Coś te nasze perypetie nie są szczęśliwe Teoria spisku mówi, że jesteśmy na celowniku Poczty Polskiej, a ja tam powiem, że takie rzeczy się zdaRZają
Nasza kochana Poczta Polska
Collapse
X
-
Qak napisał(a)
Wysyłałem stertę papieru z Poznania do Warszawy w sumie 5,78 kg i kosztowało mnie to 9 złotych i to jeszcze priorytet.
Może usługi nie są najwyższej jakości ale za to jak tanie!
Faktycznie 4,78 kg, ale tak czy inaczej to tanio jak diabli, gdy weźmie się pod uwagę, że byle jaki polecony to 3,20zł
Comment
-
-
Ja też mogę coś dorzucić z własnego doświadczenia.
Dokonywałem wymiany podkładek korkowych.Otrzymałem przesyłkę zapakowaną bardzo starannie w kopercie bąbelkowej ale co z tego,skoro na podkładce był dość wyraznie odciśnięty ślad stępla.Poprostu pani(pan)z okienka użuła całej siły aby podbić znaczki
Comment
-
-
Qak napisał(a)
Oops sorry.
Faktycznie 4,78 kg, ale tak czy inaczej to tanio jak diabli, gdy weźmie się pod uwagę, że byle jaki polecony to 3,20złpozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Do mnie na szczescie przesyłki docierają W MIARE w stanie nienaruszonym.. nawet dzisiaj kufel dotarł w stanie idealnym choć już moja nagroda - album fotograficzny byl pognieciony w paru miejscach, mimo iz koperta byla "z bąbelkami".. ech.. całe szczęście, że w przeszłości się na nich zemściłem.. wysyłałem do brata pare płyt.. ich wartość w zasadzie była żadna, ale na wszelki wypadek wysłałem list jako polecony. List na moje szczęście zaginął - wtedy zarządałem od poczty kwotę około 200 złotych (100krotną wartość przesyłki + jakaś ustalona przezemnie wartość przesyłki)..
Comment
-
-
grzeber napisał(a)
Czyli wychodzi, że zwykłe listy są piekielnie drogie bo statystycznie więcej wysyła się listów niż paczek 4,78 kg.
Comment
-
-
Niewątpliwie masz racje.
Ale idą lepsze czasy bo i to ma się zmienić (niestety nie pamiętam kiedy).pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Wahałem się długo, żeby wysyłać piwko pocztą. Ale się przemogłem, gdy dostałem od kolegi Makarona nienaruszoną paczkę z 4 butelkami. Wysłałem do niego w tym samym kartonie, podobnie zapakowane - zużyłem chyba 15m taśmy... Napisałem na paczce "Ostrożnie!". I tak dali radę - stłukli jedną butelkę... Nigdy więcej.
Comment
-
-
Z tego co usłyszałem ostatnio nie ma już coś takiego jak przesyłki OSTROŻNIE.
Po co poczta ma czegoś pilnować, żeby nie uległo zniszczeniu
Nie zdają sobie chyba sprawy, że lada moment przez takie postępowanie zniszcy ich konkurencja. Będzie znów lament i płacz o utraconych miejscach pracy itd.itpWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
ja uważam że zlikwidowanie opcji "ostrożnie" jest uzasadnione, bo sugerowało że z innymi przesyłkami Poczta obchodzi się nieostrożnie.
a jak z ostrożnością poczty bywa to i tak wiemy swoje- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment