kto zna łacinę? [ale nie tę brukową ;)]. pomocy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• centris
    Potrzebuje pomocy piwowara
    centris
    Cześć,
    Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
    2025-01-07, 10:23
  • tomaszjanczyk
    Pierwsza próba - pytanie na CITO
    tomaszjanczyk
    Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.

W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.

Zaczynałem około 16:00.

Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...
    2020-04-22, 09:46
  • Kwachu1444
    Prawdopodobna infekcja - Pomocy
    Kwachu1444
    Witam,
    Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
    2020-03-31, 21:19
  • peter267
    Pomocy
    peter267
    Witam wszystkich
    Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
    2020-01-26, 13:04
  • Grinch
    POMOCY!!! Szkło do piwa
    Grinch
    Witam wszystkich serdecznie,
    jestem "nowa" na forum i potrzebuje pomocy. Mój narzeczony ma za niedługo urodziny i chciała bym kupić mu szkło do piwa. Ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Szukałam na allegro ale nie ma tam nic, co by mnie zainteresowało. Szukam sklepu...
    2018-04-06, 06:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...