Za radą jednego z forumowiczów zainteresowałem się kaktusami. Czy ktoś z Was jest również zainteresowanym tym symbolem abstynencji? Może nowa podsekcja na forum?
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Z kaktusów wyleczyła mnie szanowna małżonka. Tak troskliwie się nimi zajmowała, że rok po ślubie połowa zgniła, a reszta zaniemogła poważnie. Zostało osiem najtwardszych osobników, którymi opiekuję się od pięciu lat samodzielnie...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
- Sport szczególnie piłka nożna (ostatnio V ligowy Rozbark Bytom i oczywiście Polonia) dawniej koszykówka i żużel 9ale ani Bobrów ani Śląska Świętochłowivce już nie ma)
- książki
- muzyka, głównie KULT i Kazik
- polityka, startowałem nawet w wyborach na radnego - 22 głosy
Aaaa, właśnie sobie przypomniałem - nietypowe nakrycia głowy.
Głównie etniczne, które tradycyjnie testuję na giełdach piwnych.
Ostatnio zdobyłem kolejny okaz, w którym niechybnie pokażę się
w Świdnicy.
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
StaryKocur napisał(a) Aaaa, właśnie sobie przypomniałem - nietypowe nakrycia głowy.
Głównie etniczne, które tradycyjnie testuję na giełdach piwnych.
Ostatnio zdobyłem kolejny okaz, w którym niechybnie pokażę się
w Świdnicy.
A dużo masz tych nakryć?
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Nie, to niewielka kolekcja, bo rzadko się trafia coś fajnego.
Do Eltona Johna sporo mi barkuje, niestety.
Ale na parę giełd naprzód jestem zaopatrzony.
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Aldach napisał(a) - Sport szczególnie piłka nożna (ostatnio V ligowy Rozbark Bytom i oczywiście Polonia) dawniej koszykówka i żużel 9ale ani Bobrów ani Śląska Świętochłowivce już nie ma)
No no.Jestem pod wrażeniem.Ja na Polonii pół życia spędziłem.A z Rozbarkiem jestem związany poniekąd zawodowo.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
To może przyjdziesz kiedyś na mecz Twojej firmowej drużyny. Ja napewno będę w tym sezonie na Rozbarku częstym gościem, oczywiście jak będzie pogoda, bo i z dzieckiem w wózku można spacer zaliczyć i piwo ze sobą przynieść...
Comment