Rzekłbym wręcz, że nuta kontestowania browarbizowej antykoncernowości wzmocniona emigracyjnym nasileniem patriotyzmu nie zostawia Biermannowi innego wyboru, jak tylko łojenie Lecha i Żywca.
No to "płyń" szczęśliwie i wracaj. Ciekawe, kto będzie się nas czepiał jak Ciebie nie będzie?
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Jutro znikam na miesiąc w czarnej Afryce.
Według naszego kalendarza (nie Etiopskiego) Święta i Nowy Rok spędzę tam.
Więc Wszystkim wesołych Świąt i radosnego Sylwestra, świetnej zabawy.
Do zobaczenia.
Ps. Ludzie jeżdżą na strefę zmiany daty żeby dwa razy witać nowy rok a ja tak jadę, że po sylwestrze 07/08 moim następnym będzie 09/10. W Etiopi mają inny kalendarz i nowy rok mieli 11 września.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
W związku z obowiązkami w nowej pracy i dodatkowymi zajęciami, które są dla mnie priorytetowe przez najbliższe 6 miesięcy, być może dłużej... a raczej na pewno dłużej nie będę czynnie uczestniczyć w spotkaniach czy to giełdowych czy piwowarskich a i czasu, który poświęcę na browar.biz też nie będzie dużo zatem żegnam się z Wami drodzy forumowicze
W holenderskiej części karaibskiej wyspy Sint Maarten na Małych Antylach, od 2020 roku działa browar przemysłowy o nazwie SXM Beer.
Jest to aktualnie największy browar na wyspie, a jego nazwa pochodzi oczywiście od kodu IATA tutejszego lotniska Princess Juliana.
Lotnisko jest jedną...
Kolejny mały browar przemysłowy na małej wyspie, zlokalizowany na południowo-wschodnim skrawku holenderskiej części St. Maarten.
Pół kilometra od browaru znajduje się międzynarodowy port morski, do którego przybijają wielkie wycieczkowce, dowożące na wyspę każdego dnia tysiące...
Browar Pelikaan Brewery znajduje się zaledwie kilkaset metrów od przemysłowego SXM, który opisywałem już wcześniej.
Pelikaan jako pierwszy został przeze mnie wzięty na cel w czasie piwnej eksploracji wyspy.
Browar znajduje się w willi w pobliżu zatoki, na spokojnej uliczce domków...
Comment