Aha, czyli jak mają bat nad sobą, to się sprężają.
Nasza kochana Poczta Polska
Collapse
X
-
-
To faktycznie jakiś ewenement Przeważnie tak adresowane przesyłki trafiają do Koluszek, do Działu Przesyłek Niedoręczonych. Nie byłem nigdy w Opalenicy, więc nie wiem jak duże jest to miasto i jak znany jest Twój browar ale podejrzewam, że taki numer w Łodzi by nie przeszedł. Jak znam życie, to przesyłka zamiast u mnie na biurku wylądowałaby w Koluszkach lub odbywałaby właśnie drogę powrotną z adnotacją "Adresat nieznany"Last edited by genea; 2009-10-22, 10:44.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziNie byłem nigdy w Opalenicy, więc nie wiem jak duże jest to miasto i jak znany jest Twój browarMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
No to masz fart chłopie, masz fartZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzimiasto tak około 10 tyś mieszkańców , browar całkowicie nie znany , a listy był jeszcze "prioritaire"- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwczoraj 21.10 otrzymałem list wysłany 19.10 z Czech niby nic dziwnego ale adresat był tylko :Firma Browar Anteks A.Smyk Opalenica PL i doszło w 2 dni
ps. brawo dla listonosza że mnie znalazł
Brawa dla anonimowych pracowników sortowni, jeśli już musisz dzielić się z kimś swoim entuzjazmem.
Comment
-
-
Zatęsknicie za Pocztą Polską w znanej Wam formie, oj zatęsknicie.
Ja 1,5 tygodnia temu kupiłem pewna książkę i prywatna firma In-Post od tego czasu lewdo dostarczyła ją do miasta w którym mieszkam. Kiedy ją dostanę do mieszkania - nie wiem.
Tak działają firmy prywatne (także prywatne poczty), liczy się zysk, a to czy klient dostał to co chciał i w terminie. A kogo to jak już wszystko opłacone?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziZatęsknicie za Pocztą Polską w znanej Wam formie, oj zatęsknicie.
Ja 1,5 tygodnia temu kupiłem pewna książkę i prywatna firma In-Post od tego czasu lewdo dostarczyła ją do miasta w którym mieszkam. Kiedy ją dostanę do mieszkania - nie wiem.
Tak działają firmy prywatne (także prywatne poczty), liczy się zysk, a to czy klient dostał to co chciał i w terminie. A kogo to jak już wszystko opłacone?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziIlu A. Smyków mieszka w Opalenicy?
Brawa dla anonimowych pracowników sortowni, jeśli już musisz dzielić się z kimś swoim entuzjazmem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Dla równowagi - nadałem paczkę ok. 23 na poczcie głównej w Opolu, następnego dnia ok. 12:30 dostaję informację z Poznania że przesyłka odebrana. Dodam że nie był to priorytet- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDla równowagi - nadałem paczkę ok. 23 na poczcie głównej w Opolu, następnego dnia ok. 12:30 dostaję informację z Poznania że przesyłka odebrana. Dodam że nie był to priorytet- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
W opowiastce nie było haczyka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
A ja może z trochę innej beczki - nie o zaginionych przesyłkach. Jako że niedawno się przeprowadziłam, porównuję pracę dwóch urzędów pocztowych: tam, gdzie mieszkałam wcześniej i gdzie mieszkam obecnie. Dodam, że oba znajdują się w tym samym mieście. "Stara" poczta jest czynna od godz. 8.00, a "nowa" od 10.00. Jako że mam około 1,5 godziny dojazdu do pracy, jeśli chcę coś załatwić rano, muszę się spóźnić około trzy godziny. Do tego jakoś powoli się przyzwyczajam, natomiast dziś dostałam awizo na paczkę i tu dopiero się zdziwiłam. Na "starej" poczcie można było odebrać przesyłkę następnego dnia o dowolnej godzinie, natomiast teraz znalazłam informację, że przesyłkę mogę odebrać jutro po godzinie 17.30. Co oni zamierzają przez prawie cały dzień robić z tą paczką ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziZatęsknicie za Pocztą Polską w znanej Wam formie, oj zatęsknicie.Last edited by Pogoniarz; 2009-10-23, 07:12.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment