Nasza kochana Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie mogę narzekać na Pocztę Polską. Na około 300 przesyłek poleconych zaginęły tylko dwie. W obu przypadkach poczta wypłaciła odszkodowanie. Jak przychodzi paczka a mnie nie ma w domu to dzwonią na komórę. 9 pkt na 10 mogę im przyznać z czystym sumieniem.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
    Od 3 lat nie ma mnie w kraju nad Wisłą ale za "moich" czasów takie rzeczy były by nie do przyjęcia Czyżby taki postęp się dokonał od tego czasu czy ty Perez masz jakieś vipowskie relacje z PP ?
    To z tego powodu że pocztowiec ma kasę jeśli doręczy przesyłkę do klienta. Jeśli ją odda na awizo już tych pieniędzy nie zobaczy. W gruncie rzeczy to dobry sposób na motywację.
    Last edited by adam16; 2007-11-08, 18:01.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• mr-perez
      † 1971-2008 Piwosz w Raju
      • 2005.09
      • 514

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedzi
      ... wystarczyło zwinąć w rurke) to zgiął ją w pół mimo że musiało stawiać większy opór. A jak by to była np. płyta winylowa...
      Podejrzewam, że wtedy musiałby podgrzać i spoko by zgiął .
      RTS WIDZEW
      www.kapsle.piwko.pl

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23925

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
        To z tego powodu że pocztowiec ma kasę jeśli doręczy przesyłkę do klienta. Jeśli ją odda na awizo już tych pieniędzy nie zobaczy. W gruncie rzeczy to dobry sposób na motywację.
        do d. z taką motywacją. mam analogiczne (notoryczne) sytuacje z kurierami. zostawiają paczki u sąsiadów, a Ci nie sprawdzą czy zawartoś nie została uszkodzona albo paczka nie została nadana omyłkowo, oddając mi wilczą przysługę.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23925

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          do d. z taką motywacją. mam analogiczne (notoryczne) sytuacje z kurierami. zostawiają paczki u sąsiadów, a Ci nie sprawdzą czy zawartoś nie została uszkodzona albo paczka nie została nadana omyłkowo, oddając mi wilczą przysługę.
          napisałem "Ci" z wielkiej litery - mam już chorobę.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            napisałem "Ci" z wielkiej litery - mam już chorobę.
            A co to za choroba? Pytam, bo mi też się to zdarza

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23925

nazwy rodzajowej tej jednostki chorobowej nie znam. ma to coś wspólnego z atakiem syndromu Jakości Obsługi Klienta

Comment

• alnus
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.07
                • 459

Płyt winylowych pocztą nie dostawałem, natomiast prenumerowałem Elektronikę Praktyczną w której były wklejane po 2 szt CD. Pismo ma około 1 cm grubości i sztywny grzbiet. Moja skrzynka pocztowa była przystosowana do formatu nieco większego niż A4 ( format EP). 50% płyt było złamanych na pól razem z gazetą. Nie pomogła żadna interwencja, bo listonoszce lepiej się pakowało do torby mniejsze przesyłki i już.

Comment

• Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

U mnie była kiedyś listonoszka, której nie chciało się brać ze sobą nawet najmniejszych przesyłek. Dzięki czemu były sytuacje, że ktoś jest w domu a i tak zostaje awizo. Po paru interwencjach z których każda kolejna była coraz mniej miła, chyba coś z nią zrobili, bo teraz mamy miłego listonosza, który zawsze przyniesie przesyłkę.

Co do płyt winylowych, trochę ich dostałem pocztą, łącznie z egzemplarzami o większej wartości. Parę warstw kartonu i za cholerę nie złożą wpół
                  Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Natomiast zagotował mnie dzisiaj GLS. Misja, wydawałoby się, banalna. Dostarczyć przesyłkę Warszawa-Warszawa w ciągu 24h. Ta wiem, leń jestem, ale nie miałem czasu i więcej bym za wachę zapłacił, więc uznałem, że najwyżej paru piw nie wypiję. W każdym razie, nie wiem czy pracują u nich debile czy cwaniaczki, ale jak dzwoniłem wczoraj to przesyłka niby nie była odebrana przez kuriera. System twierdził potem, że nie tylko odebrana, ale i co ciekawe dostarczona. Aha. Tylko szkoda, że o 17 znowu była w magazynie. Dzisiaj nie tylko się nie dodzwoniłem, ale także nadal nie otrzymałem przesyłki. Pamiętam, że jak jeszcze kupowałem w BA to zdarzały się uszkodzone paczki, z czego jednej to nie wiem co zrobili, ale przynajmniej były doręczane. A to jest po prostu robienie sobie ze mnie jaj
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• sergioP
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Parę warstw kartonu i za cholerę nie złożą wpół
                      Zawsze jeszcze można przesyłkę przyciąć do rozmiarów skrzynki
                      - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                      - ???
                      - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                      Dzień dobry panu.
                      Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• sopista
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1747

3.04 wysłałem do Kielc priorytet polecony. Nie dotarł. 18.04 złożyłem reklamację. Dzisiaj dostałem odpowiedź z PP (wysłana 30.04).
                        "Zgodnie z &8..... informuje, że odpowiedź na złożoną reklamację
                        zostanie udzielona w późniejszym terminie z powodu konieczności
                        wykonania dodatkowych czynności służbowych. O wyniku reklamacji powiadomimy Pana odrębnym pismem." Brawo poczta polska. Jeszcze miesiąc i może czegoś się
                        dowiem. Ale czy tak działa tylko PP? Dziś dostałem przesyłkę przez InPost. W domu nie
                        było nikogo to wetknęli list w drzwi. Gdyby ktoś sobie wziął to jak udowodnić, że nie dostarczyli? I to ma być konkurencja?

Comment

• jerzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dziś dostałem przesyłkę przez InPost. W domu nie
                          było nikogo to wetknęli list w drzwi. Gdyby ktoś sobie wziął to jak udowodnić, że nie dostarczyli?
                          Ale to był chyba list zwykły, którego niedostarczenia reklamować nie ma jak, bo nie ma w ogóle potwierdzenia nadania. Bo tak dostarczonego poleconego to ja bym reklamował.
                          Do sierpnia (chyba) wszędzie mają być zamontowane nowe skrzynki na listy, do których dostęp będzie mieć każdy operator, a nie tylko PP. Wtedy skończą się takie problemy. Ale zwykłych listów nadal nie będzie można reklamować, bo to nie o to w nich chodzi.
                          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            O nie, tylko nie In Post, ktos nadał przez nich do mnie przesyłkę, oczywiście nikogo w domu nie było, więc co mądry roznosiciel zrobił? Zostawił przesyłkę z bardzo cenną dla mnie zawartością na chodniku opartą o blok. Mógł ją zabrac ktokolwiek, mógł ją pies jakiś obsikać, wziąć ktokolwiek. To chyba był jakiś cud, że ją w ogóle otrzymałem. jesli tak ma wyglądać konkurencja dla Poczty to ja dziękuję za nią.

było nikogo to wetknęli list w drzwi. Gdyby ktoś sobie wziął to jak udowodnić, że nie dostarczyli? I to ma być konkurencja?
                            Tak jak powyżej, wolę jednak naszą kochaną Pocztę Polską z tymi wszystkimi jej wadami niż odrębne podmioty na naszym rynku pocztowym jak przytaczany In Post, to co oni robią to woła o pomstę ....
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cyrkonia
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 1936

Ja też wolę Pocztę Polską. Nigdy nie miałam problemów z przesyłkami. Jedyne "ale" które mogę dodać to tylko pretensje do nowego, młodego listonosza, który zamiast listów poleconych przynosi mi awizo, bo "nie chce mu się nosić wszystkich przesyłek".
                              A co do InPost............ przyjmują przesyłki w kilku miejscach w Olsztynie, ale po odbiór to trzeba się udać już prawie za Olsztyn, gdzie MPK kursuje raz na godzinę, przy dobrych wiatrach............. unikam tego draństwa jak mogę.
                              www.stat-gra.pl

Comment

• mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

Powiedz jeszcze że to moje.
                                Moim zdaniem jeśli masz skrzynkę euro to tam powinno być, a jeśli nie ma to wina donosiciela.
                                Sam przyznam że wolę InPost, bo mam już dosyć PP, ale jak tak to ma wyglądać to rzeczywiście zmienię zdanie.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X