Piwofil napisal/a
No szkoda ale może zatrudnią mnie gdzieś w innym miejscu
W każdym razie kiedyś może zostane słynnym komentatorem ( słyniejszym niż Szpakowski )
W ramach treningu mogę, się z kimś zmierzyć (może mały sparing), aby umożliwić Ci pokomentowanie.
maslak napisal/a ... Co o tym myślicie, Ty SAIMIR, jak i inni "miejscowi"?
Ja jestem pseudokibolem i uważam ,że Saimir za szybko ci odpuścił. twój atak był bezpardonowy i niepotrzebny na Forum,które jest dostępne w całej Polsce. Wywalasz teraz swoje racje ,proponujac rozejm.To własnie całe toruńskie gadanie.ty myślisz że jesteś z lepszej gliny?Chyba nie , bo dobrze wiesz o co chodzi między "Toruń vs Bydgoszcz". I nie jest to żaden stereotyp,tylko namacalny konlikt podsycany przez ostatnie 4 lata przez byłą panią marszałek senatu rodem z Torunia.
Tak myślą "miejscowi" i żadne twoje "inteligentne" uwagi tego nie zmienią.
Ja jestem pseudokibolem i uważam ,że Saimir za szybko ci odpuścił. twój atak był bezpardonowy i niepotrzebny na Forum,które jest dostępne w całej Polsce. Wywalasz teraz swoje racje ,proponujac rozejm.To własnie całe toruńskie gadanie.ty myślisz że jesteś z lepszej gliny?Chyba nie , bo dobrze wiesz o co chodzi między "Toruń vs Bydgoszcz". I nie jest to żaden stereotyp,tylko namacalny konlikt podsycany przez ostatnie 4 lata przez byłą panią marszałek senatu rodem z Torunia.
Tak myślą "miejscowi" i żadne twoje "inteligentne" uwagi tego nie zmienią.
P.S.
pisownia zamierzona.
no cóż poziom wypowiedzi odpowiedni dla pseudokibola. Moja propozycja: kup sobie trochę mózgu. Zawsze mnie się wydaje, że rozejm jest lepszy niż takie głupoty jak animozje bo ja jestem stąd, ja stamtąd, ja tak się ubieram a ja inaczej. Uważam, że maslak wykazał się odwagą cywilną proponując rozejm bo nie jest to łatwe gdy niektórzy mają testosteron zamiast mózgu i propozycję pojedniania traktują albo jako objaw słabości albo powód do eskalacji konfliktu który już wygasł (przynajmniej na forum). A dla Ciebie mam propozycje: umów się z podobnymi sobie pseudokibolami, wymordujcie się i będzie spokój, znikną animozje Toruń Bydgoszcz, Warszawa Łódź i inne takie debilizmy.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
pozwolicie panowie, że wtrącę!
pragnę zauważyć, że FORUM jest miejscem spotkań ludzi z różnych stron Polski a nawet świata, ludzi w różnym wieku, o różnych zainteresowaniach, ale łączy nas wszystkich umiłowanie do PIWA (niektórych zawodowo, innych amatorsko, a jeszcze innych wyłącznie spożywczo).
I chcę aby tak zostało i nie życzę sobie tutaj żadnych chamskich odzywek, jakie to miałem okazję przeczytać w wykonaniu pewnych naszych "kolegów".
Maślak i Zythum! Tak trzymać.
Saimir mile mnie zaskoczyłeś, że poszedłeś za namową Maślaka.
Popieram Maryhh : FORUM BEZ CHAMSTWA.
Choć jestem komentatorem to żal mi słów na wypowiedz Piwomaxa i chcę powiedzieć że jest to forum kulturalne w którym powinny obowiązywać pewne zasady.
Ludzie pijący piwo to niekoniecznie żule spod sklepy czy kibice tłukący się na stadionach.
Wielki apel : WYELIMINUJMY CHAMSTWO
no cóż poziom wypowiedzi odpowiedni dla pseudokibola. . A dla Ciebie mam propozycje: umów się z podobnymi sobie pseudokibolami, wymordujcie się i będzie spokój, znikną animozje Toruń Bydgoszcz, Warszawa Łódź i inne takie debilizmy.
Brawo zythum! Masz zadatki na dobrego kibola To było mocne, szczególnie o mózgu.
Takie spotkania między kibolami już dawno się odbywają( chyba wiesz o tym ), ale może coś ciekawego wymyślisz -jesteśmy otwarci na propozycje.
Kolejna sprawa : "CHAMSTWO". Hipokryci, popatrzcie na swoje posty......
A teraz , kiedy już "pogadałem" - proponuję rozejm.
Co Wy na to?
Popieram Maryhh : FORUM BEZ CHAMSTWA.
Masz całkowitą rację (pewnie o to zresztą piwomaxowi chodziło) rację ale czasem nie mogę się powstrzymać i rzeczywiście po prostu pewnych rzeczy nie trawię zupełnie. A animozję międzyklubowe czy międzymiastowe to już dla mnie objaw zupełnego zaniku zwojów mózgowych.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Originally posted by Piwomax
Brawo zythum! Masz zadatki na dobrego kibola To było mocne, szczególnie o mózgu.
Takie spotkania między kibolami już dawno się odbywają( chyba wiesz o tym ), ale może coś ciekawego wymyślisz -jesteśmy otwarci na propozycje.
Kolejna sprawa : "CHAMSTWO". Hipokryci, popatrzcie na swoje posty......
A teraz , kiedy już "pogadałem" - proponuję rozejm.
Co Wy na to?
Wiesz ja potraktuję to bez ironii, mimo, że pewnie chodzi Ci tylko o dalsze posty w tym temacie. Co do spotkań, to oczywiście wiem, że się odbywają tylko, że zazwyczaj kończą się na biciu ludzi zupełnie nie związanych z tymi "klimatami" i wybijaniu szyb w sklepach (nie wiem czemu kibole tak nienawidzą szyb wystawowych - może mnie oświecisz). Jakoś nigdy nic złego nie widziałem w małej bójce między pojedyńczymi osobami z ważkich powodów: typu: dziewczyna czy oszukanie kolegi ale zupełnie nie trafiają do mnie bijatyki na noże, tasaki, pały i to tylko dlatego, że jesteśmy z innego miasta (czy czegoś takiego). To jest już tylko objaw zwyrodnienia i zupełnego debilizmu. Sam jestem kibicem piłkarskim ale jakoś nie nienawidzę innych kibiców i nie ma dla mnie problemu ani znaczenia z jakiego miasta są czy jakiemu klubowi kibicują. Ważne jakimi są LUDŹMI. Oczekuję jakiejś dyskusji na argumenty a nie na podszyte ironią (do tego niestety nie jest to ironia klasy Monty Pythona) posty nic nie wnoszące do tematu.
Comment