Nasza kochana Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

A ja mam nadzieję, że nasza ukochana PP zdąży dostarczyć zniżki na PKP PR na Warsztaty Piwowarskie, które wysłałam priorytetem 30 kwietnia
    Last edited by Marusia; 2008-05-06, 19:06.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• sopista
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
      Powiedz jeszcze że to moje.
      Moim zdaniem jeśli masz skrzynkę euro to tam powinno być, a jeśli nie ma to wina donosiciela.
      Sam przyznam że wolę InPost, bo mam już dosyć PP, ale jak tak to ma wyglądać to rzeczywiście zmienię zdanie.
      Jasne, że Twoje. Zapomniałem dodać, że data nadania to 14.04 a w drzwi wetknięte było dzisiaj. To dodatkowy przyczynek do "fachowości" InPosta.
      Skrzynek euro u nas jeszcze nie ma, ale niezależnie od tego wiem, że jako nadawca z usług tej firmy korzystał nie będę.

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedzi
        3.04 wysłałem do Kielc priorytet polecony. Nie dotarł. 18.04 złożyłem reklamację. Dzisiaj dostałem odpowiedź z PP (wysłana 30.04).
        "Zgodnie z &8..... informuje, że odpowiedź na złożoną reklamację
        zostanie udzielona w późniejszym terminie z powodu konieczności
        wykonania dodatkowych czynności służbowych. O wyniku reklamacji powiadomimy Pana odrębnym pismem." Brawo poczta polska. Jeszcze miesiąc i może czegoś się
        dowiem.
        Poczta wysyła w ślad za Twoim listem obiegówkę, gdzie na każdym pośrednim etapie będą sprawdzać, czy list do nich dotarł i czy wyszedł dalej.
        Byłem uczestnikiem takiego postępowania, jako adresat, do którego nie dotarła przesyłka. Nadawca złożył reklamację. Zostałem poproszony do swojego urzędu pocztowego, w celu wyjaśnienia czy istotnie do mnie nie dotarła. Pytam więc: a macie pokwitowane, że odebrałem? A oni oczywiście, ze nie, więc pytam, czy do urzędu ta przesyłka w ogóle dotarła, a oni, że nie dotarła wcale do Warszawy.
        Po co w tej sytuacji zawracali mi głowę, zupełnie nie rozumiem...

Comment

• remfire
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1334

Bo ktoś wymyślił i zatwierdził taka procedurę - biurokracja ma się coraz lepiej. Musiałeś potwierdzić że nie otrzymałeś przesyłki której oni wogóle nie mieli , bo przeciez teraz nawet ludzie nagrywają to czego nie powiedzieli
          PP potrafi zaskakiwać w każda stronę. Całkiem niedawno nadałem najzwyklejszą paczkę do Poznania, było to w piatek ok g.18:00 . Byłem w szoku gdy ok 13:00 w sobotę dostałem podziękowanie za paczkę od adresata. Robia więc czasami i miłe niespodzianki , ale zdecydowanie więcej jest chyba tych mniej miłych. Jeśli musze iść na poczte to nie wiem dlaczego, ale od razu jestem poddenerwowany

Comment

• Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

Czy ktoś z Was spotkał się z przesyłkami dostarczanymi przez PAF OPERATOR POCZTOWY?
            Ja właśnie coś takiego dostałam i aż byłam zdziwiona, że coś takiego istnieje.
            Dostarczyli grzecznie do domu, bez problemów i jeszcze mieli przy sobie dokumenty kiedy i gdzie była przesyłka - cała droga............ i chyba nawet rzeczywiście te kody kreskowe do czegoś się im przydają..........

może w końcu coś się poprawi w usługach pocztowych
            www.stat-gra.pl

Comment

• Ahumba
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia Wyświetlenie odpowiedzi
              Czy ktoś z Was spotkał się z przesyłkami dostarczanymi przez PAF OPERATOR POCZTOWY?
              przesyłka od POP-a?
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

Poczta Polska porownujac do Royal Mail, to cudo. z RM listonosz wpada co trzeci dzien bo moje mieszkanie nie jest mu po drodze. Paczki polecone znajduje pod wycieraczka, a bledy w dostarczaniu przesylek to przynajmniej 15% ogolu. A jak czlowiek idzie z reklamacja to nigdy nie ma kierownika, zatem daja numer telefonu... pod ktory dzwonic nie ma po co...
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Zakupiłem ostatnio neon Brackiego. Szkoda tylko, że do mnie do dotarł.
                  Dotarł obok, bo mnie nie było w chacie. Odebrała sąsiadka. Później otwarł sąsiad, a że było potrzaskane wyciepł na hasiok.
                  Po nie całym miesiącu reklamacja ukazała jak dostarczają paczki. Jak kogoś nie ma to do sąsiadów. A jak by było w środku coś osobistego?
                  Jakie jest prawo dostarczania ? do rąk własnych czy do siąsiadów?
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• jerzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 4707

Dotarł obok, bo mnie nie było w chacie. Odebrała sąsiadka.
                    Miałem niedawno to samo - paczka z piwami konkursowymi na WWP wylądowała u sąsiadów.
                    Całe szczęście mieszkam wśród kulturalnych ludzi - bo jakby to był jakiś pijaczyna, to mógłby paczkę otworzyć i piwa wypić...
                    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Odebrała sąsiadka
                      Tak postępuje nie tylko Poczta Polska. Syn kupił w sklepie internetowym laptopa. Przyszedł kurierem, a że nie było nikogo w domu to do sąsiada. Na szczęście mam normalnych sąsiadów, którzy nie otwierają cudzych przesyłek i oddają do adresata. Ciekawe co by zrobił kurier gdyby sąsiad zatrzymał sobie przesyłkę.
                      Mwa ja bym dochodził swego od poczty, oni nie mają prawa oddawać przesyłki ewidencjowanej nikomu innemu jak tylko adresatowi.
                      Last edited by dzidek1960; 2008-05-28, 22:38.
                      "Ma jednak kraj polski napój warzony
                      z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                      piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                      do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                      mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                      wybornym smakiem"
                      Jan Długosz, Historie Piwne
                      Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• Makaron
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 2107

I chyba problem polega na tym, ze a malo reklamacji do nich wplywa. Malo kto jest na tyle zdenerwowany by wypisac reklamacje. Za czesto machamy reka, by nierobic sobie problemu.
                        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23928

reklamować reklamować reklamować. W pierwszym kroku Was zbędą to jest pewne - odwoływać się. Odpowiadać takim samym chłodnym tonem w jakim do nas napisano. Nie emocjonować się w tekście, choć bardzo kusi. Powoływać się na prawo pocztowe

jak na razie 100% pozytywnie rozpatrzonych reklamacji Tyle że się człek swoje nawk&@^@^ musi. No i czasu to trochę kosztuje. I cierpliwości.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mwa
                            • 2003.01
                            • 5071

Już parę lat temu toczyłem swoją wojenkę z PP, po czym dali mi skrytkę i był spokój. Ale paczki nosili do domu. Teras nie wiem co się stało.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• danio_145
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.02
                              • 723

Pamiętacie Misia i scenę Lądek, Lądek Zdrój ?

Otóż dziś przytrafiło mi się dokładnie to samo. Wysyłałem paczkę do kolekcjonera z Holandii i koperta zaadresowana była The Netherlands a pani w okienku mówi mi, że nie ma takiego państwa Jest Holandia i Holandia proszę wpisać bo poczta może sobie nie poradzić Jakoś nie chciało mi się nawet jej tłumaczyć cóż owo The Netherlands oznacza

Comment

• Gopher
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.10
                                • 450

Ale ta pani miała poczęści racje, wg. prawa pocztowego przesyłki zagraniczne adresuje się w polskiej transkrypcji lub jeżeli wysyłasz do kraju gdzie stosowana jest cyrylica bądź inne "robaczki" to zalecana jest pisownia podwójna polska i miejscowa.
                                Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

Przetwarzanie...
                                X