cyborg_marcel napisał(a) a mi po prostu kilka fajnych pośpiesznych usunęli i teraz to już porażka - przecież jeżdżąc InterCity można się finansowo wykończyć!
No niestety PKP ma w nosie zwykłego klienta i teraz pomiędzy dużymi miastami to głównie jeżdżą IC-ki lub EC-ki. Cóż widać postawili na to, że przejazdy sposorują firmy i dlatego takie koszmarne koszty.
Chyba jednak tanie linie lotnicze powinny ostrzej zaatakować w lotach krajowych.
cyborg_marcel napisał(a) a mi po prostu kilka fajnych pośpiesznych usunęli i teraz to już porażka - przecież jeżdżąc InterCity można się finansowo wykończyć!
Jeśli używasz przeglądarki internetowej, to uważaj - nie wiem, jak w tej nowej, ale w starej jak wybierałaś wszystkie opcje pociągowe, to się często nie wyswietlały pośpieszne. Dopiero po odkliknięciu ICków i Ekspresów pojawiał się pośpieszny. Taka drobna manipulacja danymi
robox napisał(a) W Lubinie od roku 2005 nie będzie kursował żaden pociąg osobowy, od kilku lat skutecznie ten środek lokomocji wyparły PKS-y i busy.
Faktycznie się narobiło . Przewozy Regionalne zlikwidowały połączenie kolejowe z Białej do Lublina. Jednak mimo tych niedogodności nadal korzystam z transportu kolejowego.
robox napisał(a) W Lubinie od roku 2005 nie będzie kursował żaden pociąg osobowy, od kilku lat skutecznie ten środek lokomocji wyparły PKS-y i busy.
Wg rozkładu jest jeden pośpieszny wakacyjny nad morze P 48503 ( Bielsko Biała - Kołobrzeg) który zatrzymuje się w na stacji Lubin Górniczy o godzinie 0 46
Lubin potrzebowałby połaczenie z Wrocławim, nie posiada takowego, a leży na popularnej trasie Wr - Zielona Góra, więc prym wiodą tu PKSy i Busy. Mało kto chciał jeździć z Legnicy do Rudny - Gwizdanowa.
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Ja jadąc z 3miasta miałem wątpliwą przyjemność jechania pociągiem.Kolega Abernacki wpadł do wagonu i zajął miejsce w Gdyni Głównej.Dalej to jeden wielki Meksyk W skrócie ,w Białogardzie nie wszyscy ludzie weszli do składu.Był taki ścisk,że ...ech.Konduktor nawet nie sprawdzał biletów.Proponuję na tę trasę puszczać dwa wagony.Pewnie wystarczy.Tak w ogóle jeden skład na dobę ,na tej trasie.
Piwofil napisał(a) Wg rozkładu jest jeden pośpieszny wakacyjny nad morze P 48503 ( Bielsko Biała - Kołobrzeg) który zatrzymuje się w na stacji Lubin Górniczy o godzinie 0 46
Piecia napisał(a) czyżby to był pociąg Białystok - Szczecin??
Wyczytałem w lokalnej prasie, że dyrekcja PR przymierza się do analizy nowego rozkładu jazdy - wprowadzonego 12 grudnia. Być może ponownie powrócą nasze ulubione połączenia.
pomijając skromny fakt stania przez ponad 3 godziny w pociągu, którym jechałam na Sylwestra i bardzo niemiłego konduktora oraz powrót z sylwestra w przedziale bez drzwi, wczoraj przeżyłam szok: pociąd do Wawy przyjechał punktualnie co do minuty! i jeszcze była wesoła i młoda konduktorka
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
may napisał(a) Wyczytałem w lokalnej prasie, że dyrekcja PR przymierza się do analizy nowego rozkładu jazdy - wprowadzonego 12 grudnia. Być może ponownie powrócą nasze ulubione połączenia.
Na stronce PKP można pobrać ankiety pt."Buduj z nami rozkład jazdy". Ponoć PKP przy ustalaniu nowego rozkładu będzie uwzględniała uwagi podróżnych.
Oto pytanka:
1. Proponuję nowe połączenie.
2. Proponuję zmianę w kursowaniu pociągu.
Mogę jedynie stwierdzić, że znacznie poprawiła się szybkość sprawdzania połączeń na ich stronce.
Comment