czerwonego sztandaru(wyprowadzonego już nawet-sam widziałem)doprowadzili,że w pewnych gminach,których nie ma w ich spisie wzrosła nagle ilość mieszkańców.
Teraz po "zmianie miejsca zamieszkania"znowu mogą kupić jednorazowo po literku,a nie jak dotychczas po połówce.Tak to jest gdy mieszka się w gminach przygranicznych.JEDNA POLSKA,KONSTYTUCJA...Last edited by Pogoniarz; 2003-12-17, 16:42.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Chodzi oczywiście tu o alkohol z konkretną zawartością alkoholu.To jest kolejna ustawa debilków z Wiejskiej.[/B]
Comment
-
Comment