Teraz będzie już lepiej bo listonosze dostaną nowe kurtki z zagranicznego materiału a panie listonoszki nawet krótsze spódniczki. Poczta działać sprawniej nie będzie ale zato jaka poprawa estetyki
Ja tam ostatnio nie narzekam na Pocztę, wszystko przychodzi nie naruszone (nawet butelki z piwem), choć dla pewności zawsze korzystam z priorytetu lub poleconego.
e-prezes napisał(a) mnie natomiast rozczarowli ostatnio, bo wycofali usługę "OSTROŻNIE" co jak mniemam oznacza, że teraz będą robić co chcą z paczkami :-(
Ja też mogę coś dorzucić z własnego doświadczenia.
Dokonywałem wymiany podkładek korkowych.Otrzymałem przesyłkę zapakowaną bardzo starannie w kopercie bąbelkowej ale co z tego,skoro na podkładce był dość wyraznie odciśnięty ślad stępla.Poprostu pani(pan)z okienka użuła całej siły aby podbić znaczki
Do mnie na szczescie przesyłki docierają W MIARE w stanie nienaruszonym.. nawet dzisiaj kufel dotarł w stanie idealnym choć już moja nagroda - album fotograficzny byl pognieciony w paru miejscach, mimo iz koperta byla "z bąbelkami".. ech.. całe szczęście, że w przeszłości się na nich zemściłem.. wysyłałem do brata pare płyt.. ich wartość w zasadzie była żadna, ale na wszelki wypadek wysłałem list jako polecony. List na moje szczęście zaginął - wtedy zarządałem od poczty kwotę około 200 złotych (100krotną wartość przesyłki + jakaś ustalona przezemnie wartość przesyłki)..
grzeber napisał(a) Czyli wychodzi, że zwykłe listy są piekielnie drogie bo statystycznie więcej wysyła się listów niż paczek 4,78 kg.
Wydaje mi się, że listy są tak drogie gdyż poczta nie ma w tej kategorii konkurencji. W przesyłkach cięższych takich jak paczki istnieją na rynku firmy kurierskie i poczta musi z nimi konkurować stosując niższe ceny.
Wahałem się długo, żeby wysyłać piwko pocztą. Ale się przemogłem, gdy dostałem od kolegi Makarona nienaruszoną paczkę z 4 butelkami. Wysłałem do niego w tym samym kartonie, podobnie zapakowane - zużyłem chyba 15m taśmy... Napisałem na paczce "Ostrożnie!". I tak dali radę - stłukli jedną butelkę... Nigdy więcej.
Z tego co usłyszałem ostatnio nie ma już coś takiego jak przesyłki OSTROŻNIE.
Po co poczta ma czegoś pilnować, żeby nie uległo zniszczeniu
Nie zdają sobie chyba sprawy, że lada moment przez takie postępowanie zniszcy ich konkurencja. Będzie znów lament i płacz o utraconych miejscach pracy itd.itp
Pivovar Olbrew powstał w 2020 roku. Na jego potrzeby właściciel zakupił stary i zdewastowany dom w Sedlnicach, który pochodzi z XVII wieku.
Dawniej w budynku mieściła się m.in poczta, szkoła, warsztat ślusarski. Ponieważ remont przeprowadzany jest systemem ,rodzinnym, to trwa on do...
Rzadko kiedy wymieniam się podstawkami, ale miałem kilka kompletów nowej serii żubra, wieść poszła i kilka osób się do mnie odezwało. Jeden komplet bez problemów dotarł do Warszawy. Dwa kolejne wysłałem, jak zawsze poleconym, 9 września: jeden do Poznania, drugi do Warszawy. Ten pierwszy...
W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
Comment