czy masz problem z butelkami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

witkowskiartur napisał(a)
    Szczęście, że nie ma już Hit'a
    Hita nie ma, jest Tesco i nic się nie zmieniło - biorą butelki tylko za okazaniem paragonu i zwracają jeno 20 gr.

PS. czy gdzieś poza Auchanem w Piasecznie jest w stolicy automat do butelek? (nie wiem czy jest sens zakładania odrębnego tematu)

PS 2. dla mnie łatwiej jest oddać butelki w małym sklepiku niż w molochomarkecie - biorą nadmiar, płacą tyle, ile jest napisane na etykiecie a jeśli nie jest to 35 groszy a jedynym warunkiem jest posuiadanie piwa w butelce o takim kształcie jaki zwracam
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Audi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 1682

Moi drodzy : postawcie się w sytuacji właściciela sklepu z piwem.
      Mam mały osiedlowy sklep z piwem, który ma w około duże sklepy i markety. I jakby to było gdybym przyjmował wszystkie butelki ? Podejrzewam, że ze sklepu zrobiłbym skup butelek, bo:
      - każdy wolałby oddać butelki do małego sklepu, niż do dużego i czekać w kolejce , okazywać paragony tłumaczyć się że tu kupił itp.
      -ja kupując piwo w hurtowni musze oddać tyle opakowań zwrotnych ile kupuje,nikt mi nie zwróci za oddany nadmiar opakowań.
      Jeżeli np. oddam o jedną skrzynke z butelkami więcej niż kupuje to daje mi to tylko to, że przy następnej dostawie mogę oddać jedną skrzynke mniej.
      Ja zrobiłem tak "butelki przyjmuje tylko na wymianę ,inne po 20 groszy" i wiem że jest jakiś zarobek na butelce. Ale naprawdę inaczej nie idzie się uchronić przed zbyt dużym nadmiarem butelek.
      Mam nadzieję że okarzecie wyrozumiałość dla mnie i innych sprzedawców piwa.
      Wasze

Comment

• Cocobango
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.04
        • 818

Audi napisał(a)
        Moi drodzy : postawcie się w sytuacji właściciela sklepu z piwem.
        Mam mały osiedlowy sklep z piwem, który ma w około duże sklepy i markety. I jakby to było gdybym przyjmował wszystkie butelki ? Podejrzewam, że ze sklepu zrobiłbym skup butelek, bo:
        - każdy wolałby oddać butelki do małego sklepu, niż do dużego i czekać w kolejce , okazywać paragony tłumaczyć się że tu kupił itp.
        -ja kupując piwo w hurtowni musze oddać tyle opakowań zwrotnych ile kupuje,nikt mi nie zwróci za oddany nadmiar opakowań.
        Jeżeli np. oddam o jedną skrzynke z butelkami więcej niż kupuje to daje mi to tylko to, że przy następnej dostawie mogę oddać jedną skrzynke mniej.
        Ja zrobiłem tak "butelki przyjmuje tylko na wymianę ,inne po 20 groszy" i wiem że jest jakiś zarobek na butelce. Ale naprawdę inaczej nie idzie się uchronić przed zbyt dużym nadmiarem butelek.
        Mam nadzieję że okarzecie wyrozumiałość dla mnie i innych sprzedawców piwa.
        Wasze

Niby racja ale gdy oddaje butelki bez etykiet lecz mam na nie paragon, to niewiem żeby co, sprzedawca powinien je przyjąć! Winne po części jest też nasze prawo...

Comment

• Aldach
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.07
          • 1269

W moim najbliższym sklepie też przyjmują butelki z paragonem a resztę po 20 gr., ale dzięki codziennym zakupom miłe panie nie liczą mi już kaucji

Comment

• Cocobango
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.04
            • 818

Aldach napisał(a)
            W moim najbliższym sklepie też przyjmują butelki z paragonem a resztę po 20 gr., ale dzięki codziennym zakupom miłe panie nie liczą mi już kaucji
            ...naprawdę miłe Panie

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

Czy wiecie po czym automaty do przyjmowania butelek rozpoznają butelki?
              O, nie, nie.... nie po kształcie po etykietce
              Dowiedziałem się o tym dzisiaj kupując w Auchan Volta i Książa. Za Volta jest pobierana kaucja 35 gr., a za Książa 50 gr.
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Cocobango
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.04
                • 818

...a jeśli nie ma etykiety?

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

Na szczęście do lubińskiego Tesco nie przytachali jakiegoś automatu. W wydzielonym punkcie, po okazaniu paragonu, ekspedientka skupuje butelki.

Comment

• Audi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 1682

Cocobango napisał(a)
                    Niby racja ale gdy oddaje butelki bez etykiet lecz mam na nie paragon, to niewiem żeby co, sprzedawca powinien je przyjąć! Winne po części jest też nasze prawo...
                    To w dużej części zależy od rozeznania sprzedawcy, wiadomo że każda kompania ma inny kształt butelek.U mnie , moi tzw.piwosze spod sklepu pijąc w mrozie z nudów skrobią naklejki , nie widzę żadnych przeciwskazań żeby nie przyjąć takiego szkła,po kształcie poznaje jaka kompania i wkładam do odpowiedniej skrzynki.

Comment

• arzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 2814

Cocobango napisał(a)
                      ...a jeśli nie ma etykiety?
                      i o to własnie chodzi
                      głupota i nic więcej
                      oczywiście automaty rozpoznają butelki po kształcie

mój post to jak reklama bezalkoholowego Bosmana
                      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
                      Skład Piwa
                      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• kmieciu
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2004.02
                        • 33

Przyjmowanie butelek w sklepach

Czy wysokość kaucji ustala sklep, czy jest ona okresłana przez browar ??I jak jest z przyjmowaniem butelek ?
                        Czy każdy sklep ma obowiązek przyjąć butelki po piwie czy nie ?
                        Jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o odpowiedź

Comment

• pjenknik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.08
                          • 3388

Odpowiedź na zadane pytane znajdziesz w tym temacie . Nie miej za złe starszemu ale UŻYWAJ wyszukiwarki.
                          Do Arta prośba o połączenie tematów. Nie mnóżmy bytów nad potrzebę!.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez pjenknik; 2004-02-22, 01:58.

Comment

• kmieciu
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2004.02
                            • 33

Przeglądałem tematy ale ten jakoś mi umknął .

Comment

• Cocobango
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.04
                              • 818

Audi napisał(a)
                              To w dużej części zależy od rozeznania sprzedawcy, wiadomo że każda kompania ma inny kształt butelek.U mnie , moi tzw.piwosze spod sklepu pijąc w mrozie z nudów skrobią naklejki , nie widzę żadnych przeciwskazań żeby nie przyjąć takiego szkła,po kształcie poznaje jaka kompania i wkładam do odpowiedniej skrzynki.

Ja kiedyś oddając gołe butle próbowałem tłumaczyć z jakich piw pochodzą ale "ciemnota" sprzedawczyni była nie do przeskoczania. Od tej pory jestem tam b.rzadko.

Comment

• Audi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 1682

Cocobango napisał(a)
                                "ciemnota" sprzedawczyni była nie do przeskoczania.
                                Jaki miała kolor włosów ??

Comment

Przetwarzanie...
                                X