To zlikwidujmy zdjęcia w ogóle (także te przy postach) wszak ktoś może się zniesmaczyć, że ktoś z nas jest łysy, gruby, chudy, owłosiony. To jest jakiś absurd i paranoja. Zlikwidujmy też wszystkie kontrowersyjne dyskusje, przede wszystkim krytukujące duże browary - przecież większość pierwszy raz tu wchodzących na pewno jest zniesmaczonych, że bronimy jakiś piw z małych które nie są ani reklamowane ani produkowane w najnowszych technologiach a piją je same żule. Zlikwidujmy też zasadę pisania w języku polskim, używania polskich znaków, nie przeklinania i tak dalej, wszak już niejeden przez to od nas odszedł - patrz cała dyskusja z forum wprost, która się kiedyś przetoczyła. oportunizm i konformizm przede wszystkim - to ja w takim razie dziękuję.
Czy jest sens zamieszczania zdjęć na forum - autoryzacja
Collapse
X
-
Last edited by zythum; 2004-03-24, 01:35.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
""""W przypadku, gdy na podstawie naszych zdjęć mogłyby one wyrobić sobie negatywną opinię o całym serwisie - chyba warto.""""
Jak nie o tym - skoro mogą sobie wyrobić złą opinię po obejrzeniu zdjęć to mogą i po wszystkim innym.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
W ogóle zadaje po raz drugi pytanie - co takiego stało się na tych imprezach, że pojawiły się takie problemy. Po wwszystkich innych imprezach powstwały płytki które dostawali także forumowicze nie uczestniczący bezpośrredni w imprezach a także zdjęcia (co najzwyżej z wycięciem - wiecie kogo ukazywały się bez problemu.
I cały czas nikt nie chce mi odpowiedzieć na to moim zdaniem, najważniejsze pytanie.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
zythum napisał(a)
""""W przypadku, gdy na podstawie naszych zdjęć mogłyby one wyrobić sobie negatywną opinię o całym serwisie - chyba warto.""""
Jak nie o tym - skoro mogą sobie wyrobić złą opinię po obejrzeniu zdjęć to mogą i po wszystkim innym.
A na imprezie nie działo się nic nowego.
Comment
-
-
Żeby doszlifować szczegóły cytat z obowiązującego prawa:
2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych,
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
I to by było na tyle.gdzie się piwo warzy
tam się dobrze darzy
Comment
-
-
zythum napisał(a)
I cały czas nikt nie chce mi odpowiedzieć na to moim zdaniem, najważniejsze pytanie.
Comment
-
-
O czym jeszcze dyskutujecie? Wydaje mi się, że Art już napisał, co uważa na ten temat, a wszak jego głos jest decydujący.
Zythum, nie bij piany, bo dobrze wiesz, że płytki są rozdawane ludziom, którzy byli na imprezkach, lub stałym bywalcom imprez, których może akurat na jednej nie było, ale nikt nie ma oporów, żeby tej osobie zdjęcia udostępnić. Oczywistym chyba jest, że posiadacze tych płytek korzystają z nich off-line i o to chodzi. Nie doprowadzaj tematu do już całkowitego absurdu.
Wyjątkowo ciekawym pomysłem jest dyskutowanie na temat fotek, których - jak się okazuje - prawie nikt z dyskutantów nie widział. Proponuję wysłanie tych zdjęć do osób, które na nich widniały i zapytanie, czy życzyłyby sobie udostępnienie swojego wizerunku w takiej formie.
W pozostałych aspektach podpisuję się pod słowami Arta, problem polega na różnej wrażliwości forumowiczów i najwyraźniej Ironowi i Małejżonce fotki owe nie wydają się kontrowersyjne.
Temat zresztą, jak już Art wspomniał, wraca jak bumerang, więc nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie jest to oczywiste, że fotki bardziej dyskusyjne należy skonsultować przed zamieszczeniem z właścicielem twarzy.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
co takiego stało się na tych imprezach, że pojawiły się takie problemy.
powinny być umieszczane tylko i wyłacznie za zgodą przedstawianych osób.
zythum napisał(a)
Po wwszystkich innych imprezach powstwały płytki które dostawali także forumowicze nie uczestniczący bezpośrredni w imprezachWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Twoje zdjęcie zamieszczone w publicznym miejscu może wykorzystać ktoś złośliwy, czy cię zna, czy nie.
Comment
-
-
ZDJĘCIA IRONÓW NIE ZOSTAŁY USUNIĘTE ZE WZGLĘDU NA ICH KONTROWERSYJNOŚĆ BO TAKIE NIE BYŁY (no może troszkę ). ZOSTAŁY USUNIĘTE NA PROŚBĘ OSÓB JE ZAMIESZCZAJĄCYCH aby przedyskutować w niniejszym temacie całą kwestię zamieszczania zdjęć.
nie wiem Zythumie drogi dlaczego przyczepiłeś się jak rzep do tej nieszczęsnej płyty CD - przecież NIE jest to W OGÓLE przedmiotem dyskusji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Oho, Art się zdenerwował
Skończmy już ten temat, wydaje mi się, że już sobie wszystko wyjaśniliśmy - no, oprócz Zythumowi
Comment
-
-
no dobra post był skierowany do Zythuma bo zaczyna przenosić swoje zacietrzeweienie z działu politycznego w inne miejsca Forum.
inną sprawą jest to że nie dojdziemy tu do porozumienia, bo nikt nie ma czasu aby z odpowiednią superprecyzją przedstawić swoje argumenty. przynajmniej ja nie mam na to teraz czasu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja wprawdzie tez nie mam czasu, ale jeszcze trzy grosze wrzucę: temat ankiety jest trochę zbyt ogólnikowy, bo przecież nie chodzi nam o wszystkie zdjęcia, tylko niektóre
Comment
-
-
Niestety, ale ja w pełni zgadzam się z Zythumem - skoro zdjęcia nie mogą się ukazać na forum - nie pojawią się również na płytkach (ja nie wiem, kto co komu pokazuje, a o autoryzację nie będę prosić - szkoda mi czasu). Na wyraźną prośbę osób zainteresowanych mogę im wysłać zdjęcia, ale pod warunkiem, że na danym zdjęciu są sami, bez żadnych osób towarzyszących (i tu zaczyna być absurd). Skoro na necie mają prawo pojawiać się tylko zdjęcia ugrzecznione i to w kupie - to niech i tak będzie.
PS. Marusiu, szkoda że nie przeczytałaś pierwszego postu w tym temacie. Ogólnie zapytałam się - czy ktokolwiek ma prawo zamieszać tu jakiekolwiek zdjęcia bez autoryzacji. Art stwierdził, że w grę wchodzą JEDYNIE zdjęcia z imprez oficjalnych i zdjęcia grupowe. Inne zdjęcia natomiast nie mają prawa pojawić się w necie bez autoryzacji...
Comment
-
Comment