Panowie, do roboty...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Panowie, do roboty...

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Takie sobie. Z bardziej konkretnych prac zabutelkowałem juz z rana podpiwek i czeka jeszcze 30 litrów do beczki na giełdę.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
      dadek
      Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
      2025-01-10, 00:48
    • heckler
      Czechy, Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
      heckler
      Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
      ...
      2025-01-03, 11:51
    • darekd
      Mamut, Veverčák
      darekd
      Minibrowar z morawskiego Mikulova przy granicy z Austrią.

https://www.pivovarmamut.cz/

Vienna lager, 11% ekstr., 4,2% alk.

Aromat - łagodny słód z minimalnym podpieczeniem
      Barwa - jantar, dość klarowne
      Piana - wyższa, zwarta, trwalsza z dłuższą...
      2025-01-01, 22:22
    • P1910
      Porcelanki WH SS - identyfikacja
      P1910
      Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
      2024-12-26, 23:27
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...