Tytuł zachęca do oglądania: Spragniony podróżnik: Piwo z Alaski.
Zobaczymy co będzie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
widziałem jego odcinek z wizytą w Pilźnie. przyznaję że miło się patrzyło na te drewniane kufy z Pilsnerem (teraz to już tylko fragment instalacji na potrzeby "turystyczne"?).
Coś się pochrzaniło - nadają jakiś odcinek, podsumowujący serial
Odcinek o Bambergu i Monachium był parę dni temu.
Jeśli nie obejrzałeś to niewielka strata.
Rzecz jest bardzo powierzchowna, nastawiona na masowego odbiorcę i w związku z tym raczej prosta w formie i treści.
Już jakiś czas temu emitowali odcinek o piwach belgijskich.
Podróżnik był w Notre Dame d'Orval, w browarach: Hoegaarden, Cantillon i jakimś małym regionalnym (zapomniałem nazwy).
Pokazywali też fragmenty konkursu nalewania piwa. Może jeszcze coś było ale nie pamietam. Całkiem fajnie się to oglądało.
Ściągnąłem nawet ten film eMule'm ale coś jest nie tak bo nie odpala i nie można tego kopiować.
„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Dzisiaj o 16.30 był odcinek o piwach z Bremy, a o 23.00 będzie o piwach z Alaski.
Niestety nie widziałem i nie zobaczę bo odłączyłem się od kabla .
„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Comment