Może w KP i GŻ nie wszystko jest złe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

Takiej mordki zabrakło w pierwszym poście i dlatego co poniektórzy odczytali to zbyt serio <takie zielone cóś>
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• szyszek1
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.07
      • 60

Ja bym powiedział tak:
      Dobrze, że w Polsce produkuje się coraz więcej piwa, dobrze że "te potęgi" wkładają kapitał w mniejsze browary(często ratując je przed bankructwem), dobrze, że sponsorują imprezy, czemu tylko do jasnej cholery przejęte browary od razu produkują ich piwa.
      Wystarczyłoby tylko te "stare dobre" trochę zareklamować choćby na bilboardach

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

szyszek1 napisał(a)
        Ja bym powiedział tak:
        dobrze że "te potęgi" wkładają kapitał w mniejsze browary(często ratując je przed bankructwem)h
        Proszę napisz że żartowałeś, no chyba że chcesz uchodzić za najzabawniejszego uczestnika forum.

Comment

• szyszek1
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2003.07
          • 60

Wiem że inne piwa mogą nie mieć zbytu właśnie przez KP itp. i tak właśnie jest bo na przykład nie mam większego wpływu na to co jest w sklepach. Musisz przyznać że gdyby KP i GŻ robiły też inne piwa z przejętych browarów to byłoby wszystko w porządku i o to mi chodziło

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

No właśnie chodzi o to "gdyby". Nie robią, więc gdybanie nic nie pomoże. Żresztą to i tak pewnie byłoby jedno i to samo piwo. Tyle że pod różnymi szyldami.
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• witkowskiartur
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.03
              • 561

No, niech tam - dwa: jasne pełne i jasne mocne
              Oczywiście, że muszą być dwa gatunki, żeby birofile mogli się wymieniać etyietkami na giełdzie
              KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

Comment

• breslauer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 2690

szyszek1 napisał(a)
                Ja bym powiedział tak:
                Dobrze, że w Polsce produkuje się coraz więcej piwa, dobrze że "te potęgi" wkładają kapitał w mniejsze browary(często ratując je przed bankructwem), dobrze, że sponsorują imprezy, czemu tylko do jasnej cholery przejęte browary od razu produkują ich piwa.
                Wystarczyłoby tylko te "stare dobre" trochę zareklamować choćby na bilboardach
                Poczytaj dogłębnie tematy na temat działań wielkich koncernów, a zrozumiesz ... Tych tematów na forum pojawiało (i pojawia się wciąż) mnóstwo.
                Ratowanie browaru mniejszego przed bankructwem poprzez jego wykupienie i natychmiastową likwidację jest pewnie jakimś sposobem, ale niekoniecznie właściwym ...

Comment

• Ja2ger
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.10
                  • 177

Regent napisał(a)
                  (...)Heineken ( lepszy od oryginału ).
                  Tu się nie zgodzę. z 3 licencjonowanych piw u nas, Heniek wypada najgorzej w porównywaniu z oryginałami. Najbliżej oryginału jest Carlsberg Okocimski. Kiedyś naprawdę mi smakowały te piwa - dziś są spolszczone i nad tym ubolewam. Z ogromną chęcia napiłbym się również PRAWDZIWEGO Pilsnera... niestety, KP zrobiła z tego zwykłe polskie piwo - bez goryczy tak charakterystycznej dla czeskiego piwa.

Comment

• szyszek1
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2003.07
                    • 60

breslauer napisał(a)
                    Ratowanie browaru mniejszego przed bankructwem poprzez jego wykupienie i natychmiastową likwidację jest pewnie jakimś sposobem, ale niekoniecznie właściwym ...
                    I dokładnie tak też sądzę.

Comment

Przetwarzanie...
                    X