Originally posted by Kudłaty Głubszego tematu nie widziałem, nie wiedziałem , że .....
Chyba, że chciałbys skoczyć na głęBszego
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
WKS Śląsk, WKS, WKS, WKS...
Kiedyś sprzedawałem kiełbasę z grilla i napoje na meczach WKS Śląsk.
I choć ja sam nie jestem to myślę, że być kibicem drużyny, identyfikować się z nimi, oraz nie opuszczać na wyjazdach to zapewne fajna frajda.
Szczerze mówiąc trochę mnie unosiło jak widziałem zryw kibicujących gdy ich drużyny atakowały bramkę przeciwnika.
Mógłbym jeszcze przecierpieć wulgaryzmy jakimi się "drużyny kibiców" obrzucają podczas zastoju akcji na boisku, ale nigdy nie zrozumię, a tym bardziej nie będę tolerancyjny dla takich zachowań jak dyskryminacja i mordobicie kogoś ponieważ jest z innego miasta,regionu.
Nie zapominajmy, że taka głupota nie jednokrotnie doprowadziła do śmierci młodych ludzi.
No i gdzie jest sens w tym całym pseudo kibolowaniu?
Radegast napisal/a
I choć ja sam nie jestem to myślę, że być kibicem drużyny, identyfikować się z nimi, oraz nie opuszczać na wyjazdach to zapewne fajna frajda.
Pewnie że fajnie jest być kibicem drużyny. Właśnie w sobotę wybieram się na mecz Lecha Poznań, podczas którego będzie obchodzone 80-lecie klubu. Wydrukowano okolicznościowe bilety, będą nagrywać śpiewy kibiców, a w poniedziałek w "Wyborczej" będzie dodana płytka CD z tymi śpiewami . Chodzę nieraz na mecze i nie mam żadnych animozji do innych drużyn, piłkarzy czy kibiców. Kibicuję Śląskowi Wrocław w Eurolidze i kibicowałem Wiśle Kraków w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Cieszę się jak jakakolwiek drużyna osiąga zwycięża i osiąga sukces.
No to za prawdziwych kibiców i ich drużyny
Originally posted by albeertos
Pewnie że fajnie jest być kibicem drużyny. Właśnie w sobotę wybieram się na mecz Lecha Poznań, podczas którego będzie obchodzone 80-lecie klubu. Wydrukowano okolicznościowe bilety, będą nagrywać śpiewy kibiców, a w poniedziałek w "Wyborczej" będzie dodana płytka CD z tymi śpiewami . Chodzę nieraz na mecze i nie mam żadnych animozji do innych drużyn, piłkarzy czy kibiców. Kibicuję Śląskowi Wrocław w Eurolidze i kibicowałem Wiśle Kraków w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Cieszę się jak jakakolwiek drużyna osiąga zwycięża i osiąga sukces.
No to za prawdziwych kibiców i ich drużyny
i za to chętnie się
Originally posted by albeertos
Pewnie że fajnie jest być kibicem drużyny. Właśnie w sobotę wybieram się na mecz Lecha Poznań, podczas którego będzie obchodzone 80-lecie klubu.
a teraz pytanie:
co robił przedwczoraj Lech Poznań aka "Duma Wielkopolski" w zapyziałym ledwodrugoligowym Opolu?
Originally posted by ART rozrabiać chyba nie, widziałem jak podjeżdżali pod hotel.
uprzedzając niektóre pytania: nie, nie stałem w kolejce po autograf
a nasza opolska Odra robi ostatnio jeden krok do przodu potem dwa do tyłu...
A czy Ryan nadal jest sponsorem?
nie, po wejściu pamiętnej ustawy zrezygnowali ze sponsoringu. od razu się to odbiło na zespole: zleciał zaraz do II ligi bo nie było go stać na utrzymanie niektórych zawodników
co robił przedwczoraj Lech Poznań aka "Duma Wielkopolski" w zapyziałym ledwodrugoligowym Opolu?
Przegrał 0:1! Gratulacje dla Odry - już nie jest ostatnia w tabeli.
ART napisal/a
nie, po wejściu pamiętnej ustawy zrezygnowali ze sponsoringu. od razu się to odbiło na zespole: zleciał zaraz do II ligi bo nie było go stać na utrzymanie niektórych zawodników
Masz rację Art, całkiem nieźle jej szło w poprzednim sezonie i dużo nie brakowało do awansu.
A tak prawdę mówiąc to była - ale chyba w latach 70-tych (mam nadzieję że teraz ja nic nie pochrzaniłem )
Odra Opole w roku bodajże 1978 była mistrzem Polski. A w sezonie gdy Ryana był sponsorem prawie awansowała do I ligi.
Comment