110 LITRÓW PIWA ??

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

yendras napisał(a)

Czy mógłbyś Andi w miarę możliwości podawać ceny w opisywanych przez Ciebie piwach w dziale "Niemcy" ? Twoich wpisów jest tam bardzo dużo, a poziom cen interesuje na pewno wielu z nas. [/B]
    A wiec teraz nie bede jeszcze raz zagladal do wszystkich piw ktöre wypilem i patrzal ile kosztuja ale przecietnie Skrzynka Piwa w Niemczech kosztuje od 9 do 11€ ma sie rozumiec 20 Piwek 0,5 Litrowych.
    Kupujac te piwa pojedynczo trzeba okolo 5-10 centöw dodac za butelke.
    W zasadzie kupuje sie tutaj calymi skrzynkami i bardzo czesto do wymienionej przezemnie ceny mozna otrzymac Kufelek,Szklaneczke,Ciezaröwke,Latarke alb cos w tym rodzaju.
    Piwa Tybu bawarskiego sa u nas troche drozsze i kosztuja od 0,60 do okolo 1€ ale to tylko te z malych browaröw.
    Masöwka jak Paulanery ,Erdingery itp z duzych Browaröw kosztuja röwniez w granicy 11€ za skrzynke i bardzo czesto maja promocje jak podalem wyzej.
    Obecnie pije Herfordera ma sie rozumiec dla Kapsli-Nowa Seria i Skrzynka 30 szt,po 0,33 Litra kosztuje niecale 10€.
    Opisywane przezemnie Oettingery czy Piwa Help czy Max oraz jeszcze kilka innych kosztuja 4,50-6,00€ za skrzynke ale w zasadzie tego nikt nie kupuje jedynie do posmakowania albo jak ja do wpisania tego piwa na Browarze ale wtedy kupuje tylko po 1 szt.
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• uszok73
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.01
      • 135

jerzy napisał(a)
      Tak, oczywiście, ja to wiem. Są piwa za 10 koron, ale jeszcze nie piłem. Pyszne Sarisy kosztują 12-16. Jednak żaden polski browar nie leje w takie butelki jakie są tam, co znaczy albo konieczność zorganizowania skupu, albo dolicznia tych 50 groszy do ceny piwa - i wtedy te tańsze słowackie piwa podchodzą pod 2 zł.
      Dla mnie taka cena jest atrakcyjna, ale biorąc pod uwagę, że w sklepach jest wiele dobrego polskiego piwa poniżej tej bariery - nie wróży to im szalonego powodzenia na rynku.
      W świadomości wielu ludzi nadal piwa zza południowej granicy są tańsze od naszych dwa, trzy razy, a to niestety już nie jest prawda.
      butelki Sarisa są takie same jak Kompani Piwowarskiej i spokojnie mozna je unas oddać toż to grupa SAB MIler

Comment

• jerzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 4707

Wyjątek potwierdzający regułę.
        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• sklep-piwowar
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 559

Proszę o wiadomość na moje PW jak ktoś zobaczy w sklepach piwka od naszych południowych sąsiadów ,albo może ktoś z forumowiczów ma hurtownię i ma zamiar sprowadzać z Czech i Słowacji.Chętnie cos zakupię

Comment

• Andi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.07
            • 1915

yendras napisał(a)
            Trochę zaskoczyłeś mnie tymi cenami.
            Przy podaniu ceny za Piwa nie uwzgledniam Kaucji za Butelke ktöra wynosi 0,08€ za normalna Butelke i 0,15€ za zamykana Porcelanka.
            Wiele malych browaröw wprowadza swoje Kaucje i tak naprzyklad Kaucja za Butelke z Düsseldorfu-Schlüssel Brauerei wynosi az 0,50€.
            Jezeli ktos kupuje pojedyncze piwa to musi wlasnie takie ceny doliczyc i w sumie wyjdzie ze butelka üpiwa kosztuje tyle co podales
            Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• yendras
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.12
              • 2052

Sęk w tym, że ja też nie uwzględniam kaucji.

Comment

• slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

A propos prywatnego importu, wrzuciłem ostatnio odpowiedni obrazek do galerii.
                Dick Laurent is dead.

Comment

Przetwarzanie...
                X