A ja wspomnę o czyms z własnego podwórka. Nagraliśmy kiedyś z Zyźkiem na nocnym dyżurze kawałek pt. Parurarura. Tekst: jak w tytule. Piosenka ta wyrażała nasze najgłębsze atawistyczne ciągoty oraz chęć obcowania z absolutem (niestety była tylko wyborowa).
Głupie/dziwne teksty piosenek
Collapse
X
-
a propo Po prostu
tytułu juz nie kojarzę ale w refrenie jednej ze swoich piosenek śpiewali:
(...) mam syfiasty głos nie umiem spiewać (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A pamiętacie jeden z najwiękzych przebojów ABBY :
"Dajcie mi chłopa po pólnocy" ?
"Give me , give me, give me a men , after midhneigth "?
Uprasza się terrorystów z FCJA o nie korygowanie mej wypowiedzi ,
bo w mowie Szekspira nie jestem zbyt mocny , więc błędy w przytoczonej przeze mnie piosence są niestety nieuniknione.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
eee Twoja wypowiedź wskazuje tylko nieco na skłonności poligamiczne piosenkarki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
nikt nie wspomniał jeszcze o "sępach miłości"?Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
iommi napisał(a)
Jednym z pierwszych cytatów winno być historyczne "i już nikt nie powie ci sępie miłości" z twórczości Ich Troje.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
o w mordę
czytałem cały temat i nie zauważyłemWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
'Orla cien' mi przypomnial 2 rzeczy.
1. moze powinno byc w kawalach piwnych ale ze to niepiwny to dam tu:
Przychodzi Kasia Stankiewicz do lekarza z wielka kupa na glowie.
-Co pani jest?
-Widzialam orla cien...
2.to zwiazane z 'wersja' tej piosenki w wykonaniu Stuhra z Kilera
Mielismy kiedys w pokoju na lodzkiej polibudzie akwarium z glonojadami (takie rybki). Z kumplami miewalismy rozne dziwne zajawki w pracy. Kiedys spojrzelismy na rybke co podplynela do szyby i pomyslelismy o tym samym i zaczelo sie na 3 glosy...
Tu Ryba, tu Ryba, wzywam cie akwarium
a potem
Widzialaaaaaam oooorlaaaaaa cieeeeeeen!
Za chwile wparowuje kobitka co w sali wykladowej obok (przez sciane) pilnowala studentow piszacych egzamin i mowi tlumiac smiech - chlopaki ciszej troche, studenci sie brechcza zamiast pisac...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
grzech napisał(a)
A kto pamięta szlagier macochy Natalii Kukulskiej - co ty, co ty Królu złoty [...] jesteś mój numerek łan ?
Comment
-
-
Na przełomie lat 80 i 90 ub. wieku jakaś gwiazda śpiewała wzruszający utwór o miłości w którego refrenie brzmiały następujące słowa: "... i w Paryżu, Nowej Hucie Aj law ju cię...". Duża rzecz...Przepraszamy...Podpis w trakcie tworzenia...
Comment
-
-
Reaktywuję ten temat, bo właśnie wrzuciłem do odtwarzacza pierwszą płytę "Formacyi Nieżywych Schabuff" pt. "Wiązanka Melodii Młodzieżowych" (znalezioną mimochodem w przepastnych czeluściach mojej szafki na płyty) - nie ma tu żadnego "normalnego" tekstu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment