Wyjście PKP w stronę klienta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23933

a kto by nie pomógł takiej kontrabasistce
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ppns
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1737

ART napisał
      a kto by nie pomógł takiej kontrabasistce
      Jak to było w piosence ?

Prześliczna wio , wio, wio , wiolonczelistka , laa laa laa ,
      piwoppns@wp.pl

Comment

• sirca
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.03
        • 18

Art, dziękuję, jesteś prawdziwym dżentelmenem:-)
        swoją drogą, 2 kontabasy to nie jest takie głupie rozwiązanie, kiedy już "kontrabasistka" pozbyłaby się zawartości płynnej jednego z nich mogłaby spokojnie wyściełać sobie wnętrze kocem i zasnąc na stacji, w dworcowej poczekalni... był kiedyś taki numer, ale nie pamiętam kto śpiewał

Comment

• StaryKocur
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.01
          • 1521

Skaldowie śpiewali "Prześliczną wiolonczelistkę".
          Natomiast niejaka Elżbieta Mielczarek śpiewała "W poczekalni PKP"
          opisując różne ciekawostki jakie w rzeczonym miejscu obserwuowała.
          Stary już jestem, więc nie pomnę, czy wśród osób, które przykuły jej uwagę tamże( m.innymi "kobiety z tobołami" i "faceci pijani w sztok") była również "absolwentka akademii muzycznej po spożyciu śpiąca w pudle konrabasu"
          Piwo pite z umiarem
          nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Ja tak sobie pogadałem z konduktorem.Miałem kilka pytań,niestety wszystkie przyjął z chochlikowym uśmiechem .
            Oto one:
            -Nie mam biletu na bagaż,ale bilet na trasę mam,więc gdy odmówię uiszczenia zapłaty za bilet bagażowy zostanę wysadzony z pociągu?Nie powinienem przecież,chyba,że tylko mój bagaż,ale kto go weźmie w depozyt i pokwituje?Proszę też mi udowodnić,że wymiary mojego bagażu przekraczyły dopuszczalny obwód...
            Takie jakieś dywagacje w czasie powrotu z 3miasta mnie dopadły

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• breslauer
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 2690

Zawsze jeszcze można poprosić o atest czy też homologację urządzenia użytego do pomiaru bagażu ... Zdaje się, że każde urządzenie pomiarowe musi mieć coś takiego z urzędu miar i wag ...

Comment

• Pepek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.04
                • 1500

Pogoniarz napisał(a)
                Ja tak sobie pogadałem z konduktorem.Miałem kilka pytań,niestety wszystkie przyjął z chochlikowym uśmiechem .
                Oto one:
                ....
                Proszę też mi udowodnić,że wymiary mojego bagażu przekraczyły dopuszczalny obwód...
                Dlatego należy się wyposażyć we własne zwijane metrówki. Ja na szczęście z racji wykonywanego zawodu zawsze taką mam pod rąką i przy jej pomocy będę bronił i dochodził swych racji
                Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• kangurpl
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.03
                  • 2660

Odp: Wyjście PKP w stronę klienta

Piecia napisał(a)
                  ... sztalugę czy kontrabas będzie można przewieźć nie płacąc za to
                  ...
                  Nie ma co się cieszyć, dotyczy to tylko uczniów stosownych szkół i trzeba się okazać stosowną legitymacją
                  Miałem wątpliwą przyjemność zaliczyć podróż służbową koleją i poczytałem sobie na dworcu ogłoszenia.
                  Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                  "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Piecia
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.02
                    • 3312

Odp: Odp: Wyjście PKP w stronę klienta

kangurpl napisał(a)

Miałem wątpliwą przyjemność zaliczyć podróż służbową koleją i poczytałem sobie na dworcu ogłoszenia.
                    ja równierz - przeczuytałem regulamin....beczka śmiechu (m.in. zakaz uzywania wulgarnych wyrazów i uprawiania hazardu, o alkoholu ani słowa)
                    Koniec i bomba,
                    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Metropol 12/05/2004

PKP wycofały się z kontrowersyjnych opłat za bagaż, którego długość przekraczałaby 130cm. Od 17 maja jeżeli bagaż nie tarasuje przejścia, mieści się na półce albo pod siedzeniem, nie trzeba będzie za niego płacić niezależnie od tego ile waży i jakich jest rozmiarów.
                      Trzeba będzie płacić za rzeczy naprawdę dużych gabarytów. Opłata ta wyniesie 5 zł - bez względu na długość trasy. Z opłat zwolnione są wózki dziecięce, jedna para nart oraz instrumenty muzyczne
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Piecia
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.02
                        • 3312

Odp: Metropol 12/05/2004

becik napisał(a)
                        PKP wycofały się z kontrowersyjnych opłat za bagaż, którego długość przekraczałaby 130cm. Od 17 maja jeżeli bagaż nie tarasuje przejścia, mieści się na półce albo pod siedzeniem, nie trzeba będzie za niego płacić niezależnie od tego ile waży i jakich jest rozmiarów.
                        Trzeba będzie płacić za rzeczy naprawdę dużych gabarytów. Opłata ta wyniesie 5 zł - bez względu na długość trasy. Z opłat zwolnione są wózki dziecięce, jedna para nart oraz instrumenty muzyczne
                        czyli z podwyżki de facto wyszła obniżka (zgodnie z tłumaczeniem kogoś z PKP) teraz za przewóz rowerka na długiej trasie zapłacę 5 złociszy a nie jak do tej pory (wiadomość od kompetentnego w tej kwestii Slavoya) w zależności od kilometrów, a zwykle wychodziło to ponad 5 zł nawet na warszawskich trasach podmiejskich

PKP potrafi ludzi zaskakiwać..........
                        Koniec i bomba,

Comment

• grzeber
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2002.05
                          • 2879

Do kogoś chyba dotarło, że to nie poprawi kondycji PKP
                          pozdrawiam
                          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• breslauer
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 2690

Ale to jest tak:
                            po pierwsze: nie spotkałem jeszcze w PKP pociągu, który by miał miejsca na bagaże pod siedzeniami,
                            po drugie: półki na bagaże jakiej są wielkości, to każdy, kto próbował na nich umieszczać swoje bagaże, wie co to za sztuka (zwłaszcza chyba zwracał uwagę na oszałamiające rozmiary półek w wagonach piętrowych),
                            po trzecie: w takiej sytuacji, jak studenci wracają pociągiem, to po dodaniu bagaży innych pasażerów robi się z tego taka ilość, że i tak wszystkie bagaże leżą w przejściach, więć zgodnie z argumentacją PKP tarasują przejście.
                            Czyli i tak trzeba będzie płacić.

Comment

• Piecia
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.02
                              • 3312

Problem będzie wtedy, jeśli skończą się miejsca siedzące. Wtedy każdy stojący pasażer swoim bagażem będzie tarasował przejście. I co? za to też będzie trzeba płacić? ale fakt faktem gdzieniegdzie będzie taniej, niż było (przykład z rowerkiem albo z bagażem na dłuższych trasach - teraz tak czy siak będzie 5 zł a w poprzedniej wersji 5 zł było wariantem najniższym)
                              Koniec i bomba,

Comment

• jerzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.10
                                • 4707

Wsiadając do pociągu człowiek nigdy nie wie, czy na półce będzie miejsce na jego bagaż, czy półki są już zawalone. To może im chodzi o to, by każdy mający najmniejszą nawet torbę na wszelki wypadek kupował dodatkowy bilet?
                                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Przetwarzanie...
                                X