Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Humor zydowski
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
Może więc zgłoś ten dowcip administratorowi jako bezprawnie tu zamieszczony.Last edited by angasc; 2009-01-19, 23:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
Może więc zgłoś ten dowcip administratorowi jako bezprawnie tu zamieszczony.
Edit: jeśli nie, to chętnie przechmielęLast edited by Marusia; 2009-01-19, 23:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziAngasc, powiedz szczerze, czy robienie teorii spiskowej z dowcipu samo w sobie nie jest dowcipem?
Człowiecze kochany, daleki jestem od tego. Staram się po prostu wyjaśnic koledze Zgroza, że dowcip przez Niego przytoczony nie jest dowcipem żydowskim, lecz pochodzi z czasów bardzo mocno zamierzchłych. I to nie Żydzi są jego autorami. I nic więcej. To że kultury mieszają się między soba jest rzeczą naturalną. Warto jednak rozeznać się nieco w tematyce o której sie pisze. Ja nie mam pretensji do Zgrozy. Ale chciałbym by dzięki naszej dyskusji zainteresowal się nieco historią i zapoznal się z kulturą zarówno arabską jak i żydowską.Last edited by angasc; 2009-01-20, 00:17.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziAleż jakiej teorii spiskowej?
środowisko z jarmułką na czubku głowy zawłaszcza sobie bezprawnie wszystko co może i nie może.
Może w razie czego przenieśmy się na PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi... Staram się po prostu wyjaśnic koledze Zgroza, że dowcip przez Niego przytoczony nie jest dowcipem żydowskim, lecz pochodzi z czasów bardzo mocno zamierzchłych...
Comment
-
-
Moim zdaniem w tematach "Humor" czy "Dowcipy" posty bez dowcipu powinny lądować w przechmielinach. Z rozdzielnika.
Leży stary kupiec Abracham na łożu śmierci.
- Saro, żono moja, jesteś ze mną?
- Tak, mężu.
- Różo, córko moja, jesteś ze mną?
- Tak, tate.
- Icek, zięciu mój, jesteś ze mną?
- Tak, tate.
- Srul, synu mój, jesteś ze mną?
- Tak, tate
- Mosze, synu mój, jesteś ze mną?
- Tak, tate.
- A kto do cholery pilnuje interesu?Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem w tematach "Humor" czy "Dowcipy" posty bez dowcipu powinny lądować w przechmielinach. Z rozdzielnika.
Co do poprzedniego, znanego mi wcześniej dowcipu z kozą, to znacznie ciekawsza od samego dowcipu była dla mnie informacja o jego starożytnym pochodzeniu. Gdyby miała obowiązywać Twoja opinia, pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedział.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedziBijcie się!Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
😀 1
Comment
-
-
Genialna przeróbka i na czasie.
- Halo czy tu Kuba?
- No przecież się nick na skype panu wyświetla.
- A wyświetla, ale jak pan się nie przyzna albo nie włączy kamerki to panu moje nazwisko nic nie powie.
- A po co ja mam włączac kamerkę jak mnie pan nie zna, więc po twarzy i tak nie rozpozna?
- Ale Kuba?
- No Kuba...
- Goldberg?
- Tak.
- Rappaport...
- Bieniek?
- Tak.
- To włączam kamerkę.
- I ja.
- OK
- Słuchaj Kuba... Friedmann ma opcje na obligacje Schapiera w funduszu hedżingowym Glassa ubezpieczonym u Baumsteina. Papiery są ulokowane w Lehman Brothers wykupionym przez Berclays. Natomiast rynek przejął Morgan. Można te papiery wykupic pod warunkiem, że Rothschild dostanie kasę od Obamy. Jasne?
- Oczywiście, że tak, ale skąd pewnośc, że Obama da?
- I właśnie o to biega.
- Biega? Jak to?
- No o to biega...
- Nic nie rozumiem.
- No jest stadion, jest bieżnia, się biega?
- To Lehman ma ten stadion?
- Lehman miał z bratem bank, ale zbankrutował... a stadion jest w olimpijskiej wiosce... się zjeżdżają sportowcy - się skacze, się rzuca młotem, się biega...
- A gdzie jest ten stadion?
- Jaki stadion?
- No co się po nim biega i skacze...
- Kuba! O co ciebie idzie?
- To gdzie stoi ten stadion?
- Nigdzie...
- Nigdzie? To trzeba go postawic?
- Co bank?
- No nie, ten stadion?
- Jaki znowu stadion?
- No ten co wspomniałeś...
- Kuba odczep się od tego stadionu, biega o to, czy Obama da Rothschildowi te pieniądze!
- To Obama biega? Bo mi mówili, że on jest Keninczykiem, a każden taki biega... To on zrobi rundę honorową na organizacji olimpiady?
- Jakiej znowu olimpiady?
- No mówileś, że jest wioska olimpijska tylko brakuje im stadionu, co się biega, się skacze, się rzuca młotem.
- Nie ma żadnej wioski! Zrozum to!
- No wiesz - dla mnie to za duża inwestycja... Ja mógłbym ewentualnie zainwestowac w stadion płacąc jakimiś derywatami... Ale na całą wioskę to ja musiałbym wymyślec jakieś nowe instrumenty pochodne do tych pochodnych co mam... A wiesz ludzie się trochę przez ten kryzys boją inwestowac...
- Ale nie ma żadnej wioski! Człowieku!
- Ja rozumiem... W końcu moglibyśmy wziąśc do spółki tego Lehmana i powiedzmy no Schapira... Tylko czy Enkaol oo tym wie?
- O czym wie?
- No że robimy tę olimpiadę.
- Jaką olimpiadę?
- No co jest wioska... Wiesz ja ciebie nie rozumiem... Pół nocy namawiasz mnie na zorganizowanie olimpiady, żeby jakoś przeczekac kryzys... a ty mi mówisz, że Enkaol nie jest nam przychylny... To gdzie tu logika?
- Ale przecież ci tłumaczę, że problem jest w rządowych dotacjach do istniejącego interesu, a nie robieniu nowego... Jakbyś nie powtarzał słowa stadion jak papuga to, byśmy się dawno dogadali...
- Papuga? To Friedman sprzedaje papugę? A jaka rasa? Mogła byc zara... Albo taka mała falochroniasta... Ale broń Boże nie rozłączka... To jaka rasa?
- Negroidalna baranie?
- Baranie? To Fridman ma zoo czy farmę, bo ja już nic nie rozumiem... Ale lepsza byłaby zara... nauczyłbym ją mówic... a ona mówi? ta zara...
- Tak, po niemiecku!
- Ooo to wspaniale, nauczyłbym ją mówic polnische...
- A właśnie polnische... Odzwonie później, bo muszę jeszcze zadzwonic do Polski?
- Polski? Moja babiczka pochaziz z Lubartowa... A w zoo... a jeszcze lepiej park rozrywki... bym może nawet i zainwestował...
za chwilę
- Czy tu Mosiek? Słuchaj jest interes... Schechter ma gazetę, z naczelną Lutzmann a dziennikarzem jest Blumstein...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
😀 1
Comment
-
-
link do tekstu powyżej
sorka hrabio.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment