Nasza kochana Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cordel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 1087

Coś te nasze perypetie nie są szczęśliwe Teoria spisku mówi, że jesteśmy na celowniku Poczty Polskiej, a ja tam powiem, że takie rzeczy się zdaRZają
    "Mam powody
    Powstrzymywać się od wody.
    Od wody mnie w brzuchu kole:
    Pijam tylko alkohole."
    Jan Lemański

Comment

• Aldach
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1269

Teraz będzie już lepiej bo listonosze dostaną nowe kurtki z zagranicznego materiału a panie listonoszki nawet krótsze spódniczki. Poczta działać sprawniej nie będzie ale zato jaka poprawa estetyki

Comment

• mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

Jak do mnie ma coś przyjść to dojdzie tylko poleconym.

Pocztę to nie zaliczam do super firm, jak TP.
        Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Ja tam ostatnio nie narzekam na Pocztę, wszystko przychodzi nie naruszone (nawet butelki z piwem), choć dla pewności zawsze korzystam z priorytetu lub poleconego.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

mnie natomiast rozczarowli ostatnio, bo wycofali usługę "OSTROŻNIE" co jak mniemam oznacza, że teraz będą robić co chcą z paczkami :-(

Comment

• mwa
              • 2003.01
              • 5071

e-prezes napisał(a)
              mnie natomiast rozczarowli ostatnio, bo wycofali usługę "OSTROŻNIE" co jak mniemam oznacza, że teraz będą robić co chcą z paczkami :-(
              Tego to nie wiedziałem.
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Qak
                Gość
                • 2004.01
                • 26

Qak napisał(a)

Wysyłałem stertę papieru z Poznania do Warszawy w sumie 5,78 kg i kosztowało mnie to 9 złotych i to jeszcze priorytet.

Może usługi nie są najwyższej jakości ale za to jak tanie!
                Oops sorry.
                Faktycznie 4,78 kg, ale tak czy inaczej to tanio jak diabli, gdy weźmie się pod uwagę, że byle jaki polecony to 3,20zł

Comment

• IX1
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2004.01
                  • 148

Ja też mogę coś dorzucić z własnego doświadczenia.
                  Dokonywałem wymiany podkładek korkowych.Otrzymałem przesyłkę zapakowaną bardzo starannie w kopercie bąbelkowej ale co z tego,skoro na podkładce był dość wyraznie odciśnięty ślad stępla.Poprostu pani(pan)z okienka użuła całej siły aby podbić znaczki
                  Moje wafle: https://sites.google.com/view/polski...C5%82%C3%B3wna

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

Qak napisał(a)
                    Oops sorry.
                    Faktycznie 4,78 kg, ale tak czy inaczej to tanio jak diabli, gdy weźmie się pod uwagę, że byle jaki polecony to 3,20zł
                    Czyli wychodzi, że zwykłe listy są piekielnie drogie bo statystycznie więcej wysyła się listów niż paczek 4,78 kg.
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• belze
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.02
                      • 301

Do mnie na szczescie przesyłki docierają W MIARE w stanie nienaruszonym.. nawet dzisiaj kufel dotarł w stanie idealnym choć już moja nagroda - album fotograficzny byl pognieciony w paru miejscach, mimo iz koperta byla "z bąbelkami".. ech.. całe szczęście, że w przeszłości się na nich zemściłem.. wysyłałem do brata pare płyt.. ich wartość w zasadzie była żadna, ale na wszelki wypadek wysłałem list jako polecony. List na moje szczęście zaginął - wtedy zarządałem od poczty kwotę około 200 złotych (100krotną wartość przesyłki + jakaś ustalona przezemnie wartość przesyłki)..

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

grzeber napisał(a)
                        Czyli wychodzi, że zwykłe listy są piekielnie drogie bo statystycznie więcej wysyła się listów niż paczek 4,78 kg.
                        Wydaje mi się, że listy są tak drogie gdyż poczta nie ma w tej kategorii konkurencji. W przesyłkach cięższych takich jak paczki istnieją na rynku firmy kurierskie i poczta musi z nimi konkurować stosując niższe ceny.
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• grzeber
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2002.05
                          • 2875

Niewątpliwie masz racje.
                          Ale idą lepsze czasy bo i to ma się zmienić (niestety nie pamiętam kiedy).
                          pozdrawiam
                          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• crizz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.02
                            • 1255

Wahałem się długo, żeby wysyłać piwko pocztą. Ale się przemogłem, gdy dostałem od kolegi Makarona nienaruszoną paczkę z 4 butelkami. Wysłałem do niego w tym samym kartonie, podobnie zapakowane - zużyłem chyba 15m taśmy... Napisałem na paczce "Ostrożnie!". I tak dali radę - stłukli jedną butelkę... Nigdy więcej.

Comment

• Ahumba
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 9055

Z tego co usłyszałem ostatnio nie ma już coś takiego jak przesyłki OSTROŻNIE.
                              Po co poczta ma czegoś pilnować, żeby nie uległo zniszczeniu
                              Nie zdają sobie chyba sprawy, że lada moment przez takie postępowanie zniszcy ich konkurencja. Będzie znów lament i płacz o utraconych miejscach pracy itd.itp
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23925

ja uważam że zlikwidowanie opcji "ostrożnie" jest uzasadnione, bo sugerowało że z innymi przesyłkami Poczta obchodzi się nieostrożnie.

a jak z ostrożnością poczty bywa to i tak wiemy swoje
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X