Pewnie docenił że przypomniałeś mu od czego jest jego praca, bo przecież nie od noszenia awiza.
Nasza kochana Poczta Polska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziJakie było moje ździwienie gdy podczas spacerku z psem listonosz (ten sam) woła mnie, że ma przesyłkę. Dał radę przynieść a nawet rozpoznać adresataMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
To ja o kurierze coś opowiem. Na szczęście nie naszym CP, bo umowa by szybciorem poszła do kubła
Kurier zamówiony, umówione dostarczenie paczki na wtorek, wczoraj. Tymczasem dzwoni już w sobotę - no co za pech, akurat nie ma komu odebrać. No dobra, przywieziemy we wtorek.
We wtorek dzwonię:
- Tak, tak, przesyłka już jedzie, kurier skontaktuje się z panią 30 minut przed dostawą.
Czekam - mija któraś godzina - znów dzwonię.
- Oj, nie, nie udało nam się dzisiaj, jutro dopiero będziemy mogli dostarczyć.
No dobra, trudno, na szczęście to nie prezent dla cioci, która ma dziś imieniny - poczekam.
Dzwonię dzisiaj, bo mam kilka spraw do załatwienia po za domem, a telefon do kontaktu kurierowi ma być podany stacjonarny.
- Tak, kurier już wiezie - numer do niego to ******, proszę dzwonić.
Dzwonię.
- Nie, ja nie mam pani paczki, ale ten kurier pod tym numerem ********* powinien mieć, albo wie, gdzie jest.
Dzwonię.
- Ja? Absolutnie, ja tej paczki nie mam.
- No to kto ma?
- A skąd ja mam wiedzieć, ja tylko wożę.
Wrrrr.... Dzwonię na numer stacjonarny do firmy - tam też nic nie wiedzą. Podaję nr tel. komórkowego, żeby się z kurierem nie rozminąć, jakby jednak przyjechał w trakcie mojego wypadu w okolice.
Załatwiam wszystkie sprawy, wracam do domu.
Godzina 16.15 - telefon:
- Proszę pani, już właśnie kurier zabrał paczkę, będzie u pani za jakieś 1-2 godziny, to jest jego nr tel.:*******, ale on do pani zadzwoni 30 minut przed dostawą.
Godzina 18.30 - kuriera nie ma - dzwonię.
- Oj nie, ja dziś nie przywiozę, wie pani, cały dzień z gorączką jeżdżę, stwierdziłem, że pojadę do domu, jutro przywiozę.
No ja nie wiem, czy śmiać się, czy płakać
Mam nadzieję, że ciągu dalszego nie będzie, tylko paczka jutro jednak przyjedzie
Comment
-
-
Już szósty tydzień czekam na paczkę z piwami ze Stanów. Z lekka jestem już niecierpliwy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJuż szósty tydzień czekam na paczkę z piwami ze Stanów. Z lekka jestem już niecierpliwy.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziSądzisz, że od pięciu tygodni przesyłka jest w Polsce, że akurat w tym wątku o tym piszesz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDzwonię dzisiaj, bo mam kilka spraw do załatwienia po za domem, a telefon do kontaktu kurierowi ma być podany stacjonarny.
-Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJuż szósty tydzień czekam na paczkę z piwami ze Stanów. Z lekka jestem już niecierpliwy.
"Mamy dla Pana bardzo dobrą wiadomość, w paczce do Pana zaadresowanej nie było żadnej bomby. Piwo było smaczne i długo trzymało pianę."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziMoże przyjdzie zamiast piwa taka informacja :
"Mamy dla Pana bardzo dobrą wiadomość, w paczce do Pana zaadresowanej nie było żadnej bomby. Piwo było smaczne i długo trzymało pianę."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziOby tak się nie stało- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziWolałbyś z bombą?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWybacz ale tych „dowcipów” nie rozumiem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment