Dział "Polityka".

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Jak kogoś polityka nie interesuje, denerwuje itp, to po prostu nie musi wchodzić w ten dział. Ja tam co prawda zaglądam nie za często, ale jak chcę się pośmiać to jest to miejsce w sam raz.
    PS
    Czasami sam jednak bywam zainteresowany co niektórymi tematami.
    Last edited by adam16; 2004-05-10, 18:33.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

zythum napisał(a)
      (...)i skoro prawdy nie można przeczytać w oficjalnych mediach (te zalane są poglądami, Krzysia, Pieczarka, Burego Wilka czy Wujcia Shaggiego)
      (...)
      [---][tu zadziałała autocenzura . Poszedłem po piwo do lodówki; wróciwszy skasowałem tekst.]

Tak naprawdę nie zauważyłem, żeby oficjalne media zalane były moimi poglądami. Nawet w 1%. Jedyne, co wspólne, to słowo "liberalizm", którego te media (i Ty za ich pośrednictwem, niestety) używają w kontekście absolutnie niewłaściwym. Pisałem o tym nie raz, nie dwa, ale z kilkanaście razy chyba.

To tyle nie na temat, teraz będzie na temat.

Zgadzam się (częściowo) z Grzeberem, aby powstrzymać się od polityki we wszystkich innych działach, skasowaniu "Polityki" jestem nadal przeciwny. Rozmowy przy piwie o polityce rzeczywiście mogą być "gorące", ale to nie powód, aby ich zakazywać. Podobnie może być z rozmowami o piłce nożnej, albo nawet o samym piwie. Tak sobie myślę: piszmy bardziej merytorycznie, a mniej emocjonalnie.
      Poza tym (jak przyznał Adam XVI) dajemy jakąś rozrywkę - to też jest ważne...

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• cielak
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 2890

Nie powinno się rozmawiać o polityce, religii i pożyciu intymnym..
        (na którymś szkoleniu tak mówiono, a na szkoleniach zawsze mówią PRAWDĘ )
        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Jestem za zamknięciem. W końcu to ma być forum tematyczne, a tym tematem jest PIWO. Dział ten się strasznie "rozplenił" i grozi przyciąganiem na te strony ludzi, którzy wcale się nie interesują piwem i w końcu doprowadzi to do rozmydlenia koncepcji browar.biz
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Marusia napisał(a)
            Jestem za zamknięciem. W końcu to ma być forum tematyczne, a tym tematem jest PIWO. Dział ten się strasznie "rozplenił" i grozi przyciąganiem na te strony ludzi, którzy wcale się nie interesują piwem i w końcu doprowadzi to do rozmydlenia koncepcji browar.biz
            nie ingeruję Marusiu w Twoją niechęć do tego działu jedynie co do uzasadnienia. Idąc dalej to należałoby w ogóle zlikwidować dział Przy Piwie gdyż nie jest tematyczny.
            Zresztą dział Przy Piwie oraz jego część Polityka jest tylko niewielką częścią tego forum więc ogólna tematyka jest bezsprzeczna i nic jej nie zagraża.
            Forum powinno być tematyczne ( i moim zdaniem takie jest), a nie monotematyczne.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Wujcio_Shaggy napisał(a)
              Rozmowy przy piwie o polityce rzeczywiście mogą być "gorące", ale to nie powód, aby ich zakazywać. Podobnie może być z rozmowami o piłce nożnej
              Już wcześniej chciałem do tego nawiązać, teraz nadarza się okazja.

Zauważyłem, że rozmowy o piłce nożnej, choć nie mniej konfliktogenne (kibice wielu często nienawidzących się klubów), jakoś zachowują poziom. Poza paroma przypadkami nerwówki ogólnie jest kulturka. Z polityką jakoś nie wychodzi, co w moich oczach temat ten całkowicie dyskwalifikuje.

Comment

• pjenknik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.08
                • 3388

A ja jestem za pozostawieniem. Codziennie rano z zapartym tchem, przy porannej kawie, obserwuje co nowego w naszej grze w POMIDOR wpisał kolega Zythum. Bardzo poprawia mi tym humor na cały dzień.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Miło, że dobrze się bawisz. Ja gorzej.

Comment

• Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

Jestem za zamknięciem.
                    Chociaż w kilku przypadkach dowiedziałem się rzeczy ciekawych i potrzebnych, to dział ten swoim istnieniem wprowadza więcej szkód niż pożytku.
                    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• bury_wilk
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 2655

[QUOTE]zythum napisał(a)
                      [B]Władza zaś chciałaby aby było inaczej,i skoro prawdy nie można przeczytać w oficjalnych mediach (te zalane są poglądami, Krzysia, Pieczarka, Burego Wilka czy Wujcia Shaggiego), to niech chociaż pojawia się na forum

Miałem nie komentować, ale nie mogę powstrzymać się od sprostowania. Otóż absolutnie nie identyfikuję się z poglądami zalewającymi media, a tym bardziej z tym, co by chciała władza. I to tyle.

Lubię kiedy się zieleni
                      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• breslauer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 2690

zythum napisał(a)
                        a) jak inaczej ślepcom zwrócić uwagę w ogóle na istnienie pewnych problemów, które oni w swojej ślepocie ignorują
                        Ehhh ... Zythum, Zythum ... widzisz źdźbło w oku bliźniego, a nie widzisz belki w oku swoim ... (wszelkie aluzje polityczne są w tym momencie przypadkowe ).
                        Waham się przed zagłosowaniem, bo z jednej strony byłbym za skasowaniem działu, gdyż czytają go przecież nie tylko forumowicze, ale też ludzie z zewsząd; z drugiej strony dopuszczałbym pozostawienie działu, gdyby dostęp do niego mieli tylko forumowicze lub osoby, które zgłosiłyby Artowi taką chęć (tylko nie wiem, czy to jest technicznie do zrobienia).

Comment

• bahtol
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2002.10
                          • 331

Ja jestem za pozostawieniem, chociaż rzadko zaglądam do tego działu. Czasami jednak można się dowiedzieć czegoś ciekawego. Dla forumowiczów, którzy nie mogą na to patrzeć faktycznie włączany/wyłączany filtr mógłby być bardzo dobrym rozwiązaniem.
                          =bahtol=

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

becik napisał(a)
                            nie ingeruję Marusiu w Twoją niechęć do tego działu jedynie co do uzasadnienia. Idąc dalej to należałoby w ogóle zlikwidować dział Przy Piwie gdyż nie jest tematyczny.
                            Zresztą dział Przy Piwie oraz jego część Polityka jest tylko niewielką częścią tego forum więc ogólna tematyka jest bezsprzeczna i nic jej nie zagraża.
                            Forum powinno być tematyczne ( i moim zdaniem takie jest), a nie monotematyczne.
                            I widzisz, na tym polega problem. Ja przedstawiłam swoje zdanie, a Ty musisz odrazu z tym zdaniem polemizować. Bo tak się przyzwycziłeś do przepychanek w polityce
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jerzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 4707

Przypominam wszystkim, że ten dział został stworzony po to, by nie zatruwać politycznym jadem dyskusji w innych tematach.
                              Byłbym za zlikwidowaniem dyskusji o polityce na tym forum, ale obawiam się że niektórych forumowiczów powstrzymać się nie da.
                              W takiej sytuacji lepiej niech już ten jad koncentruje się w jednym, konkretnym miejscu. Szczególnie, że czasem można mieć z niektórych komentarzy niezły ubaw, a długich politycznych elaboratów wcale nie trzeba czytać.
                              browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

zythum napisał(a)
                                Chciałem zgłosować za likwidacją działu ale
                                a) jak inaczej ślepcom zwrócić uwagę w ogóle na istnienie pewnych problemów, które oni w swojej ślepocie ignorują
                                b) to ja już wolę wrzucać tony, dla kogoś może farmazonów, które przynajmniej zmuszają do myślenia niż stwarzać wrażenie, że wszyscy w tym kraju popierają obłędne czy czasem wręcz zbrodnicze poglądy (na podstawie których jedni wywołują wojny, a inni doprowadzają setki milionów do skrajnej nędzy). Bo tak nie jest, a nawet te obowiązujące w polskiej polityce poglądy (kompletna ślepota w stosunku do usa czy ślepa wiara w neoliberalizm) są raczej w zdecydowanej mniejszości. Władza zaś chciałaby aby było inaczej,i skoro prawdy nie można przeczytać w oficjalnych mediach (te zalane są poglądami, Krzysia, Pieczarka, Burego Wilka czy Wujcia Shaggiego), to niech chociaż pojawia się na forum
                                c) teraz i tak nie da się nic naprawić, co zostało zepsute jest zepsute, a likwidacja działu nic już nie da.

Wbrew pierwotnym zamiarom po postach kilku kolegów jestem ZA pozostawieniem działu, w którym jak w niewielu miejscach w Polsce można zwrócić uwagę na ignorowane, bądź świadomie przeinaczane problemy?

Ilu z Was dowiedziało by się o represjach policyjnych gdyby nie ten dział? Pytanie jest retoryczne, tak jak pyatnia o wiele innych istotnych dla społeczeństwa i Ludzi kwestii.
                                Ty za liwidacją tego działu?Weź mnie nie rozbijaj. Najlepszy polityczny żart roku.

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X