czy masz problem z butelkami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cocobango
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.04
    • 818

To była starsza babka i musisz mi ze zrozumiałych względów wybaczyć ale nie zwróciłem na to uwagi. Jednak jak chcesz to mogę iść sprawdzić

Comment

• Audi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 1682

Cocobango napisał(a)
      Od tej pory jestem tam b.rzadko.
      Specjalnie nie zadawaj sobie trudu skoro b.rzadko tam jesteś

Comment

• Cocobango
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.04
        • 818

Audi napisał(a)
        Specjalnie nie zadawaj sobie trudu skoro b.rzadko tam jesteś
        ...jaki tam znowu trud! w końcu to nie jest tak daleko, a i może jakieś nowe piwka mają.
        Ostatecznie mogę poprosić ją o numer tel. dla Ciebie.

Comment

• kujawiak2000
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.02
          • 4

jedno dobre, co bylo za tzw. komuny - to punkty zwrotu butelek - nikt nie pytal o paragony i przyjmowali - jak leci, ech...a teraz nieustanny burdel w szawce pod zlewem...

Comment

• Audi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 1682

kujawiak2000 napisał(a)
            w szawce pod zlewem...
            Czy ta "szawka" to jakiś nowy mebel na butelki ?? bo ja chowam do szafki.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

arzy napisał(a)
              i o to własnie chodzi
              głupota i nic więcej
              oczywiście automaty rozpoznają butelki po kształcie
              Po raz kolejny pochwalę się, że w moim Oszołomie działa automat zupełnie wyjątkowy i wyprzedzający swoją epokę. Np. przyjmuje on butelki po Królewskim zwykłym i mocnym, natomiast szkło po porterze wypluwa z uporem maniaka. Butelka z etykietą naderwaną lub pogniecioną w miejscu kodu paskowego nie ma u awtomata żadnych szans, nie mówiąc już o butelkach bez kontr, które trzeba oddawać w punkcie obsługi klienta, gdzie panie przyjmują je z całkowitym zrozumieniem.

Awtomat mieści się w warszawskim Oszołomie w centrum Wola Park. Na życzenie oprowadzam wycieczki, tanio.

PS Dodam, że jestem człowiekiem upartym i wielokrotnie ponawiałem próby wperswadowania awtomatowi niechcianych przezeń butelek. Bez skutku.

Comment

• Cocobango
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.04
                • 818

kujawiak2000 napisał(a)
                jedno dobre, co bylo za tzw. komuny - to punkty zwrotu butelek - nikt nie pytal o paragony i przyjmowali
                Każdy słyszał o czymś takim jak skup surowców wtórnych tym bardziej że nastała moda na dbanie o matkę ziemię. Niestety nie słyszeli o tym w skupach albo też w hutach. Nie tak dawno temu w największa Łódzka gazeta poświęciła nieco miejsca temu tematowi. Ogólnie rzecz biorąc od 4 lat w łódzkich skupach nie skupują butelek (przyjmują tylko te od taniego wina po 20 groszy) a sklepy mają kłopot z oddaniem butelek jeśli nie ma pełnej "kratki". W naszym cudownym kraju nad Wisłą jest prawo nakazujące skup butelek ale nie ma przepisów które by to egzekfowały.

Comment

• Maremali
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1955

W jednym osiedlowym samie na Fordonie wczoraj przeczytałem taką wiadomość: w soboty, niedziele i święta butelek nie przyjmujemy. Cóż stracili klienta bo miałem przy sobie dwie na wymianę i poszedłem po piwo do następnego sklepu 30 m dalej.
                  http://maremali.web-album.org/

Comment

• belze
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2004.02
                    • 301

u mnie to tez jest koszmar. Jakos nigdy nie przywiazywalem wagi do butelek po piwach, ale nigdy nie wyrzucalem. Minelo pare miesiecy, w pokoju z butelek mozna juz fortece wybudowac. I problem gdzie je oddac. W sklepie pod domem burza sie jak oddaje wiecej niz 1 butelke na wymiane, skup osiedlowy juz od 10 lat nie dziala.. Warszawiacy, moze gdzies istnieje jakies magiczne miejsce gdzie moglbym oddac te wszystkie butelki (nie mowcie tylko o tych glupich automatach hipermarketowych).

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 14999

Broniewskiego/Perzyńskiego, na tyłach Megasamu jest skup butelek, przyjmują wszystko jak leci, cena niestety troche niższa niz normalnie ale lepszy rydz niż nic
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

żąleną napisał(a)
                        Po raz kolejny pochwalę się, że w moim Oszołomie działa automat zupełnie wyjątkowy i wyprzedzający swoją epokę. [...]
                        Awtomat mieści się w warszawskim Oszołomie w centrum Wola Park. Na życzenie oprowadzam wycieczki, tanio.
                        Odwiedziłem ten awtomat osobiście - odnalazłem go nie bez trudności (jest dobrze zakamuflowany, pomysł z oprowadzaniem wycieczek jak najbardziej na miejscu. Od razu uprzedzam, iż nie zamierzam koledze robić konkurencji). Ku mojemu zdumieniu łyknął wszystkie butelki (nawet te, które nie były w Oszołomie kupowane - nie zaimplementowano w awtomacie identyfikacji swój-obcy ); na dodatek za niektóre policzył 40 gr, mimo że płaciłem kaucję 35 gr. Popieram ten awtomat jak najbardziej.
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Jeszcze się na tym awtomacie przejedziesz, zapewniam.

Comment

• belze
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2004.02
                            • 301

becik - dzięki.

Ech.. mieszkam na Tarchominie i trochę dziwnie tak jechać przez całą Warszawe z tyloma butelkami

Dziś z niepotwierdzonego źródła dowiedziałem się, że Carefour na bemowie skupuje butelki (nie trzeba okazywac ponoć paragonu).
                            Ostatnia zmiana dokonana przez belze; 2004-03-08, 16:44.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Co prawda od dawna nie próbowałem oddawać butelek w Kalafiurze na Bemowie, ale kiedyś wymagali paragonu.

Comment

• perłyfan
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.02
                                • 1244

Mi to się najnormalniej nie chce motać z tymi paragonami w pobliskim Tesco. Nawet nie wiem jak to się technicznie odbywa. Kupuję piwko, piję, butelka won do pojemnika na szkło i następne.
                                JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

Przetwarzanie...
                                X