Jeśli kiedyś się spotkamy (na giełdzie, na zlocie Forumowiczów) macie moją zgodę na umieszczanie zdjęć ze mną. I tyle.
Czy jest sens zamieszczania zdjęć na forum - autoryzacja
Collapse
X
-
yemiołka napisał(a)
zamieszczenie tych fotek na forum też raczej minuty nie potrwa, a jest cuś takiego jak lista dystrybucyjna...
Pieczarek, masz trochę racji, ale myśmy chcieli dobrze - pokazać parę zdjęć jak ludzie się bawili. Ponieważ rzeczywiście nie prosiliśmy o wcześniejszą autoryzację - poprosiliśmy Arta, by wycofał cały temat, przynajmniej do czasu rozwiania pewnych wątpliwości. Ja nie upieram się przy tym, że te zdjęcia muszą się pojawić na forum. Nie, to nie - wola ludu. Szkoda tylko, że zamiast rozwiać te wątpliwości - w temacie rozwinęła się pyskówka.
Maleństwo - dzięki, będziemy pamiętaćLast edited by Małażonka; 2004-03-24, 13:37.
Comment
-
-
żonkomała!
powiem Ci jak ja to robię.
wywołuję zdjęcia, skanuję (choć w ostatnim czasie skanuje bezpośrednio z filmu na CD) i rozsyłam pocztą zainteresowanym.
nikt nigdy nie ma żadnych pretensji.
i tu w związku z powyższym proszę o adresy mejlowe tych zainteresowanych, do których mejla nie posiadam. dziś odbieram fotki i jutro przesyłamWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Co do mojej zgody:
TAK na zdjęcia grupowe, zdjęcia z GIEŁDY, zdjęcia na trzeźwo
NIE na zdjęcia portretowe, zwłaszcza w stanie wskazującym na zmęczenie
Na szczęście żadnych zdjęć w róznych dwuznacznych pozach nie posiadam, ale jakbym kiedykolwiek miała, to też nie wyrażam zgody na publikację.
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
... i ograniczona pojemność skrzynki ....
Szkoda tylko, że zamiast rozwiać te wątpliwości - w temacie rozwinęła się pyskówka.
A tak serio - wcale nie taka znowu straszna pyskówka, tylko zwykłe bicie piany.
Comment
-
-
ART napisał(a)
no dobra post był skierowany do Zythuma bo zaczyna przenosić swoje zacietrzeweienie z działu politycznego w inne miejsca Forum.
W temacie o sporcie wypowiadają się kibice wrogich sobie klubów i nie zmienia się to w jakieś nerwowe wymiany zdań i zarzucanie sobie braków umysłowych - nawet są w stanie pogratulować 'wrogowi', za co mam do nich duży szacunek.
Comment
-
-
eee, działowi Polityka jestem niechętny ale nie rękujmy-nocnikujmy panie starszy
cieszę się z dyskusji gdyż zrodziła w mej głowie kilka dobrych (jak zwykle zresztą ) pomysłów, których wdrożenie (jak tylko znajdę czas po zmamoniowaniu się ) ułatwi nam nieco życie organizacyjne w kwestii wyjazdów na wspólne imprezy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A kiedy nastąpi mamoniowanie/mamonifikacja?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
mam nadzieję że nie wcześniej niż zakończę tworzyć swe wiekopomne działo i nie później niż za miesiąc- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Wzorem premiera Millera, który stwierdził ostatnio, że nie będziemy umierać za Niceę, mamy pewną kompromisową (przynajmniej w naszym mniemaniu) propozycję. Zamieszczę poniżej listę osób, które znajdują się na zrobionych przez nas zdjęciach. Osoby, które w ciemno akceptują ujawnienie swoich piwnych ryjków – proszę o wpisanie się w temacie do końca tygodnia. Potem opublikujemy (lub nie) zdjęcia. Oto lista:
- Ahumba
- Easy
- Albeertos
- Małgosia
- Art
- Małażonka
- Iron
- Kamyczek
- Pjenknik
- Marusia
- Slavoy
- Tabletka
- Carlberg
- Wiktoria
- Pepek
- Madzia
- Maryhh
- Stary Kocur
- Pieczarek
- Misiek
- Krzysiu
- Mwa i Jego syn
- Naczelnik
- Jerzy
- Piecia
- Zyziek
- Żą
Mamy już odpowiedzi Marusi i Żą.Last edited by iron; 2004-03-24, 15:42.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
jak znam Małgosię - jest na Nie ale zapytam
Art - Tak, wpisuję się w ciemno w temacie
a z tą harmatą vel dziAłem to coś w tym jest- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Albeertos -TAK.
Nie ma przeciwskazań. Chociaż jestem dziedzicznie (jako mężczyzna) obleśny. Oglądając mnie robicie to na swoją odpowiedzialność(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Piecia - TAK (zgadzam się na wszystkie publikacje mojej facjaty w ciemno )
PS. proponuję aby ART utworzył temat gdzie wpisywaliby się TYLKO Ci którzy się zgadzają na publikację (żadnych dyskusji w w/w temacie) wtedy każdy kto ma fotki - zagląda do tego tematu i jeśli widzi tam wpis fotografowanej osoby to ma jednocześnie zgodę tej osoby na upublicznianie zdjęćKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Czas posypać głowę pokojem/popiołem - mimo, że pozostanę przy swoim zdaniu uważając, że jeżeli ktoś chce mieć tylko grzeczne zdjęcia to niech powie fotografującym, że nie życzy sobie zdjęć innych,pozostanę też przy zdaniu, że zdjęcia na płytce a zdjęcia na forum to jedno i to samo ale zarówno ART jak i Żą poruszli ważny temat - zacietrzewienia. Zostanę tylko przy swojej osobie. Macie niestety rację, nie wiem czy to wpływ działu Polityka czy nie, zdarza mi się zacietrzewiać w dyskusjach - po prostu nie mogę znieść hipokryzji i jawnych absurdów - oczywiście wyglądających na takie z mojej strony. Mogę tylko obiecać, że postaram się bardziej warzyć swoje wypowiedzi choć jest na pewno conajmniej kilka osób które też niezbyt gładko i układnie czasem piszą.
Co do działu Polityka i uwagi ŻĄ - z przykrością i pełną swoją winą stwierdzam, że Żą ma rację - niestety zaczynam odczuwać niechęć do spotykania pewnych osób, nie tylko z powodów osobistych co z powodów,że zaczynam obawiać się, że przeniosę te dyskusje to realu i nie będzie już tak miło. Z perspektywy czasu widzę wyraźnie, że błędem było powstanie tego działu, gdy jest nie jestem wstanie powstrzymać się przed pisaniem w nim, a z drugiej strony nie chcę się kłócić ani prawić sobie złośliwości wśród forumowiczów. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że rzecz już się stała i pewnych spraw nie da się odkręcić pza tym pewne zaszły za daleko aby tak po prostu się z nich wycofać.
I tak oto w dyskusji o autoryzacji pojawi się wątek. Jak długo może istnieć grupa zupełnie różnych ludzi, w którym momencie muszą nastąpić skazy, ukruszanie i wzajemne animozje. W tym kontekście dyskusji o autoryzacji nie uważam za błachą. Uważam, że jest to dyskusja fundamentalna - czy jesteśmy jeszcze grupą czy już rozlecieliśmy się całkiem bo górę zaczynają brać osobiste przekonania, egoistyczne - nasze patrzenie na świat. Uważam, że potrzeba autoryzacji skłania mnie do pesymistycznego wniosku, że coś się kończy. Oczywiście gdy coś się kończy coś się też zaczyna na nowo i może trzeba sobie przeorganizować myślenei o forum na nowo i uznać, że jego skala przekroczyła już graniczę wspólnoty. I dobrze to i źle.
Filozoficzne - na razieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment