Wyjście PKP w stronę klienta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23933

przypomniała mi się scenka z postoju we Wrocławiu jak wracałem jakiś czas temu z ultrakrókiego pobytu w Zielonej Górze - było to parę miesięcy wstecz.

Pociąg pospieszny, w fatalnym stanie, brak miejsc, jestem zmuszony do stania w korytarzu tuż obok klozetu rodem z Trainspotting. Nagle wpada lotny patrol - facet w garniturze, pod krawatem, identyfikatorem PKP na piersi, z czarnym neseserem w dłoni przepycha się do owego przybytku. Otwiera drzwi, z zapałem wyciąga z nesesera "odświeżacz" w aerozolu psika tu i tam i w poczuciu spełnionego obowiązku ulatnia się do nastęnego klozetu
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

To się nazywało kiedyś malowaniem trawy na zielono.
      Last edited by żąleną; 2005-01-21, 03:44.

Comment

• arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

Dowód na to, że jak się chce, to można.

Od wczoraj pociągi trójmiejskiej SKM dojeżdżają do Prabut i Iławy. Więcej pociągów SKM dojeżdża także do Elbląga

Na trasie Iława - Prabuty - Trójmiasto jeździ osiem nowych pociągów SKM (po cztery w każdym kierunku). Cztery żółto-niebieskie kolejki dojeżdżają także od wczoraj do Elbląga.

- Nowe pociągi w tych kierunkach umożliwią dojazd do pracy na godz. 6 do Trójmiasta i Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Tczewie. Dzięki nim można będzie po godz. 22 wrócić z Trójmiasta i Tczewa do położonych na południu województwa miejscowości - mówi Paweł Wróblewski, rzecznik PKP Szybka Kolej Miejska w Trójmieście.

SKM informuje też, że nowe pociągi umożliwiają dogodne przesiadki na pociągi innych kolejowych spółek: PKP InterCity i PKP Przewozy Regionalne. - Dzięki temu znacząco polepszy się oferta całej Grupy PKP w regionie. Dotyczy to zwłaszcza podróżnych z Chojnic, Malborka, Iławy i Elbląga - dodaje Wróblewski.

Comment

• Pepek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.04
          • 1500

PKP znane raczej jest z tego, że likwiduje połączenia. A w sobotę spotkało mnie takie oto zaskoczenie. Przyjeżdżam do Brzegu, staję przed rozkładem jazdy i przecieram oczy ze zdziwienia. Po dobrych kilku latach przywrócono połączenie Brzeg - Nysa. Co prawda są to tylko 2 pociągi na dobę, ale przecież dobre i to.
          Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23933

może przenieśli je z Opola
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pepek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.04
              • 1500

Może i przenieśli, co jednak nie zmienia faktu, że linia, która już zarastała chaszczami znów jest czynna. Pewnie też samorząd, czyli powiaty brzeski i nyski dołożyły do tego interesu.

Może tak jeszcze inne samorządy się zbiorą i nastapi kiedyś reaktywacja linii Wrocław - Sobótka - Świdnica.
              Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Przeczytałem niedawno w gazecie o reaktywowaniu połączenia Wrocław Psie Pole - Trzebnica (o ile złodzieje nie rozkradną wcześniej infrastruktury, co miało niedawno miejsce na tym odcinku i właśnie zostało opisane w artykule prasowym)
                MM961
                4:-)

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Nie mogę znaleźć tematu w stylu 'przy piwie o kolejach' więc informuję tutaj, że "W dniu 25 listopada 2006 r. w sobotę przypada Dzień Kolejarza. Stowarzyszenie Hobbystów Kolejowych wspólnie z PKP Dolnośląskim Zakładem Przewozów Regionalnych organizuje pociąg Retro prowadzony trakcją parową z zabytkowymi wagonami z lat 30 do Muzeum Przemysłu i Kolejnictwa w Jaworzynie Śląskiej."

Wiem że parę osób interesuje się tym tematem. Więcej informacji jest tutaj
                  MM961
                  4:-)

Comment

• slavoy
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną dnia 29-04-2004
                    Tak czy siak forumowicze z Warszawy niech się nie martwią. I tak za pierwsze zarobione 2000-3000 kupuję osobową Nyskę na gaz i będziemy sobie jeździć po całej Polsce za psie pieniądze. Codziennie kto inny za kółkiem, rzecz jasna.
                    No i jak? Czy jacyś forumowicze z Warszawy mieli już okazje przejechać się żąlenową Nyską?
                    Czy tylko mnie nie zaprosił?
                    Dick Laurent is dead.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Oczywiście to drugie, po co nam w Nysce jakiś dywersant z PKP.

Comment

• grzeber
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2002.05
                        • 2879

Żą, ty tą Nyska jedziesz do Indii ?
                        pozdrawiam
                        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Ano, jak tylko skrzydła dospawam.

Comment

• woosaa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.07
                            • 1553

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pepek Wyświetlenie odpowiedzi
                            PKP znane raczej jest z tego, że likwiduje połączenia. A w sobotę spotkało mnie takie oto zaskoczenie. Przyjeżdżam do Brzegu, staję przed rozkładem jazdy i przecieram oczy ze zdziwienia. Po dobrych kilku latach przywrócono połączenie Brzeg - Nysa. Co prawda są to tylko 2 pociągi na dobę, ale przecież dobre i to.
                            Potem były 3 pociągi(w ramach promocji jeżdził nawet nowy szynobus),aby po małym remoncie linii zlikwidowac połączenia!!! Podobno są prowadzone jakieś rozmowy z prywatnym przewożnikiem nad wznowieniem ruchu pomiędzy Nysą a Brzegiem.PZDR
                            mb WOS

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedzi
                              Potem były 3 pociągi(w ramach promocji jeżdził nawet nowy szynobus),aby po małym remoncie linii zlikwidowac połączenia!!! Podobno są prowadzone jakieś rozmowy z prywatnym przewożnikiem nad wznowieniem ruchu pomiędzy Nysą a Brzegiem.PZDR
                              Z tym nowym szynobusem to bym nie przesadzała pisząc, że jeździł - podobnoż więcej stał w zakładzie remontowym niż jeździł

A widzieliście reklamę PKP w TV? Byłam w szoku, że się PKP zaczęły reklamować.
                              Last edited by Maggyk; 2007-09-30, 16:59.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• mr-perez
                                † 1971-2008 Piwosz w Raju
                                • 2005.09
                                • 514

PKP- Płać Konduktorowi Połowę .
                                RTS WIDZEW
                                www.kapsle.piwko.pl

Comment

Przetwarzanie...