A ja mam nadzieję, że nasza ukochana PP zdąży dostarczyć zniżki na PKP PR na Warsztaty Piwowarskie, które wysłałam priorytetem 30 kwietnia
Nasza kochana Poczta Polska
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziPowiedz jeszcze że to moje.
Moim zdaniem jeśli masz skrzynkę euro to tam powinno być, a jeśli nie ma to wina donosiciela.
Sam przyznam że wolę InPost, bo mam już dosyć PP, ale jak tak to ma wyglądać to rzeczywiście zmienię zdanie.
Skrzynek euro u nas jeszcze nie ma, ale niezależnie od tego wiem, że jako nadawca z usług tej firmy korzystał nie będę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedzi3.04 wysłałem do Kielc priorytet polecony. Nie dotarł. 18.04 złożyłem reklamację. Dzisiaj dostałem odpowiedź z PP (wysłana 30.04).
"Zgodnie z &8..... informuje, że odpowiedź na złożoną reklamację
zostanie udzielona w późniejszym terminie z powodu konieczności
wykonania dodatkowych czynności służbowych. O wyniku reklamacji powiadomimy Pana odrębnym pismem." Brawo poczta polska. Jeszcze miesiąc i może czegoś się
dowiem.
Byłem uczestnikiem takiego postępowania, jako adresat, do którego nie dotarła przesyłka. Nadawca złożył reklamację. Zostałem poproszony do swojego urzędu pocztowego, w celu wyjaśnienia czy istotnie do mnie nie dotarła. Pytam więc: a macie pokwitowane, że odebrałem? A oni oczywiście, ze nie, więc pytam, czy do urzędu ta przesyłka w ogóle dotarła, a oni, że nie dotarła wcale do Warszawy.
Po co w tej sytuacji zawracali mi głowę, zupełnie nie rozumiem...
Comment
-
-
Bo ktoś wymyślił i zatwierdził taka procedurę - biurokracja ma się coraz lepiej. Musiałeś potwierdzić że nie otrzymałeś przesyłki której oni wogóle nie mieli , bo przeciez teraz nawet ludzie nagrywają to czego nie powiedzieli
PP potrafi zaskakiwać w każda stronę. Całkiem niedawno nadałem najzwyklejszą paczkę do Poznania, było to w piatek ok g.18:00 . Byłem w szoku gdy ok 13:00 w sobotę dostałem podziękowanie za paczkę od adresata. Robia więc czasami i miłe niespodzianki , ale zdecydowanie więcej jest chyba tych mniej miłych. Jeśli musze iść na poczte to nie wiem dlaczego, ale od razu jestem poddenerwowany
Comment
-
-
Czy ktoś z Was spotkał się z przesyłkami dostarczanymi przez PAF OPERATOR POCZTOWY?
Ja właśnie coś takiego dostałam i aż byłam zdziwiona, że coś takiego istnieje.
Dostarczyli grzecznie do domu, bez problemów i jeszcze mieli przy sobie dokumenty kiedy i gdzie była przesyłka - cała droga............ i chyba nawet rzeczywiście te kody kreskowe do czegoś się im przydają..........
może w końcu coś się poprawi w usługach pocztowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Was spotkał się z przesyłkami dostarczanymi przez PAF OPERATOR POCZTOWY?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Poczta Polska porownujac do Royal Mail, to cudo. z RM listonosz wpada co trzeci dzien bo moje mieszkanie nie jest mu po drodze. Paczki polecone znajduje pod wycieraczka, a bledy w dostarczaniu przesylek to przynajmniej 15% ogolu. A jak czlowiek idzie z reklamacja to nigdy nie ma kierownika, zatem daja numer telefonu... pod ktory dzwonic nie ma po co..."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Zakupiłem ostatnio neon Brackiego. Szkoda tylko, że do mnie do dotarł.
Dotarł obok, bo mnie nie było w chacie. Odebrała sąsiadka. Później otwarł sąsiad, a że było potrzaskane wyciepł na hasiok.
Po nie całym miesiącu reklamacja ukazała jak dostarczają paczki. Jak kogoś nie ma to do sąsiadów. A jak by było w środku coś osobistego?
Jakie jest prawo dostarczania ? do rąk własnych czy do siąsiadów?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziDotarł obok, bo mnie nie było w chacie. Odebrała sąsiadka.
Całe szczęście mieszkam wśród kulturalnych ludzi - bo jakby to był jakiś pijaczyna, to mógłby paczkę otworzyć i piwa wypić...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziOdebrała sąsiadka
Mwa ja bym dochodził swego od poczty, oni nie mają prawa oddawać przesyłki ewidencjowanej nikomu innemu jak tylko adresatowi.Last edited by dzidek1960; 2008-05-28, 22:38."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
I chyba problem polega na tym, ze a malo reklamacji do nich wplywa. Malo kto jest na tyle zdenerwowany by wypisac reklamacje. Za czesto machamy reka, by nierobic sobie problemu."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
reklamować reklamować reklamować. W pierwszym kroku Was zbędą to jest pewne - odwoływać się. Odpowiadać takim samym chłodnym tonem w jakim do nas napisano. Nie emocjonować się w tekście, choć bardzo kusi. Powoływać się na prawo pocztowe
jak na razie 100% pozytywnie rozpatrzonych reklamacji Tyle że się człek swoje nawk&@^@^ musi. No i czasu to trochę kosztuje. I cierpliwości.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pamiętacie Misia i scenę Lądek, Lądek Zdrój ?
Otóż dziś przytrafiło mi się dokładnie to samo. Wysyłałem paczkę do kolekcjonera z Holandii i koperta zaadresowana była The Netherlands a pani w okienku mówi mi, że nie ma takiego państwa Jest Holandia i Holandia proszę wpisać bo poczta może sobie nie poradzić Jakoś nie chciało mi się nawet jej tłumaczyć cóż owo The Netherlands oznacza
Comment
-
-
Ale ta pani miała poczęści racje, wg. prawa pocztowego przesyłki zagraniczne adresuje się w polskiej transkrypcji lub jeżeli wysyłasz do kraju gdzie stosowana jest cyrylica bądź inne "robaczki" to zalecana jest pisownia podwójna polska i miejscowa.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
Comment