Kiedyś łazęgowanie po górach, z czasem turystyka rowerowa. Człek się posunął w latach. Do gór coraz dalej, buty się rozleciały, rowerem co najwyżej latem do pracy. Acha, zapomniałbym - czasem, gdy nikt mi głowy nie zawraca pierdołami z prawdziwa pasją biorę się za pracę.
Nasze pozapiwne pasje i zainteresowania
Collapse
X
-
Muzyka jest moją najwiekszą pasją od kiedy tylko pamiętam. Od paru lat gram na perkusji, więc się jakoś realizuje. Poza tym trochę gitary, bassu i klawiszy... na skrzypcach też próbowałem... ale wolę o tym nie wspominać
P.S. jakieś 2-3 lata temu w ramach nudnego bezrobocia muzycznego (brak kapeli) posunąłem się nawet do robienia techno na komputerze, ale ponieważ nie jest to gatunek w moim typie - ograniczyło się tylko do zabawy.
P.S.2. ...mp3 z tego "eksperymentu" zostały na Wirtualnej Polsce
Comment
-
-
Po kolei: sport ze wskazaniem na piłkę nożną, muzyka (ta cięższa, choć nie tylko), fantastyka, a raczej fantasy we wszelkich przejawach, czyli książka (Sapkowski is the best ), komiks, multimedia, itp. No i bardzo lubię góry.Last edited by Pinio74; 2003-12-18, 14:49.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
- sport - trenowałem kajakarstwo, teraz czasem sędziuję
- film
Tyle że teraz na to nie za dużo mam czasu. Trzeba przecież wychować synów na pożądnych gości, co chyba nie najgorzej mi wychodziWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Muzyka przede wszystkim. Słucham namiętnie ciężkich brzmień (wczesnego Black Sabbath nic nie pobije), lubię bardzo ciężkie (Slayer, Death, Vader) akceptuję wybrane rzeczy z punka (choćby The Clash, Exploited), bardziej miłe dla ucha rzeczy też mnie interesują (...Iron Maiden, SOAD, Monster Magnet, P.O.D), a mistrzostwem depresyjnych brzmień dla mnie jest Reqiuem Mozarta Amadeusza i Joy Division.
W ograniczonym zakresie kolekcjonuję stare winyle (drogie są jak cholera, około setki ich jest na razie) z nadzieją na zakup sprzętu do ich słuchania. Na razie oryginalne Pink Floydy, Purple, Zeppeliny, Stonesy, SBB i inne po prostu czekają na swój czas...
Sport jak najbardziej, ale w roli kibica. Nie opuściłem żadnej imprezy żużlowej w Rybniku od 1988 roku, jeżdżę czasami na zagraniczne rundy Grand Prix. Od 1995 roku nie przegapiłem też żadnej Zlatej Prilby w Pardubicach (łącze te wyjazdy z hobby piwnym ). Do niedawna zbierałem też programy żużlowe, ale odpuściłem. Kolekcja (najstarsze eksponaty z lat 60-tych) została rozparcelowana "za dziękuję" pomiędzy dwóch innych maniaków, którzy zabawnie kłócili się o to, kto co bierze...
Rodzina oczywiście również, mam dwie córki więc jak widać specjalizacja nieco wąska. Z facetów w naszym domu jest jedynie czteroletni mops o imieniu... Ozzy. Wspieramy się w miarę możliwości...
Dobra książka, szczególnie wieczorem. Może być historia (szczególnie II wojna światowa), może być trochę grozy (ludzie, jak ja kocham Kinga), mogą też być komiksy. Tutaj jestem jednak zwyczajnym konsumentem - razem ze starszą pociechą zaczytujemy się w Kaczorach Donaldach. Nie przekonuje mnie jakoś twórczość współczesnych "młodych gniewnych" komiksu, ale śledzę rynek... Może mi się odmieni.
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Widze ze z profilu zainteresowan jestem 'przecietnym forumowiczem' - nie odbiegam daleko od resztyLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
niechcacy sie wyslalo za wczesnie wiec kontynuuje
-wszelakie sporty, przede wszystkim szeroko pojete horolezectvo, od skalnego lojenia do zwyklego lazenia po gorach, rower i pilka, jak gram to zawsze na bramce, wode tez lubie, szczegolnie jak moge ze skalek poskakac do morza a potem sie na nie wspiac
-z muzyki to stary dobry rock i metal, Deep Purple, Iron Maiden, stara Metallica i te klimaty, ale nie tylko
-to i tamto do poczytania, aktualnie sie delektuje 'Alchemikiem'
-wloczenie sie z miejsca na miejsce, poznawanie ludzi i nowych piwek...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Zasadniczo sport bierny (już niestety) - piłka nożna i czynny dart czyli dla mniej zorientowanych rzutki miałem nawet własną drużynę, gdzie kapitanowałem i zasiadałem w Zarządzie Wielkopolskiego Związku Darta, ale braki czasowe spowodowały, że od tego sezonu rzucam tylko indywidualnie na wybranych turniejach.
Poza tym żona i córki często doprowadzają mnie do pasji ... szewskiej"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Aktualnie, oprócz browarnictwa w teorii i praktyce, interesują mnie:
- gry komputerowe - głównie przygodówki i fpp
- książki - właśnie wróciłem do SF dzięki świetnej powieści "Modyfikowany węgiel"
- film - głównie kino amerykańskie, najchętniej z De Niro, Pacino i kilkoma innymi
- ze sportu - koszykówka, ostatnio w wersji internetowej
Comment
-
-
- rower (właśnie mi ukradli )
- książki - przeróżne
- film
- stary Wrocław
Ostatnio całkiem niechcąco okazało się, że zbieram również przedwojenne pocztówki wrocławskie z coraz większym ukierunkowaniem na knajpyLast edited by Marusia; 2003-12-19, 09:46.
Comment
-
-
Przede wszystkim muzyka, od punka po metal, z wszelkimi jej odmianami a co się wiąże z muzyką zbieractwo pojedyńczych kaset audio (choć są one na wymarciu), dobrych firm.
Do tego dodam sport, z ukierunkowaniem na piłkę nożną (wiadomo jaki klub) i koszykówkę.
Comment
-
Comment