Takiej mordki zabrakło w pierwszym poście i dlatego co poniektórzy odczytali to zbyt serio <takie zielone cóś>
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Ja bym powiedział tak:
Dobrze, że w Polsce produkuje się coraz więcej piwa, dobrze że "te potęgi" wkładają kapitał w mniejsze browary(często ratując je przed bankructwem), dobrze, że sponsorują imprezy, czemu tylko do jasnej cholery przejęte browary od razu produkują ich piwa.
Wystarczyłoby tylko te "stare dobre" trochę zareklamować choćby na bilboardach
Wiem że inne piwa mogą nie mieć zbytu właśnie przez KP itp. i tak właśnie jest bo na przykład nie mam większego wpływu na to co jest w sklepach. Musisz przyznać że gdyby KP i GŻ robiły też inne piwa z przejętych browarów to byłoby wszystko w porządku i o to mi chodziło
No właśnie chodzi o to "gdyby". Nie robią, więc gdybanie nic nie pomoże. Żresztą to i tak pewnie byłoby jedno i to samo piwo. Tyle że pod różnymi szyldami.
szyszek1 napisał(a) Ja bym powiedział tak:
Dobrze, że w Polsce produkuje się coraz więcej piwa, dobrze że "te potęgi" wkładają kapitał w mniejsze browary(często ratując je przed bankructwem), dobrze, że sponsorują imprezy, czemu tylko do jasnej cholery przejęte browary od razu produkują ich piwa.
Wystarczyłoby tylko te "stare dobre" trochę zareklamować choćby na bilboardach
Poczytaj dogłębnie tematy na temat działań wielkich koncernów, a zrozumiesz ... Tych tematów na forum pojawiało (i pojawia się wciąż) mnóstwo.
Ratowanie browaru mniejszego przed bankructwem poprzez jego wykupienie i natychmiastową likwidację jest pewnie jakimś sposobem, ale niekoniecznie właściwym ...
Regent napisał(a) (...)Heineken ( lepszy od oryginału ).
Tu się nie zgodzę. z 3 licencjonowanych piw u nas, Heniek wypada najgorzej w porównywaniu z oryginałami. Najbliżej oryginału jest Carlsberg Okocimski. Kiedyś naprawdę mi smakowały te piwa - dziś są spolszczone i nad tym ubolewam. Z ogromną chęcia napiłbym się również PRAWDZIWEGO Pilsnera... niestety, KP zrobiła z tego zwykłe polskie piwo - bez goryczy tak charakterystycznej dla czeskiego piwa.
breslauer napisał(a)
Ratowanie browaru mniejszego przed bankructwem poprzez jego wykupienie i natychmiastową likwidację jest pewnie jakimś sposobem, ale niekoniecznie właściwym ...
Comment