wszystkim pięknym forumowiczkom z przesyłam piwne walentynki
WALENTYNKI
Collapse
X
-
"Święto" fałszu i obłudy
My - Polacy powinniśmy obchodzić swoje święta a nie czerpać najgorsze łajno zza oceanu
Jak ktoś kogoś kocha to okazuje to przez 366 dni w roku a nie jeden dzieńKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Piecia masz u mnieLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Też mam takie zdanie (ale uległam i coś kupiłam...). Jakieś nowe mody przychodzą z Hameryki. Już we Wszystkich Świętych niektórzy obchodzą Helloween (czy jakoś tak). Polacy wszystkie obce zwyczaje przyjmują jak swoje a o swoich POLSKICH tradycjach zapominają. Nie bądźmy pelikanami i nie łykajmy wszystkiego czym nas Zachód karmi. Okazujmy miłość swoim bliskim i kochanym codziennie.
Comment
-
-
Piecia napisał(a)
"Święto" fałszu i obłudy
My - Polacy powinniśmy obchodzić swoje święta a nie czerpać najgorsze łajno zza oceanu
Jak ktoś kogoś kocha to okazuje to przez 366 dni w roku a nie jeden dzień
Jeszcze troche to będziemy obchodzić każde zachodnie święto
i będziemy mieli cały rok święto, i może to nie którym będzie pasowało.
Comment
-
-
Zdecydowanie lepsza jest Noc Kupały i ciepło na dworze i tak bardziej swojsko. A co do Walentego to rewelacyjna jest reklama frugo"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Ten zwyczaj doprawoadza mnie do białej gorączki. Nie cierpię amerykańskich zwyczajów, które mimo granic, tysięcy kilometrów i zdrowego rozsądku i tak się u nas rozpleniają Ja mojej lubej kupuję kwiatka dzisiaj, dokładnie tak, jak co tydzień i niech mnie tylko dzisiaj ktoś spróbuje zachęcić do kupna jakiegoś bubla... Nie ręczę za siebie"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Zbyt dużo jest wrzawy wokół tego, to fakt, ale nie przesadzajmy z tą ogromną niechęcią do obcych zwyczajów, handlowcy złapali wiatr i zaganiają kogo się da i gdzie się da, na wszystkie możliwe sposoby. Na Forum duchem obecny jest Walenty też ale taki bardziej piwny. Miejmy się dobrze dziś i jutro i pojutrze tyż - do następnego świąta...
Comment
-
-
Są dwa zwyczaje zaporzyczone od innych które sam osobiście uznaję:
- po pierwsze ubieranie choinki na Boże Narodzenie przejęte od niemców, jednak ten obyczaj nabrał w Polsce swoistego znaczenia (podobnie jak i na całym świecie ale to niczego nie tłumaczy gdyż walentynki też na całym tzw "zachodnim" świecie się obchodzi)
- po drugie dzień świętego Patryka - powód prozaiczny - chociaż raz w roku stać mnie (z racji obniżki cen w niektórych knajpach) napić się irlandzkiego piwa
Co do walentynek jakoś trudno się dla mnie doszukać sensownych argumentów dl;aczego mielibyśmy w Polsce hołdować to pseudoświętoKoniec i bomba,
-
Piecia, u mnie masz dwa piwaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piecia napisał(a)
Co do walentynek jakoś trudno się dla mnie doszukać sensownych argumentów dl;aczego mielibyśmy w Polsce hołdować to pseudoświęto
Z niecerpliwością oczekuję końca dnia, a tym samym końca tego chorego "święta"
Comment
-
-
may napisał(a)
Piecia masz u mnie nie dwa ale cały zapas piwa domowej warki
Z niecerpliwością oczekuję końca dnia, a tym samym końca tego chorego "święta"Koniec i bomba,
-
Piecia napisał(a)
"Święto" fałszu i obłudy
Jak ktoś kogoś kocha to okazuje to przez 366 dni w roku a nie jeden dzień
A poza tym to święto nie zostało zassane z kopytami: u nas jest ograniczone do wyrażenia uczucia pomiędzy dwojgiem partnerów, natomiast w Stanach kartkami walentynkowymi obdarowują się również członkowie rodzin.
Też nie lubię walentynek.
Comment
-
-
Piecia napisał(a)
.. zaporzyczone ...
Nie mogłem się powstrzymać.
Gdzie się podziali terroryści FJCP.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
Comment