czy masz problem z butelkami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dzidek1960
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1548

Odświeżyłem ten temat bo nie mogę zrozumieć takiej sytuacji. Ja butelki po piwie wyrzucam do pojemnika na szkło, bo wszędzie wymagają paragonu, nawet w kauflandzie gdzie jest automat bez paragonu kasa nie wypłaci. A przecież nie będę biegał z butelkami i całą garścią paragonów po całym Lesznie i sprawdzał gdzie kupiłem dane piwo. To jest paranoja! Mimo wielu zmian w kraju ten problem nadal pozostaje nierozwiązywalny.
    Przed paroma dniami byłem z rodzinką na pograniczu słowackim. Zarówno brat jak i kuzyn mieli ze sobą butelki po czeskich i słowackich piwach przywiezionych w poprzednich wypadach na Słowację. W sumie było tego kilka skrzynek. Wzięli je tak na wszelki wypadek, może uda się je odsprzedać to będzie tańsze piwo a jak nie to pójdą do pojemnika ze szkłem. Pierwszy z brzegu słowacki sklepik, mimo że nie kupujemy tam piwa w butelkach tylko konserwy, przyjmuje wszystkie butelki bez żadnych zbędnych pytań. Dla nich to norma a dla nas to zdziwienie. Dlaczego 50m za granicą to jest takie proste a u nas niemożliwe ?
    "Ma jednak kraj polski napój warzony
    z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
    piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
    do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
    mieszkańców, lecz i cudzoziemców
    wybornym smakiem"
    Jan Długosz, Historie Piwne
    Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Ja mam specjalną kopertę na paragony ze sklepów z piwami Założyła mi taką kopertę żona w momencie kiedy przejechałem całe miasto ze skrzynką butelek do zwrotu i okazało się, że paragon z owego sklepu mam ale nie na butelki (wyrzuciłem nie ten paragon co potrzeba). Trochę się wtedy zdenerwowałem Sytuacja ze zwrotem butelek jest chora.
      MM961
      4:-)

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

czasem paragon to za mało, bo "łysych" z paragonem nie przyjmują... paragony też trzymam, ale po 3-4 miesiącach są już tak wyblakłe, że czasem mi je w sklepie nie honorują.
        "łyse" na szczęście zawsze można oddać w skupie, albo w piwiarni relakspol, gdy bierze się u nich piwo butelkowe na wynos.

Comment

• zAjkA
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1089

W jednym z osiedlowych spożywczaków na Zaciszu nawet trudno jest oddać butelkę z etykietą. Właściciel wymyślił że na butelki z piwem które ma w sprzedaży będzie naklejał nalepki z logo swego sklepu. Jeśli nie mamy butelki np. po Żubrze z nalepionym logo jego sklepu nie mamy co liczyć że ją przyjmie.
          Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Mnie spotkała dziwna sytuacja w Olsztynie w okolicach browaru Kormoran. Kupowałem trochę piwa z Kormorana w sklepie osiedlowym i na wymianę chciałem dać butelki po Noteckim na co kobieta zjechała mnie wzrokiem i stwierdziła, że takich nie weźmie. Musiałem wziąść kormorany z kaucją i jeszcze targać puste butelki :/
            MM961

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              (...)paragony też trzymam, ale po 3-4 miesiącach są już tak wyblakłe, że czasem mi je w sklepie nie honorują.(...).
              zawsze można zrobic ksero (oczko)
              albo włożyć do lodówki, to pomaga
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• sibarh
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
                Odświeżyłem ten temat bo nie mogę zrozumieć takiej sytuacji. Ja butelki po piwie wyrzucam do pojemnika na szkło, bo wszędzie wymagają paragonu, nawet w kauflandzie gdzie jest automat bez paragonu kasa nie wypłaci. A przecież nie będę biegał z butelkami i całą garścią paragonów po całym Lesznie i sprawdzał gdzie kupiłem dane piwo. To jest paranoja! Mimo wielu zmian w kraju ten problem nadal pozostaje nierozwiązywalny.
                Przed paroma dniami byłem z rodzinką na pograniczu słowackim. Zarówno brat jak i kuzyn mieli ze sobą butelki po czeskich i słowackich piwach przywiezionych w poprzednich wypadach na Słowację. W sumie było tego kilka skrzynek. Wzięli je tak na wszelki wypadek, może uda się je odsprzedać to będzie tańsze piwo a jak nie to pójdą do pojemnika ze szkłem. Pierwszy z brzegu słowacki sklepik, mimo że nie kupujemy tam piwa w butelkach tylko konserwy, przyjmuje wszystkie butelki bez żadnych zbędnych pytań. Dla nich to norma a dla nas to zdziwienie. Dlaczego 50m za granicą to jest takie proste a u nas niemożliwe ?
                Bo i u nich i u nas by tak od zawsze. Ja wszystkie butelki wywalam do pojemnika na szkło.
                2800 nowe piwa opisałem na forum
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• kangurpl
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.03
                  • 2660

W sieci Berti biorą butelki bez potrzeby okazywania paragonu.
                  Płacą 35gr tyle ile sami biorą kaucji.
                  Oddawałem na razie tylko takie, jakie mają w sprzedaży nie wiem więc jak z butelkami po piwie którego nie sprzedają.
                  Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                  "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• becik
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                    Mnie spotkała dziwna sytuacja w Olsztynie w okolicach browaru Kormoran. Kupowałem trochę piwa z Kormorana w sklepie osiedlowym i na wymianę chciałem dać butelki po Noteckim na co kobieta zjechała mnie wzrokiem i stwierdziła, że takich nie weźmie. Musiałem wziąść kormorany z kaucją i jeszcze targać puste butelki :/

A ja ostatnio chciałem kupić w Żabce Książece Tyskie, miałem ze sobą butelki po Leżajsku i po czymś tam innym koncernowym, których to akurat w sklepie nie mieli. Mimo, że były inne piwa tej samej grupy czyli i butelki identyczne kobieta nie chciała ich przyjąc mówiąc: tego piwa tu nie mamy. Nie chciala przyjąć - to zrezygnowałem z zakupu stojąc już przy kasie z piwami. Bardziej oni stracą niż ja, w domu jak zwykle poodlepiałem znów etykiety i bez problemu wszystkie upchnąłem w innych sklepach, łącznie i z Żabką
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Dzisiaj po robocie uderzam do sklepu po Noteckie. Mam ze sobą skrzynkę bączków po różnych piwach z etykietkami i bez. Ciekawe co mi powie sprzedawca. Ostatnio w tym sklepie chciałem oddać Euro i kupić piwo w bączkach ale się nie udało. Akurat ta sytuacja była o tyle zrozumiała, że w sklepiku nie było w ofercie żadnego piwa w Euro i sprzedawca rzeczywiście mógł nie posiadać odpowiednich skrzynek.
                      Mam nadzieję, że nie będę się musiał obrazić na ten sklepik, bo jest to we Wrocławiu jedyny znany w punkt wymiany pieniędzy na Noteckie.
                      MM961

Comment

• naczelnik
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                        Dzisiaj po robocie uderzam do sklepu po Noteckie.
                        Trzymam kciuki
                        Po mojej sobotniej tam wizycie troche sie przerzedziło
                        Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                        Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

O, to ja i Slavoy zaraz tam idziemy, żeby uprzedzić Jacksona
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                            🍼🍼
                            • 2004.05
                            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            O, to ja i Slavoy zaraz tam idziemy, żeby uprzedzić Jacksona
                            Niepotrzebnie się ujawniałem Idźcie już teraz to pewnie będzie zamknięte jeszcze
                            MM961

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19274

ostatnio połaziłem po skupach surówców wtórnych i o ile dawniej dało się jeszcze oddać "koncernowe" zwrotne o tyle teraz wogóle nie przyjmują. czyżby taniej było zakupić nowe w hucie, niż odbierać zwrotne? w Polsce wszystko jak zwykle na głowie postawione.

Comment

• Shlangbaum
                                • 2005.03
                                • 5828

A ja ostatnio oddaję w większych ilościach w drewniaku na Pachońskiego. Co prawda dają tylko 25 gr za butelkę ale jak mi się za dużo nazbiera to mi to pasuje. Zwłaszcza, że do rzadkości płacę kaucję. Najczęściej zostają u mnie po prostu jakieś butelki po imprezach Euro nie oddaję wogólę. Butelkuję do nich piwo i rozdaję Albo wymieniam na pełne Relakspole i też rozdaję

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                                X