Nasza kochana Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • artbiron
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.05
    • 112

Też tak miałem - nawet 2 czy 3 razy, że nie było awiza w drzwiach, czy w skrzynce, a paczka na poczcie leżała i czekała, czekałą, czekała...
    W inne j sprawie [odwrotnej niejako] chciałbym zapodać, że przesyłka może dojść też "celnie" z takimi danymi:
    "Anna Kowalewska
    ul. Wróbl. 3/5
    33"
    Ciekawe tylko jak rozpoznali miasto
    PS - list tak zaadresowany trafił do mojej żony [imię i nazwisko zostało zmienione ]
    Co Wy na to

Comment

• peter007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.06
      • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artbiron
      Też tak miałem - nawet 2 czy 3 razy, że nie było awiza w drzwiach, czy w skrzynce, a paczka na poczcie leżała i czekała, czekałą, czekała...
      W inne j sprawie [odwrotnej niejako] chciałbym zapodać, że przesyłka może dojść też "celnie" z takimi danymi:
      "Anna Kowalewska
      ul. Wróbl. 3/5
      33"
      PS - list tak zaadresowany trafił do mojej żony [imię i nazwisko zostało zmienione ]
      Co Wy na to
      No skoro tak mówisz (piszesz) to widocznie tak było. Chociaż nie wiem jak to możliwe.
      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• kangurpl
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.03
        • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artbiron
        "Anna Kowalewska
        ul. Wróbl. 3/5
        33"
        Co Wy na to
        A kod pocztowy nie zaczyna sie przypadkiem na 33 ?
        Widać ktoś na poczcie pomyslał
        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• cyborg_marcel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 3467

a ja mam lekko dość - namawiam wszystkich, coby wybrali inne formy komunikacji;
          moja Rodzicielka wysłała mi list z Wro z dużej poczty 7 lutego - do tej pory nie dotarł na adres warszawski
          ostatnio z kolei przylazłam do lokum, a tam awizo - listonoszowi nawet nie chciało się domofonem zadzwonić (cały dzień ktos był w mieszkaniu), podreptałam na pocztę, a tam facet mówi "niet" (byłam 7. w kolejce i 5. która usłyszała, że o 19.00 nie może odebrać przesyłki), ale że twardzielem jestem, powiedziałam, że chcę się widzieć z kierowniczką kiedy powiedziałam jej, że ja poczekam na poczcie póki nie dostanę przesyłki, bo kiedy indziej nie mogę przyjść, okazało się, że przesyłka jest!
          i tylko pan w okienku zawołał ochroniarza, bo powiedział, że na niego krzyczą i chcą go bić - i ochroniarz stanął za nim, kiedy ten wydawał mi przesyłkę na co miałam juz tylko siłę się roześmiać i spytać na całą pocztę "czy ja wyglądam, jakbym chciała Pana bić?" w odpowiedzi usłyszałam, że byli tacy, co chcieli...

no comments.
          Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• artbiron
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.05
            • 112

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
            A kod pocztowy nie zaczyna sie przypadkiem na 33 ?
            Widać ktoś na poczcie pomyslał
            Kod nie zaczyna się na 33 tylko na 41 - też tym tropem szedłem, ale 33 to nawet nie jest kierunkowy na śląsk. Kierunkowy to 32

Comment

• mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

Dziś odebrałem list polecony z Kredyt Banku. Przychodzę do chaty i czytam że rozłożyli mi na 3 raty nie całe 800 zł-aż mnie ścieło z nóg.
              Po chwili zaczynam dochodzić skąd i za co i czytam a to nie do mnie liścik.
              By aż tak podup... się z listami na poczcie i dawać co popadnie.

No fakt-moja wina-nie sprawdziłem czy to rzeczwiście mój list otrzymałem-szkoda, że nie było kasy w środku tylko wezwanie do zapłaty.
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• mwa
                • 2003.01
                • 5071

Tym razem odebrałem przesyłkę poleconą z PW podkładką z Cieszyna.
                Jak zawsze podpisałem i zabrałem przesyłkę. Otwarłem w domu i widze podkładka pęknięta w pół.
                Pisałem pismo do poczty, gdzie stwierdzili, skoro podpisałem odbiór to nie wnoszę uwag co do stanu wizualnej przesyłki.
                Tak więc pierw oglądać przesyłkę przez okienko lub listonoszowi do torby, później dopiero podpisywać. A jak coś połamane, za bardzo pogniecione nie podpisywać bez wcześniejszego opisu przez pocztę.
                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

w takim wypadku chyba jedynym rozwiązaniem jest otwierać w obecności pracownika poczty na poczcie, choć nigdy tej metody nie sprawdzałem.

Comment

• Audi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 1682

W pomieszczeniu sortowni Urzędu Pocztowego przy ulicy Kościuszki w Poznaniu z koperty wysypał się biały, drobny proszek. Zarządzono alarm, wezwano strażaków z jednostki ratownictwa chemicznego, a pocztowców, którzy mieli kontakt z proszkiem oraz przebywali w sortowni odwieziono do szpitala zakaźnego na kontrolę.

Jak się okazało ktoś wysłał list z wakacji nad morzem i wsypał troszkę piasku z plaży i jak Nasza kochana Poczta Polska ma sprawnie funkcjonować

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Ciekawe dokąd pojechali, jak im się wysypała zawartość z koperty od browaru Kulmbacher. Chyba dość daleko, bo ja dostałem już tylko pustą kopertę

Comment

• mwa
                        • 2003.01
                        • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        w takim wypadku chyba jedynym rozwiązaniem jest otwierać w obecności pracownika poczty na poczcie, choć nigdy tej metody nie sprawdzałem.
                        Dziś byłem po polecone i sprawa wygląda tak.
                        Przed podpisaniem trzeba zwrócić uwge na stan koperty.
                        Jeśli spodziewa się czegoś co przy zniecionej kopercie może ulec zniszczeniu trzeba poinformować o zniszczonej kopercie pracownika poczty, który to sporządza protokół.
                        Wtedy to podpisuje się odbiór przesyłki i otwiera się przy pracowniku poczty. Jeżeli coś jest zniszczone wtedy wpisuje się do protokołu i pisze się reklamacje wraz z protokołem i jest odszkodowanie.
                        Tylko nikt o tym nie wie, nawet pracownicy poczty, dlatego też przyszedł kierownik placówki, który to dzwonił do naczelnika i tak 15 min.
                        No ale już wiadomo o co chodzi. Przynajmniej więcej niż nic
                        Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Własnie dostałem paczkę od Dreamera.Niestety połowa przesyłki jest zbita Mam nadzieję,że choć moja dojdzie w całości .Kocham Pocztę Polską Jednak relikty komuny są niereformowalne

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

A mnie dziś Poczta Polska wkur... Otóż cała przesyłka do mnie trafiła w skrzynce pocztowej nie do mnie tylko do ostatniej przegródki czyli do zwrotów. Na dodatek dostałem w ten sposób kalendarz z National Geographic, który wielokrotnie złożony, pomimo grubej tektyty (co nie zastanowiło debila listonosza) uległ zniszczeniu.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

Właśnie dostałem zaproszenie na tegoroczną giełdę w Człuchowie - gratulacje dla PP za terminowość dostarczania przesyłek, 100 km w miesiąc to się nazywa szybkość.
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23932

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali Wyświetlenie odpowiedzi
                                Właśnie dostałem zaproszenie na tegoroczną giełdę w Człuchowie - gratulacje dla PP za terminowość dostarczania przesyłek, 100 km w miesiąc to się nazywa szybkość.
                                i co, jedziesz?
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X