Mój 5-letni syn zawsze towarzyszy mi przy warzenie piwa, oczywiście sam coś tam kleci prosząc mnie o półproduktu. Po "uwarzeniu" przez niego "piwa" zawsze nas częstuje. Czasami cięzko przełknąć nawet łyczek, ale cóż... początki bywają trudne
Wpływ potomstwa na piwne hobby
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
-
-
Pinio74 napisał(a)
Mój Bartek bardziej od rzeczy "piwnych" lubi samochody, ale udało mi się zainteresować go kapselkami. Teraz jedną z jego ulubionych zabaw jest ładowanie kapsli spycharką na wywrotkę i rozwożenie ich po całym mieszkaniu
Comment
-
-
brew napisał(a)
A mój 9-letni syn na imieniny napisał mi taki wiersz:
Wielki garnek w garnku brzeczka,
To nie fraszka, lecz szyszeczka,
To szyszeczka chmielóweczka.
Dla mnie superLast edited by elroy; 2004-08-02, 22:38.
Comment
-
-
Uznanie elroy'a zmobilizowało mnie by pokazać nie tylko treść ale i formę tego "utworu". Jak widać nawiązuje ona do treści.
A tak w ogólności, to wpływ mojego potomstwa na warzenie jest identyczny jak u crizz'a - warzę, przelewam, butelkuję zawsze gdy dzieci śpią lub ich nie ma. (Rzadkie są takie chwile wytchnienia.)
A etykiet już mi się na butelki robić nie chce - wolę rysować różne znaczki na kapslach.
Comment
-
-
"Szyszeczka chmielóweczka" ... rewelacja ... dzieci mają takie skojarzenia , że się normalnie słodko robi na sercu.
Moja córa ma 11 lat i być może nie przyczynia się jakoś specjalnie do piwnych zainteresowań taty ale ZORIENTOWANA jest...Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
Comment